HABERLER>GÜNCEL
14 Aralık 2023 Perşembe - 11:02

Seçil Erzan'ın köyüne 'dolar ziyareti' iddiası

"Ponzi Seçil" olarak bilinen eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan tarafından dolandırılan isimlerin, paralarını geri almak için için ciddi çaba içine girdiği anlaşıldı. Para çarkına, 4 milyon dolar civarında para kaptıran Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ile çarkta en az 3 milyon doları batan Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Erzan'ın bulmak için köyüne kadar gittiği iddia edildi.

Seçil Erzan ın köyüne  dolar ziyareti  iddiası

Yüksek faiz beklentisi yaratarak onlarca iş insanı ve futbolcuyu dolandıran Seçil Erzan dosyasından yeni bilgiler sızdı. Dosyaya göre, Erzan'a ciddi miktarda para kaptıran bazı isimler, bu paralarını almak için ciddi gayret göstermiş.

Erzan dosyasında Arda Turan ve Emre Belözoğlu, önemli yere sahip. Nakit para teslim etmesinin yanı sıra, önce arsa satıp, ardından banka kredisi çekerek Erzan'ın çarkına giren Turan'ın, en az 2 milyon 700 bin dolar kaybettiği sanılıyor. Dosyadaki bir başka isim ise Emre Belözoğlu. Resmi olmayan kayıtlara göre Belözoğlu, en az 4 milyon 200 bin dolarını çarkta batırdı.

Seçil Erzan’ın annesi, teyzesi, dayısı ve köylüleri konuştu. Milliyet'teki habere göre, Erzan’ın annesine bakan kız kardeşi Makbule İnan ve Erzan’ın dayısı Sadettin Pinpiri ise Erzan’ın yalnız bırakıldığını ve günah keçisi seçildiğini söyledi.

Erzan’ın ailesi Çorlu'nun Kapaklı ilçesine bağlı Yanıkağıl köyünde yaşıyor. Dosyada şüpheli olan, para transferlerini yapan Erzan’ın yakın arkadaşı Nazlı Can da son duruşmada tahliye olduktan sonra köye yerleşmiş. Psikolojisinin bozuk olduğu iddia edilen Nazlı Can’ın evde olduğunu ancak iyi olmadığını ve dinlendiğini söyledi.

Erzan’ın dayısı Saddetin Pinpiri ise şunları anlattı:

“Milyon dolarları alıp niye Seçil’e veriyorsunuz? Seçil Erzan sıradan bir banka müdürü, senin ne işin var? Suçlu suçunu çekecektir ve çekmelidir de. Burada ‘Seçil suçsuzdur’ demiyorum. Ama Seçil Erzan’ı karga tulumba alıp götürmüşler, dövmüşler, senet imzalatmışlar. Peki bunlar neden ortaya konulmuyor? Seçil Erzan’ın annesinin evi talan edilmiş, evlerine el konulmuş. Hangi yasa ve hukuka göre bu yapıldı? Biri de çıkıp bunların hesabını sorsun. Herkesin dediği şey ‘Biz paramızı istiyoruz.’ Hadi diyelim bu paraları aldınız, yasal olarak nasıl aklayacaksınız? Burada tek günah keçisi Seçil seçildi, neden tek günah keçisi Seçil? Suçlu kimse suçun cezasını çeksin. Ancak bunu yasalara bıraksınlar, hukuka baskı yapılmadan tarafsız mahkemelerde yargılansınlar. Büyük hırsızı severler, küçük hırsızdan nefret ederler.”

Köylüler, Seçil Erzan olayının patlak vermesinin ardından futbolcu Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun köye geldiğini öne sürdü. Gelen iki ismin köy muhtarı Yücel Başaran ile görüştüğü iddia edildi. Muhtarın oğlu, 'Arda Turan ve Emre Belözoğlu ne zaman geldi?' sorusuna, “Ne zaman geldiler bilmiyorum, gelmişler ama ben görmedim” yanıtını verdi.

Köyün muhtarı Yücel Başaran ise Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun köye gelip gelmedikleri konusunda “Görmüşler ama ben görmedim” dedi. (NTV)

 
Yılbaşı ağacına ve süslerine rekor zam!
 
Buca'da sorunlar 'Sarı Masa' ile çözülüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılbaşı ağacına ve süslerine rekor zam!
Yılbaşı kutlamasında tercih edilen yapay çam ağacı ile süs eşyaları ve ...
MİT'ten SİHA'lı operasyon: Yeşil kategoride aranan terörist etkisiz
MİT, yeşil kategoride aranan ve büyük şehirlerde saldırı talimatı verdiği ...
DEÜ'den engelleri aşan etkinlik
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ), ‘Farkındalıktan Toplumsal Dönüşüme: ...
 
İzmir'de yetkili servis dolandırıcılığı... Pişkin savunma: TV'yi okşuyorum!
İzmir'in Menderes ilçesinde Yüksel Yeşukan (60), internetten bulup çağırdığı, ...
'Joker aday' için çözüm önerisi!
İzmir'in Menemen ve Konak ilçelerinde, sürücü belgesine sahip olan sürücülerin ...
2 yaşındaki çocuğa istismara ceza yağmuru!
Uşak'ta birlikte yaşadığı C.T. adlı kadının 2 yaşındaki oğlu P.T.'ye eziyet ...
 
'Cehenneme kadar yolun var Osman' dedi, adliyeye sürdü!
Bursa'da Gülşah A.(29), boşanma davasına gelin arabası gibi süslediği ...
İzmir'de göçmen operasyonu... Basmane'de sıkı denetim!
İzmir'in Konak ilçesinde bazı otel ve apartlarda kalan düzensiz göçmenlere ...
Mercek Operasyonu: 8 kişi yakalandı
Samsun'un Bafra ilçesinde jandarma ekiplerince çeşitli suçlardan aranan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva