HABERLER>GÜNCEL
14 Aralık 2023 Perşembe - 10:05

'Joker aday' için çözüm önerisi!

İzmir'in Menemen ve Konak ilçelerinde, sürücü belgesine sahip olan sürücülerin yük ve yolcu taşımacılığı için alması gereken SRC belgesi sınavlarına başkalarının yerine giren 11 joker aday yakalandı. İzmir'de 25 SRC kursu olduğunu belirten Tüm Eğitim Dernekleri Federasyon (TÜMEDEF) Başkanı Talat Yıldız, "Joker olarak sınava girenlerin sınavı geçerli değil. Ama yakalananlar tutuklanmıyor. Soruşturma başlatıldı ancak bugüne kadar ceza aldıklarını duymadım. Çünkü kanunda bir boşluk var. Bunun önüne geçmek için yönetmeliği değiştirmemiz lazım" dedi.

 Joker aday  için çözüm önerisi!

İzmir'de sürücü belgesine sahip olan sürücülerin yük ve yolcu taşımacılığı için alması gereken SRC belgesinin sınavlarında, başarısız olan bazı adaylar yerine 'joker aday' olarak bilinen kişilerin sınava girdiği saptandı. 15 gün arayla Menemen'de 6, Konak'ta ise 5 joker adayın sınava girdiğini söyleyen TÜMEDEF Başkanı Talat Yıldız, soruşturmanın neticelenmesini beklediklerini söyledi. Benzer olayların daha önce başka illerde de yaşandığını söyleyen Yıldız, "Federasyon olarak joker olayına karşıyız. Senelerdir bunu yapıyorlar. Menemen'de 15 gün önce 6 kişi yakalanmıştı, geçen hafta da Konak'ta bir kurumda 5 kişi aynı şekilde yakalandı. Joker olarak sınava girenlerin sınavı geçerli değil. Ama yakalananlar tutuklanmıyor. Soruşturma başlatıldı ancak bugüne kadar ceza aldıklarını duymadım. Çünkü kanunda bir boşluk var. Bunun önüne geçmek için yönetmeliği değiştirmemiz lazım" dedi.

Başkasının yerine sınava girenlerin bir şebeke üyesi olduğunu öne süren Yıldız, kurumların lekelendiğini belirterek, "Bir kişi olsa kurumun gözünden kaçabilir ama 6 kişi olunca kesinlikle 'Bu durumdan kurumun haberi vardır' diye düşünüyorum. Bir kişinin işi değil bu, her yerde oluyor. Daha önce Diyarbakır'da ve İstanbul'da yaşanmıştı. Önüne geçilmesi lazım. Birilerinin canı yanmadan düzeleceğini sanmıyorum. Kurumlarımız da lekelenmiş oluyor. 17 yıldır bu kurumların başkanlığını yapıyorum. İzmir'de böyle bir hadise yaşanmasından en çok üzülen benim. Olmaması gerekir. Önlemini almak için mücadele vereceğiz. Bunları yakalayan Milli Eğitim'e bağlı çalışanlar oldu. Kendilerine teşekkür ederim" diye konuştu.

'50 BİN LİRA ALIYORLAR' İDDİASI
SRC belgesinin B sınıfı ehliyete sahip kişilere ticari araç kullanması için verildiğini ifade eden Yıldız, zorunlu olan bu belgeyi almak için çok talep olduğunu kaydederek, "2006'da Ulaştırma Bakanlığı'nın başlattığı bu uygulama, 2016 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'nın inisiyatifinde devam ediyor. Ticari araç kullanmak için bu belgeyi almak zorunlu. Çok talep var. Çünkü bu belge olmadan kimse ticari araç kullanamaz. Federasyon olarak bunun peşindeyiz. Bir iki kişinin canı yanarsa bir daha olmaz. Oysa sorular zor değil. Zaten ehliyeti olan bir kişi bu soruları yanıtlamış ki ehliyet almış. Derslere katılırsa geçer. Çalışan ve derslere giren sınavda başarılı olur. Ama devamsızlık yapanlar illegal şekilde yerine başkasını sınava sokuyor. Sınavı geçip belgesini almış oluyor. Karşılığında para veriyor. 40 - 50 bin lira alındığına dair duyumlarımız var" dedi. (DHA)

 
Bakanlık duyurdu: Perakende de ilke ve kurallar düzenlendi!
 
İzmir'de yetkili servis dolandırıcılığı... Pişkin savunma: TV'yi okşuyorum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 yaşındaki çocuğa istismara ceza yağmuru!
Uşak'ta birlikte yaşadığı C.T. adlı kadının 2 yaşındaki oğlu P.T.'ye eziyet ...
'Cehenneme kadar yolun var Osman' dedi, adliyeye sürdü!
Bursa'da Gülşah A.(29), boşanma davasına gelin arabası gibi süslediği ...
İzmir'de göçmen operasyonu... Basmane'de sıkı denetim!
İzmir'in Konak ilçesinde bazı otel ve apartlarda kalan düzensiz göçmenlere ...
 
Mercek Operasyonu: 8 kişi yakalandı
Samsun'un Bafra ilçesinde jandarma ekiplerince çeşitli suçlardan aranan ...
Yavaş'tan 'Ankaragücü küme düşürülecek' tepkisi
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "MKE Ankaragücü ...
İzmir'de zehir tacirine ATV'li gözaltı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, şüphe üzerine durdurulan bir takside yapılan ...
 
Feci kaza... Ambulans ile otomobil çarpıştı!
Kahramanmaraş Afşin'de, hasta taşıyan ambulans ile otomobilin çarpıştığı ...
İzmir'den de gözaltılar var... Zehir çetelerine darbe!
Uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak ...
Otomobil şarampole devrildi: 1 kişi öldü!
Yozgat'ta otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva