HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2014 Çarşamba - 08:45

Binali Yıldırım'la 5N1K: Çocuklarımın...

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, CNN Türk’te yayınlanan 5N1K programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım la 5N1K: Çocuklarımın...

İSTANBUL - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CNN Türk’te yayınlanan 5N1K programına konuk olarak katılarak gazeteci Cüneyt Özdemir’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bir TV programının (CNN Türk’te yayınlanan 5N1K) canlı yayın konuğu oldu.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Yıldırım, İzmir mitinginde, ’İzmir’e hoş geldiniz’ sözlerini değerlendirdi. Yıldırım, “Orada tam bir Bektaşi işi gibi oldu. Konuşmam sırasında Sayın Başbakan kürsüye gelmek üzereydi. ’Sayın Başbakanım İzmir’e hoş geldiniz’ dedim. Sayın başbakanım kısmını kestiler. CHP’liler bu bakan İzmirlilere, ’İzmir’e hoş geldiniz’ dedi diye açıklama yaptılar. Meydanı dolduranlar, ’İzmirli değildi taşımaydı’ dediler. ‘Midyeyi kabuğuyla yediler’ dediler. Bunlar ucuz siyaset, itibar edilmez. Amaç mitingi küçültmek ve oraya toplanan insanları aşağılamak. İzmirliyi kimsenin aşağılamaya hakkı yok” dedi.

İZMİR’E VERİLEN PAY, İSTANBUL’DAN FAZLA
Yıldırım, Ankara’nın 10 yılda İstanbul’a yüzde 800 pay verdiğini İzmir’e ise yüzde 1760 pay gönderdiğine dikkat çeken Yıldırım, “Sorun gönderilen paraların harcanmamasında. İzmir’e gelen paraların yarısı ile bile yatırım yapılmamış” diye konuştu.  

“RAHATLATARAK MÜDAHALE EDECEĞİM”
İzmirlilerin yaşam tarzı sorusunu da değerlendiren Yıldırım, “Bizim İzmirlilerin yaşam tarzına müdahale gibi bir düşüncemiz yok. Hiçbir zaman da olmadı. Öyle anlaşılıyorsa iki şey söylemek istiyorum. Birincisi evimde uygulamadığım bir şeyi niye İzmirli hemşehrilerime yapayım. Benim kızlarım, gelinlerim, oğullarım var. Hepsinin tarzı farklı. Ayrıca İzmir’deki ortamın İstanbul’un Etiler’inden, Yenikapı, Beyoğlu’dan ne farkı var. Bu sorunun bir karşılığı yok. İkinci olarak da hayat tarzına karışacağım dedim. Ama bunu körfezi temizleyerek yapacağım. Körfezi temizleyeceğim ki imbat rüzgarıyla rahatsız olan vatandaşımız rahat rahat yemeğini yesin içkisini içsin” 

“HAKKINI ARAYAN 650 KİŞİDEN BİRİYİM”
Twitter’in kapatılmasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Yıldırım, iletişimin altyapısını bu kadar geliştiren birinin kapatma konusunun sorumlusu olarak anılmasından üzüntü duyduğunu söyledi. Sosyal medyanın sorumsuz medya olmasının kabul edilebilir olmadığını ifade eden Yıldırım, “Twitter’dan dolayı yaklaşık 650 kişi ling içeriklerinin kapatılması için başvuruda bulunmuş. Ben onlardan sadece biriyim” dedi.

“EVLATLARIMIN YANLIŞI VARSA HESABINI VERİRLER”
Siyasete girmeden önce denizcilik şirketi olduğunu siyasete girince şirketin işlerini çocuklarına devrettiğini anlattı. Çocuklarının uluslararası piyasada çalıştığını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu; “Kamu kuruluşları ile hiçbir ilişkileri yok, iş yapmıyorlar. Benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok. Evlatlarımın herhangi yanlış bir iş yaptığını iddia eden varsa mahkemelere mürecaatını yapsın, hesap versinler. Bakan babası olarak evlatlarım ticaret yapmayacak mı? Bunu milletimizin takdirine bırakıyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin 26 Mart 2014 Çarşamba 12:55

Sn Binali Yıldırım doğru ama eksik söylüyor !!! İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve yüksek yaptı. 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. 58., 59. ve 60. Hükümetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul, 23. Dönem AK Parti Erzincan ve 24. Dönem AK Parti İzmir milletvekilliği yaptı. Sn Binali Yıldırım siyasetten önce devlet memuruydu. Sn Özdemir’in sorusu sizin veya çocuklarınızın 30 gemisi var mı ? Soru şöyle olmalıydı sizin siyasetten önce kaç geminiz vardı ? Siyasete girdikten sonra kaç geminiz var ?

Yorumu oyla      20      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekilden '35 milyonluk' Gökçek önergesi
Ankara'nın 5 ayrı girişine Belediye tarafından yaptırılan kapılarla ilgili maliyet dudak uçuklattı.
Erdoğan: Bu olayın arkasında aslında Youtube var!
Başbakan Erdoğan," Twitter için Yasaklara uysunlar biz de yasağı kaldıralım. ...
Bülent Arınç da bozkurt işareti yaptı!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da ...
 
CHP PM Üyesi Dilekçi’den sert çıkış: Twitter’ı kapatsan da…
CHP Parti Meclisi Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, Seferihisar'da Tunç Soyer'in ...
Tuncay Özkan’dan CHP Bornova’ya destek ziyareti
Gazeteci yazar Tuncay Özkan Bornova Erzene Mahallesi CHP Seçim Bürosu’nu ziyaret etti…
Kılıçdaroğlu Denizli’den Erdoğan’ı vurdu: Ülkeden kaçacak
Denizli mitinginde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yüklendi. ...
 
Kılıçdaroğlu ilk kez yanıt verdi: HDP’den teklif geldi…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin yerel seçimlerde işbirliği ...
Erdoğan: Terör örgütünden ne farkları var?
Kastamonu'da konuşan Başbakan Erdoğan, "Bunlarda ahlak yok, bunlar cemaat ...
Günay’dan yanıt: Yeni bir parti kurulacak mı?
Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, gazetecilerin, AK Parti'den ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva