HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mart 2022 Perşembe - 17:18

Selvitopu'ndan 'üniversite' çıkışı: Ne lazımsa destekleriz!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın Demokrasi Üniversitesi için 'Üniversitenin yolunu bile asfaltlamıyorlar' eleştirilerine 'ne gerekiyorsa yaparız' diyerek yanıt veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu "Yolu zaten Büyükşehir Belediyesi açtı. Çünkü orası maliyetli bir yol... Bir bölümü de Büyükşehir Belediyesi asfaltladı. Bizim gücümüzü aşan bir konuydu. Bu konudan bağımsız, üniversiteyle ilgili herhangi bir destek varsa yaparız. Zaman zaman İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne gidiyorum, ziyaret ediyorum. Bu konu ayrı, o ayrı" ifadelerini kullandı.

Selvitopu ndan  üniversite  çıkışı: Ne lazımsa destekleriz!

EGEDESONSÖZ - İzmir'de kentsel dönüşüm ve TOKİ çalışmalarının en fazla tartışmalara neden olduğu ilçelerden Karabağlar'da gerek TOKİ gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin konut çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İlçe sınırları içerisindeki konut çalışmalarını SONSÖZ TV'ye değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, AK Partili isimlerin iddialarını ise kesin bir dille yalanladı.

BU KONULARI KARIŞTIRMAMAK LAZIM
Geçtiğimiz aylarda AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın gündeme getirdiği Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun İzmir Demokrasi Üniversitesi önündeki yolu bilerek yapmadığı konusuna açıklama getiren Selvitopu, bu konuyla üniversite arasındaki ilişkisinin karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek, “Yolu zaten Büyükşehir Belediyesi açtı. Çünkü orası maliyetli bir yol... Bir bölümünü de Büyükşehir Belediyesi asfaltladı. Bizim gücümüzü aşan bir konuydu. Bu konudan bağımsız üniversiteyle ilgili herhangi bir destek varsa yaparız. Zaman zaman İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne gidiyorum, ziyaret ediyorum. Bu konu ayrı, o ayrı. Talepleri de olursa destek olmaya çalışıyoruz. Alanla ilgili bir konu değil. Ortak projeler de geliştiriyoruz. Bunları birbirine karıştırmamak lazım. Zaten biz üniversiteyi daha da genişletmek istiyoruz. Mesela 'Buca’nın nüfus artışı üniversiteden kaynaklanıyor' dedik. Bizde de neden olmasın? Bunun Karabağlar’a zararı değil faydası olur” dedi.

HUKUKEN İHALE SÜRECİNİN DE DURMASI GEREKİYOR
Demokrasi Üniversitesi alanı içerisine yapılması planlanan ve tartışmalara neden olan TOKİ konutları hakkında da yargı sürecinin devam ettiğini vurgulayan Selvitopu, "Daha önce Şehir Plancıları Odası açtığı dava neticesinde bakanlığın son onayıyla proje yürütmesi durduruldu. Şuan yine yapım ihalesi yargıda. Daha önce iptal olmuştu zaten ama TOKİ tekrar bir ihale yaptı. Sonrasında yapım ihalesine biz de dava açmıştık, şu an sürüyor. Ama nitekim planla ilgili de bir yargı kararı var. Normalde hukuken ihale sürecinin de durması gerekiyor. Planla ilgili yürütme kararı olduğu için yapımının da durdurulması lazım" diye konuştu.

YENİTEPE KONUTLARI VATANDAŞLARA VERİLSİN
İptal kararının olunduğun bilinmesine rağmen TOKİ'nin kura çekimi yaptığını vurgulayan Selvitopu, "Kura çektikleri tarihte orada bir yargı kararının olduğunu TOKİ biliyordu. Önce onlara sormaları lazım yargı kararı varken ve planlar iptal edilmişken bu kuralar neden çekildi? Burada belediye mi, yoksa bu işi yapanlar mı? Bir şey kesinleşmeden neden bu yapılıyor? Biz belediye olarak yapsak topa tutuluruz. Belediyeler bir altyapısı oluşmadan bir adım asla atmaz. Bu konu 2018’den başlıyor, kuralar 2020’de çekilmiş... Çektiren kim? O vatandaşlarımızın muhatapları doğrudan TOKİ... Biz yine belediye olarak duyarsız kalmıyoruz bizim değerlendirmemiz oldu onlar karar verecek. Bazı bölümleri toplu konut olarak ayrılsın dedik, onlar tarafından değerlendirilmeli. Bizim önerimizde satışta azalma olacaktı. Bir de şimdi bir çelişki var. Yenitepe konutlarının olduğu yerde TOKİ konut satıyor. Ee bu vatandaşlara verilsin o zaman. Bölgeler de birbirine çok yakın. Çözüm üretmek için söylüyorum. Kura çektirdiyseniz elinizde konutlar var o zaman verin... Almak isteyen vatandaş gider oradan alır. Büyükşehir Belediyesi de kentsel dönüşüm yaparken ‘ben bekleyemem bana konut verin’ diyen vatandaşlara verdi. Bu şekilde bir çözüm üretilebilir" ifadelerini kullandı.

540 HEKTARLA İLGİLİ BAKANLIĞIN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Karabağlar'da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım süreci devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yeni bir etabın daha devreye gireceğini vurgulayan Selvitopu, "Şu an Büyükşehir Belediyesi 32 hektarda çalışmalarını sürdürüyor. Bizde de iki ayrı bölge daha vardı. Biri 540 hektarlık diğeri ise 106 hektarlık alan... Bu 106 hektarlık alan ile ilgili 25 binlik planları bakanlık onayladı. Bizim binlik planlarımız da onayda... 540 hektarla ilgilide bakanlığın çalışma yaptığı konusunda duyum aldık. Sanırım önümüzdeki günlerde yeni bir planın yapılacağı ve onaylanacağı konusunda bilgi verdi" dedi.

STOK KONUT ÜRETECEĞİZ
Yenitepe'de yer alan riskli alanın ilk etapları için hazırlanan parselasyon planları için iptal kararı alındığını belirten Selvitopu, "18 uygulamaları (parselasyon planları) ile ilgili vatandaşların açtığı bir dava ve iptal kararı var. Bakanlık değerlendirmesini yapacaktır. Çünkü Yenitepe konutlarına açtığımız bir dava yok. Vatandaşların imar uygulamalarıyla ilgili açtığı davalar var. Bizim de sadece kendi belediyemize ait 10 dönümlük yer için bir itirazımız oldu. Bunun üzerine en son belediye hizmet alanı ayrıldı ama yeniden düzenleme yapılması gerekiyor. Lojman olmak üzere Adalet Bakanlığı aldı. Satış ofisleri var... İlk başta buranın yapım amacı; biz stok konut üreteceğiz, kentsel dönüşümde değerlendireceğiz diye ama şuan başka bir boyutta..." diye konuştu.

 
İstanbul'da kar önlemleri arttırıldı
 
Mezarlıkta define avına takipli yakalama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandas 12 Mart 2022 Cumartesi 11:51

kim karşı cıkyor turan bey adam bizim hakkımızı kolluyor oralar izmirin en güzel yerleri hakkımızı alalım diye ugraşıyor yoksa ne menfati var başkanın burasıyla ilgili

Yorumu oyla      2      3  
Turan 10 Mart 2022 Perşembe 20:38

Bahriyeucok salihomurtak mahalle lerim itiraz ettiğin için 2012 den beri bekliyorum hizmetin yok bari karşı cikma

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk 'Kırk Kadın'ın hikayesine tanıklık edecek
Efes Selçuk Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kültür ve ...
Narlıdere'de Süheyla Taşcıer rüzgarı
Narlıdere Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ...
Öğrencilerden tam ücret kesilmişti... İzmir HİM'den açıklama geldi!
İzmir’de bu sabah toplu taşımayı kullanan öğrencilerden tam ücret alınırken ...
 
Çiğli Belediyespor İzmir derbisine hazır
Bölgesel Amatör Lig 9. Bölge 2. Grupta fırtına gibi bir sezon geçiren ...
'İzmirdeniz' dünyaya örnek oldu!
İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla kent kıyılarını ...
Eşrefpaşa Hastanesi’nde uluslararası hizmet
Sağlık alanında önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Kadın hakları mücadelesi Bornova'da anlatıldı
Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi ile CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın ...
Bucalı küçük piyanist başarıya doymuyor
Uluslararası çapta aldığı ödüllerle Buca’nın adını dünyaya duyuran Buca ...
6 ülkeden 6 kadın yönetici iklim değişikliğine karşı konuştu
Uluslararası Finans Kurumu IFC, 8 Mart Kadınlar Günü için dünyanın dört ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva