HABERLER>GÜNCEL
11 Şubat 2022 Cuma - 14:24

Sembol isimler dağcılık rotasında yaşatılacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 8. Emrah Özbay Uluslararası Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayı’nın İzmir Kaya Tırmanışı Selçuk-Belevi’de tamamlandı. Dünyaca ünlü dağcılar oluşturdukları 5 ayrı tırmanış rotasına isim verme hakkını Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bıraktı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, rotalara Milli Mücadele döneminin ve Türk tarihinin sembol isimleri Süleyman Fethi Bey, Ahmet Hulusi, Kızılelma, Akıncı ve Tomris Hatun adını verdiklerini söyledi.

Sembol isimler dağcılık rotasında yaşatılacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 8. Emrah Özbay Uluslararası Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayı, Erzurum’daki buz tırmanışının ardından İzmir Selçuk Belevi’de gerçekleştirilen kaya tırmanışı etabıyla sona erdi. Dağcılık sporunun uluslararası isimleri, çekiç ve kramponlarla gerçekleştirdikleri kaya tırmanışında 5 ayrı rota oluşturdu. Dünyaca ünlü sporcular, açtıkları rotalara isim verme hakkını Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bıraktı. Birinci rotaya Süleyman Fethi Bey, ikinci rotaya Ahmet Hulusi, üçüncü rotaya Kızılelma, dördüncü rotaya Akıncı ve beşinci rotaya Tomris Hatun isimleri verildi. Yaptıkları çalışmayla önce rotalarını çizen ve zorlu tırmanışlara imza atarak yer çekimine meydan okuyan dağcılar, omuz omuza mücadele ederek, etapları başarıyla tamamladı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, gerçekleştirilen etkinlik için sporcuları tebrik etti.

ROTALARA TARİHİ İSİMLER
8. Emrah Özbay Uluslararası Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayı ile dünyaca ünlü dağcıları önce Erzurum, şimdi de İzmir’de misafir ettiklerini söyleyen Rektör Nükhet Hotar, “Sporcularımız, çalıştayın İzmir etabında, özellikle kaya tırmanışında dünyada örnek olabilecek Selçuk Belevi’de önemli bir tırmanış gerçekleştirdiler. Doğaya saygı göstererek yaptıkları tırmanışı başarıyla tamamlayarak 5 ayrı rota oluşturdular. Rotalara isim verme hakkını da üniversitemize bıraktılar. Biz de rotalara Milli Mücadele döneminin ve Türk tarihinin önemli isimleri Süleyman Fethi Bey, Ahmet Hulusi, Kızılelma, Akıncı ve Tomris Hatun adlarının verilmesini kararlaştırdık.Etkinliğimizin dağcılık sporunun tanıtılmasına, yaygınlaştırılmasına ve sevdirilmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Tırmanış açısından farklı özellikler barındıran ve iki etabı da başarıyla tamamlayan dağcılığın uluslararası isimlerine teşekkür ediyoruz. Bir şölen şeklinde gerçekleşen etkinliğimize ismini verdiğimiz, dağcılık sporunda önemli başarılara imza atan üniversitemiz mezunu merhum Emrah Özbay’ı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

DEÜ Rektörü Hotar, etkinliğe katkı sunanlara da teşekkür ederek, “Etkinliğimizin Selçuk etabında bizleri yalnız bırakmayan Selçuk Kaymakamı Sayın Ekrem İnci’ye, DEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, DEÜ Dağcılık Kulübüne ve çalıştayın gerçekleştirilmesinde emek veren tüm paydaşlara teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

HER ZAMAN HAZIRIZ
Çalıştayın Erzurum ve İzmir etabında yürekleri ağza getiren tırmanışlara imza atan dünyaca ünlü dağcılar ise, “DEÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar’a dağcılık sporuna yaptığı katkılar için teşekkür ediyoruz. Hem Erzurum’da hem İzmir’de önemli ve zorlu tırmanışlar gerçekleştirdik. Daha geniş katılımlı organizasyonlarda yer almak ve Türkiye’de dağcılık sporunun gelişmesine katkı sunmak için her zaman hazırız” açıklamasında bulundular.

DAĞCILIĞIN ÖNEMLİ İSİMLERİ KATILDI
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğinde geliştiren 8. Emrah Özbay Uluslararası Buz ve Kaya Tırmanışı Çalıştayı’na dağcılık sporunda dünyada söz sahibi olan isimler katıldı. Etkinliğe, Rusya Duatlon Şampiyonu Egor Matveenko, Sibirya Buz Tırmanışı Şampiyonu Roman Khudiakov, Azerbaycanlı ünlü dağcı Rinat Rahimkhanov, 2018 ve 2019 National Copmetition Şampiyonu Artem Zhdanov, Winter K2 expedition 2019 tırmanışçısı ve Alpinizm Ustası Roman Abildaev, 2009 Golden Ice Ax Asia Ödülü sahibi Boris Dedeshko ve uluslararası yarışmalarda mücadele eden Gülnaz Januzakova, Polina Oshmarina ve Leyla Ahmadova’nın yanı sıra dağcılık sporunun önemli isimleri yer aldı.

 
Başkan Soyer: Hediyenin en büyüğü ile geliyoruz!
 
Çiğli'de kararlar çocuklarla birlikte alınacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in utanç karnesi: Çocuk istismarında ikinci sırada!
Ocak ayında en az 23 kadın, erkek tarafından öldürülürken bu cinayetlerden ...
Eren Kış-22 operasyonu başladı
Diyarbakır’da 1280 personelin katılımıyla Eren Kış-22 Şehit Jandarma Er ...
İzmir'deki silahlı kavgada yeni gelişme!
İzmir'deki silahlı kavgayla ilgili 3 kişi tutuklandı
 
İzmir'deki 'torbacı' operasyonunda tutuklama!
İzmir'in Buca ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı.
Haydar Dümen hayatını kaybetti!
Posta Gazetesi köşe yazarı Psikiyatrist Haydar Dümen hayatını kaybetti. ...
Dava başladı... O binadan kurtulanlar adalet istedi!
İzmir'deki depremde yıkılması sonucu 10 kişinin yaralandığı Cumhuriyet ...
 
Erbaş cevapladı: Kripto para caiz mi?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin ...
e-Devlet'e 'fahiş fiyat' şikayeti geldi
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Ticaret Bakanlığı ...
Nesli tükenme tehlikesine onlar da girdi
Avustralya’nın doğu kıyılarında yaşayan koalaların neslinin tükenmekte ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva