HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2011 Çarşamba - 11:49

Seferihisar “Barış Festivali'ne hazır

Seferihisar Belediyesi tarafından geçen yıl ilk kez düzenlenen “Seferihisarlılar Buluşması”, bu yıl “Barış” temasıyla ikinci kez gerçekleştirilecek. 15 – 20 Ekim tarihleri arasında yapılacak “Barış Buluşmaları”na bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek verecek.

Seferihisar “Barış Festivali ne hazır

Can Özlü/ Egedesonsöz - Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelerek Seferihisar'a yerleşen farklı kültürlere sahip insanların birbirlerini tanımalarını ve kaynaşmalarını amaçlayan organizasyonda, farklılıklardan yola çıkılarak, bir arada yaşamanın zenginlikleri ve toplumsal barışa katkı koyma hedefi aranacak. Seferihisar Buluşmaları adı altında düzenlenecek ve 6 gün sürecek etkinliğe, ilçede derneği bulunan Afyonlular, Ağızka Türkleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular, Karadenizliler, Tokatlılar ve Yozgatlılar ev sahipliği yapacak. Etkinlik süresince, her dernek bir gece düzenleyerek yöresel tatlarını, halk oyunlarını, yöresel kıyafetlerini ve geleneklerini sergileyecek. Kurulan stantlarda her dernek, alanı ziyaret edenlere kendi yörelerini anlatacak ve ağırlayacak. Konserler ve dinletiler de festivale renk katacak.
 
“BARIŞ KONUSUNDA SIKINTIMIZ VAR”
Buluşmanın öncesi tanıtım toplantısında dernek temsilcileri ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile biraraya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu toplumsal barış mesajları verdi. “Farklı kültürler ayrılık değil zenginleşme nedenidir” diyen Kocaoğlu, ‘Yurtta barış’ anlayışında bazı sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti. ülkenin, adı konmayan bir barış hastalığı ile karşı karşıya olduğunu belirten Kocaoğlu, “Hangi etnik kökenden gelirsek gelelim. Bu 74 milyon Türk bayrağı altındaki TC vatandaşlarının birlik beraberliği ile giderilebilecek bir hastalıktır. Çözüm, bizlerin beraberliğinden geçmektedir. Seferihisar’a nereden gelirsek gelelim. Doğudan, Karadeniz’den, Ahızka’dan, Afyon’dan gelen insanlarımız, Seferihisar’ı yurt bilmişler. Tokattan gelen Tokat’ı unutmayacak ancak Seferihisar’da doydukları için öncelik hep bu ilçemizde olacak” dedi.
 


“İZMİR BİR NUMARA”
İzmirli kadınların, kente göçle gelen yurttaşların kaynaşmasında önemli rol oynadığını da belirten Kocaoğlu, “Türkiye, ülkenin en çok göç alan 8- 10 ilçesinden biri. O insanların kente adapte olması, kaynaşması ve yabancılık çekmemesi çok önemlidir. İzmir, bu insanların kente adaptasyon sağlamaları konusunda öncü bir kent. Birlikte yaşama noktasında bir numarayız. İzmir’in tarihten gelen kozmopolit yapısı var. En güçlü neden de kadınlarımızın dışa dönük ve sevgi dolu olmasıdır. Bu harç bizde. Bu projenin Seferihisar’da büyüyerek devam etmesini ve bunun tüm Türkiye’ye yayılması için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.
 


“DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ”
Festivale ev sahipliği yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise anayasa tartışmalarının Türkiye'nin gündemine oturduğunu, oluşturulacak yeni anayasanın omurgasının ise toplumsal barış ve uzlaşmadan geçtiğini belirtti. Soyer “ Seferihisar olarak, geçen yıl başlattığımız bu yolculuğun, yeni anayasa tartışmalarına da katkı koyduğunu gördük. Çünkü gerçekten Türkiye’nin barışa ihtiyacı var. Biz bu barışı sağlamak için geçen yıl yaptığımızı bu yıl biraz daha büyüterek yapacağız. Barışı dile getirmenin binlerce yolu olabilir. Şiir yazabilirsiniz, resim, eylem, yürüyüş, şarkı söyleyebilirsiniz. İstiyoruz ki, buradan bütün Türkiye'ye güçlü bir barış mesajı gitsin. Güçlü bir barış talebi gitsin. Kocaoğlu, bizi anladı ve sahip çıktı bu projeye destek oluyor. Hem sesimiz daha güçlü çıkacak hem mesaj daha güçlü ulaşması gereken yere ulaşacak” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatı Rıfat Dede’yi son yolculuğuna uğurladı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın Karacaağaç Köyü’nde sağlıksız koşullarda ...
Adnan Keskin, “Sındır’la gurur duyuyoruz”
CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin Bornova Belediye Başkanı Prof. ...
Sevimli dostlara özel ilgi
Gönüllüler tarafından kurulan Şopen Gazi Hayvan Barınağı’nda yaşayan sevimli ...
 
Kadınlar barış için kitap yazdı
Yüz dört kadın şairin dizelerinden oluşan “Güneşi Öpmek İçin” Konak Belediyesi’nin ...
Halk Üniversitesi'nde eğitim dönemi başladı
Geçtiğimiz yıl 74 kursa devam eden 8 bin kursiyeriyle bir rekora imza ...
Karabağ'ı eleştirdi disipline gitti
Bayraklı Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Yüksel Türker hakkında, grup toplantısında ...
 
AK Parti'den İzmir'e Bayraktar hamlesi!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm yapılacak yerler arasında ...
Balkanlılar İzmir’de buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün mirası olan Balkanlılar Halk Dansları ...
Karabağlar'da “rekreasyon alanı” tartışması
Karabağlar Belediye Meclisi’nde, park alanlarının rekreasyon alanı olarak ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva