HABERLER>GÜNCEL
25 Eylül 2023 Pazartesi - 12:37

Selçuk Bayraktar DEÜ’ye geliyor

Türkiye'nin ilk milli SİHA-İHA sistemlerinin ve ilk milli insansız savaş uçağı Bayraktar’ın mimarı, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) düzenlenecek olan ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nin Bayraktarı Selçuk Bayraktar DEÜ’de’ isimli etkinliğe katılmak için İzmir’e geliyor.

Selçuk Bayraktar DEÜ’ye geliyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’in Yönetim Kurulu Başkanı ve ülkemizin savunma sanayiinde dünya ligine çıkmasına büyük katkı sağlayan Selçuk Bayraktar’ı ağırlıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenecek olan ‘Milli Teknoloji Hamlesinin Bayraktarı Selçuk Bayraktar DEÜ’de’ isimli etkinliğe katılacak olan Bayraktar, Türkiye’nin savunma sanayindeki başarısı ve bu alanda yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verecek. 26 Eylül Salı günü saat 10.30’da başlayacak olan etkinlikte aynı zamanda “Milli Teknoloji Hamlesinin Bayraktarı: Selçuk Bayraktar’ isimli kısa film ile DEÜ Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi (EMUM) Selçuk Bayraktar İnce Film Laboratuvarı Tanıtım Videosu gösterimleri gerçekleştirilecek.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak; milli ve yerli teknolojilerin geliştirilmesini önemsediklerini belirterek, bu konuda Türkiye’de birçok önemli projeye imza atan Selçuk Bayraktar’ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Rektör Hotar, “Araştırma Üniversitesi olarak Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’in geleceğimiz ve gençliğimiz açısından önemini çok iyi biliyoruz. Her yıl Teknofest’in tüm etaplarına katılarak, bilimsel ve akademik alanda köklü bir geleneği olan Üniversitemizin küresel hedefler kapsamında ülkemizi hedeflerine ulaştıracak ve insanlığa katkı sağlayacak olan buluşları, değerli bilim insanlarımızın katılımıyla gençlerimizle buluşturuyoruz. Onları bilime ve teknolojiye teşvik ederek; milli hedeflerimize biraz daha ulaşmak ve Türkiye’nin Uzay teknolojileri, yapay zekâ, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi alanlarda milli ve yerli teknoloji gelişimine katkı sağlamak gayretindeyiz” dedi.

LABORATUVARA İSMİ VERİLDİ
Düzenlenecek etkinlikte, Selçuk Bayraktar’ın isminin verildiği DEÜ Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi (EMUM) Selçuk Bayraktar İnce Film Laboratuvarı Tanıtımı da gerçekleştirilecek. DEÜ’lü gençlerin Bayraktar’ın örnek kişiliği ve isminden ilham alarak önemli projeler yapacağına inandıklarını kaydeden Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milli hedeflerimize ulaşmanın TEKNOFEST gibi organizasyonlar ve burada kurulacak iş birlikleri ile mümkün olduğunun farkındayız.  Önümüzdeki dönemde ülkemizin bilim ve teknoloji alanlarındaki politikalarına güç verecek akademik çalışmalara katkımızı sürdüreceğiz. Sayın Bayraktar’ın ismini verdiğimiz laboratuvarın da açılışını gerçekleştireceğiz”

DEÜ TEKNOFEST’E HAZIR
Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’in İzmir etabına günler kala DEÜ, tüm hazırlıklarını tamamladı.  DEÜ, teknolojik zenginlerini sergileme ve vizyoner projelerini anlatacağı TEKNOFEST’te; uzay teknolojileri, yapay zekâ, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi birçok alandaki projelerini katılımcılarla paylaşacak.

 
Çeşme Festivali’nde muhteşem final!
 
EBSO'dan istihdam projesi... Günlük 10 Euro harçlık verilecek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 25 Eylül 2023 Pazartesi 12:39

dokuz eylulde cok zengınlık var ya teknolojik sergılemesi kaldı

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuzey Ege'ye fırtına uyarısı
Kuzey Ege'de rüzgar bu akşamdan itibaren fırtına şeklinde esecek.
Binlerce okul servisine ceza yağdı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11- 22 Eylül arasında denetlenen 112 bin ...
Kabine yarın toplanacak: Emekli maaşı masada!
Yeni dönemin 8'inci Kabine toplantısı, yarın yapılacak. Enflasyonla mücadele, ...
 
Yamaç paraşütü faciası: Turistin acı sonu!
Alanya’da yamaç paraşütüyle ağaçlık alana düşen Belarus uyruklu D.S. isimli ...
Dinamitle ava suçüstü: 2 gözaltı!
Bartın'da, sahilde dinamitle balık avlayan S.D. (54) ve F.K. (50), Sahil ...
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!
2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları, Ölçme, ...
 
Halıya emdirilmiş 17 kilo uyuşturucu ele geçirildi!
Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, İstanbul Havalimanı'nda ...
Kocasını öldüren sevgilisine; ‘Oh, iyi olmuş, süpersin’ demiş
Bursa’da, kaybolduktan 6 gün sonra, ormanda 9 kurşunla vurulmuş cesedi ...
İzmir'de kış spor okulları zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne bağlı spor okullarında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva