HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2014 Çarşamba - 12:26

Seçime 4 gün kala kaset bombası: Kılıçdaroğlu ve Baykal ne dedi?

Youtube’a yüklenen bir kayıtta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Eski Lideri Baykal’a ait kasetin yayınlanması talimatı verdiği ileri sürüldü. Gündemi sarsan haber sonrası Kılıçdaroğlu’ndan "Bu ABD’de yaşanan Watergate skandalının bir başka versiyonudur" yorumu geldi. Baykal da ‘muhatabından’ açıklama bekliyor!

Seçime 4 gün kala kaset bombası: Kılıçdaroğlu ve Baykal ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları için Manisa’nın Akhisar İlçesi’ne geldi. Özel uçakla Akhisar’daki askeri havaalanına inen Kemal Kılıçdaroğlu, burada partililer tarafından karşılandı.

- ERDOĞAN: BEN KALDIRTTIM...
 
- ÜMİT YALDIZ YAZDI: KASET-MASET ÜZERİNE...

Kılıçdaroğlu, parti otobüsüne binmeden önce, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın görüntülerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla servis yapıldığı iddiasına yönelik ses kaydını değerlendirdi.
 
Parti olarak derhal açıklama beklediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Başbakanlık koltuğunda oturan zatın süratle açıklama yapmasını bekliyorum. Ahlaksızlığın bu boyutu dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir. Zaten bu olayın faillerinin bugüne kadar ortaya çıkmamasının nedeni de budur. Asıl fail odur. Ahlaksızlığı bu boyuta getiren bir kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz. Bu ABD’de yaşanan Watergate skandalının bir başka versiyonudur. Süratle bir açıklama yapmalıdır. Kişilerin özel yaşamı ne zamandır başbakanların ilgi alanlarına girmeye başladı. Bu ülkede başbakanın yapacağı başka iş yok mu? Bu kadar işsizlik varken, bu kadar yolsuzluk varken! Bunları anlatırken bile utanıyorum, ama acaba o utanıyor mu? Onda ahlak var mı? Ahlak kırıntısı var mı merak ediyorum" dedi.


 
BAYKAL: MUHATABIN AÇIKLAMA YAPMASINI BEKLİYORUM
 CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kendisini partinin liderliğinden eden görüntülerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla servis edildiği iddiasıyla ilgili ses kaydı konusunda, "Ortada bir iddia var, bu iddianın muhatabının açıklamasını bekliyorum. Bunu görelim. Ondan sonra gerekeni yaparız" dedi. Deniz Baykal, kendisiyle ilgili 2010 yılı Mayıs ayında ortaya çıkan görüntülerin bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla servis edildiği ileri sürülen internetteki es kaydıyla ilgili gazetecilere seçim çalışmaları için geldiği Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'nde açıklama yaptı.

"ÖRTBAST EDİLEBİLECEK KONU DEĞİL"
Deniz Baykal, "Dün akşam ortaya çıkan tablo, aklın, mantığın, vicdanın, hukukun izah etmesi mümkün olmayan bir tablo" dedi. Baykal, şunları söyledi: "Bu konuda resmi değerlendirmeleri bekliyorum. Umarım derhal en kısa zamanda bu konuda bir açıklamayı duyma imkanımız sağlanır. Bu yepyeni bir tablodur. Vahim bir kırılmadır. Bunun resmi çevreler tarafından en kısa zamanda izah edilmesini bekliyorum. Elbette ki bu manzara karşısında gerekenleri yapacağız. Ama olay öyle anlaşılıyor ki artık Türkiye'de bir hukuk, demokrasi ve siyaset ahlak sorunudur. Kamuoyumuzun bu konuyu en kısa zamanda aydınlığa kavuşturacak bir ilgiyi ve dikkati sergilemesi gerekiyor. Bu örtbas edilebilecek, görmezden gelinebilecek, sıradan suçlamalarla inkar edilebilecek bir konu değildir. Bu konunun derhal aydınlığa kavuşturulması lazımdır. Gereğinin yapılması lazımdır."

"BÜYÜK OLAY, VAHİM BİR KIRILMADIR"
Deniz Baykal, konunun aydınlanması için Başbakan Erdoğan'ın derhal açıklama yapmasını gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle olaylar, gereğini kendileri yaparlar. Şu ortamda bu olayların aydınlığa kavuşturulmasıdır gereken. Ortada bir açıklama, bir iddia var. Bu konuda olayın muhatabı ne düşünüyor, bunu anlamamız lazım. Ne diyor bir görelim. Bunu bir duyalım, görelim. Dediğim gibi bu örtbas edilebilir, görmezlikten gelinebilir bir olay değildir. Vahim bir kırılmadır. Çok büyük bir olaydır. Böyle bir olay eğer gerçeği yansıtıyorsa onu gerçekleştiren insanların aynaya bakma, benim yüzüme bakma hakları yok demektir. Bunu gerçekleştiren insanların hiç bir şey olmamış gibi yollarına devam etmeleri mümkün değildir."

"ŞEYTANİ SENARYO UYGULANDI MI?"
Deniz Baykal, "Böylesine büyük şeytanı bir senaryo gerçekten uygulanmış mıdır?" diye sorduktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu anlamak ihtiyacı içindeyim. Bunu bilmenizi isterim, kendi adıma istiyor değilim. Türkiye'nin bunu anlaması, çözmesi ve bunun hesabını görmesi lazımdır. Bu Türkiye'de hukuk meselesidir, demokrasinin, siyasetin, ahlakın meselesidir. Bunların gereği mutlaka yapılmalıdır. Ama önce ortada bir iddia var, bu iddianın muhatabının açıklamasını bekliyorum. Bunu görelim. Ondan sonra gerekeni yaparız. Gerekeni nasıl yaparız? Türkiye'de ve dünyada hukukta ve siyasette bütün olanakları kullanarak hep beraber yaparız. Ama şimdi bu iddiaların muhatabının konuşmasını bekliyoruz. Derhal konuşmalıdır, derhal bir açıklama yapılmalıdır. Artık bu işin sonuna gelindiği anlaşılıyor. Bu Türkiye'de yaşanan olayların tümünün iç yüzünü anlamamıza yardımcı olacak, Türkiye'de tezgahlanan kirli oyunların nereden nasıl kaynaklandığını ortaya koyacak çok büyük bir çıkış noktasıdır."

GAZETECİLERİN SORULARI
Baykal, bir gazetecinin 'Ses kaydında sadece kendisinin değil, yeni kasetlerle partinin dizayn edilmesi de var bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?' sorusuna da şu karşılığı verdi: "Önce bir defa bu senaryoyu kim tanzim etmiştir, kimin talimatıyla bu yapılmıştır? Hangi hesapla yapılmıştır? Bunu yapmanın siyasi, ahlaki ve hukuki anlamı nedir? Türkiye'nin bunu görmesi lazım."  Başka bir gazetecinin, 'Başbakan kasetler konusunda hep paralel devlet olarak adlandırdığı cemaati suçluyordu. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz?' sorusunu Baykal, "Bu iddianın aydınlatılması çok şeyin ortaya çıkmasına vesile olacaktır. Pek çok iddia buradan yola çıkarak aydınlanacaktır" yanıtını verdi.
 
NE OLMUŞTU?
Dün gece saatlerinde internete koyulan ses kayıtlarında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın koltuğunu kaybetmesine neden olan videonun ortaya çıkmasından önce görüntüler hakkında konuştuğu ve talimatlar verdiği öne sürüldü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ARSLAN 26 Mart 2014 Çarşamba 20:31

ŞİMDİ BU AÇIKLAMA BAYKALIMI VURDU ERDOĞANIMI.

Yorumu oyla      16      6  
Bostanlı 26 Mart 2014 Çarşamba 20:18

Sıktı ama kaset mevzusu. Ses kaydı , yok kasetmil, kim ne demi

Yorumu oyla      15      7  
süleyman 26 Mart 2014 Çarşamba 18:27

kaset tapee falan filan geçin beylerrrr memlekete iş aş gerek gerisi koltuk sevdası

Yorumu oyla      20      8  
35 26 Mart 2014 Çarşamba 15:42

Bir Hakkı Bulut vardı sürekli kaset çıkardığı için çoğu akılda kalmazdı, bu da onun gibi oldu doğru bile olsalar artık inandırıcılığı kalmadı. Kabak tadı verdi...

Yorumu oyla      28      14  
Gozgoz 26 Mart 2014 Çarşamba 15:30

Seçime günler kala artık kasetler patlar, patlamış mısır gibi kaset patlıyor ne memleketiz, baykalın kaseti ile Başbakan neden uğraşsın mantıklı izahı var mı, saçmalık yani.

Yorumu oyla      24      27  
private35 26 Mart 2014 Çarşamba 15:08

baykalın kaset olayının failleri bulun du mu? kaç yıl geçti.polis kimin elinde yargıyı kim yönetiyor bu ülkede.Peki baykalın kaseti çıktığında genel genel diye kim bağırdı meydanlarda kim bağırdıysa bu işten kim nemalandıysa o yaptırmıştır ki. Ortam dinlemesi olduğu anlaşılan kasette de anlaşılıyor ki baykalın kaseti başbakanın önüne koyulmuş önce o da yayınlayın demiş.o dönemde başbakanın bilgisi olmadan bişey yapılabilir mi?

Yorumu oyla      33      17  
Yemiyor 26 Mart 2014 Çarşamba 14:39

Millet bu kaset olayını yemiyor,başka yollara baş vurun

Yorumu oyla      29      33  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu bozkurt işaretine açıklık getirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.
Güven: Kürtaj tepkilerimiz Bakanlığa geri adım attırdı
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, kürtaj yasağı varmış gibi ...
Binali Yıldırım'la 5N1K: Çocuklarımın...
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, CNN Türk’te ...
 
CHP'li vekilden '35 milyonluk' Gökçek önergesi
Ankara'nın 5 ayrı girişine Belediye tarafından yaptırılan kapılarla ilgili maliyet dudak uçuklattı.
Erdoğan: Bu olayın arkasında aslında Youtube var!
Başbakan Erdoğan," Twitter için Yasaklara uysunlar biz de yasağı kaldıralım. ...
Bülent Arınç da bozkurt işareti yaptı!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da ...
 
CHP PM Üyesi Dilekçi’den sert çıkış: Twitter’ı kapatsan da…
CHP Parti Meclisi Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, Seferihisar'da Tunç Soyer'in ...
Tuncay Özkan’dan CHP Bornova’ya destek ziyareti
Gazeteci yazar Tuncay Özkan Bornova Erzene Mahallesi CHP Seçim Bürosu’nu ziyaret etti…
Kılıçdaroğlu Denizli’den Erdoğan’ı vurdu: Ülkeden kaçacak
Denizli mitinginde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yüklendi. ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva