HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Şubat 2012 Salı - 10:22

Sayıştay'dan pasolara KDV incelemesi

Büyükşehir’de çalışan 4 bin kadrolu ve sözleşmeli memuru ilgilendiren toplu ulaşımda kullanılan pasolarla ilgili kararla karışan KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube’de olağanüstü genel kurul 10 Mart tarihinde yapılacakken, Sayıştay’ın pasoların KDV’leriyle ilgili olarak soruşturma başlattığı ortaya çıktı.

Sayıştay dan pasolara KDV incelemesi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin farklı birimlerinde görev alan memurların toplu ulaşımda kullandıkları ‘sınırsız biniş’ hakkı tanıyan kartların kaldırılarak yerine aylık gidiş ve dönüş içeren 60 binişlik kart parasının hesaplarına yatırılması kararı ortalığı karıştırmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Vekili Raif Canbek, Personel Daire Başkanı Rıza Kayacık ve Hukuk Müşaviri Canan Mut’tan oluşan heyetle bir araya gelen Tüm Bel –Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Gül, işçilerin aldığı 185 TL’nin altında olan 105 TL’yi kabul etmiş, memurların tepkisine neden olmuştu. Sendika Başkanı Gül’ü memurların hakkını savunmamak ve sendikayı yönetememekle suçlayan yönetim kurulu üyeleri duruma tepki göstermişti.
 
Sendika Yönetim Kurulu’nda görev alan Şube Örgütlenme Sekreteri Ali Yılmaz ve Şube Toplu İş Sözleşmesi Hukuk Sekreteri Seyit Ali Ünal’ın tepkisine memurların destek vermesi üzerine sendikada alınan ‘olağanüstü kongre’ kararının tarihi netleşti. Toplanan yönetim kurulu 10 Mart tarihinde yeni yönetimi seçme kararı aldı. Gül’ün gitmesini isteyen muhaliflerin kongrede aday çıkartmaları beklenirken çalışmaların da başladığı öğrenildi.
 
YARGIYA GİDECEKLER
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun getirilen ‘ek protokol’ ile onayladığı yeni paso sistemi yargıya gidiyor, İşçilerin aldığı 185 TL’nin altında bir fiyat alan memurların konuyu mahkemeye götüreceği öğrenildi. Özellikle zabıta, gelir müdürlüğü çalışanları ve sürekli seyahat etmek zorunda kalan belediye çalışanları duruma tepki gösterirken işçi ile memur arasında dengesizliğe neden olan kararın yakın zamanda mahkemeye taşınması bekleniyor.
 
SAYIŞTAY İNCELEME BAŞLATTI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ve memurlar sendikasının aldığı ortak karar ortalığın karışmasına neden olurken Sayıştay’ın daha önce işleyen sistem nedeniyle inceleme başlattığı öğrenildi. Belediyenin, memura ‘sınırsız biniş’ kartı verdiği dönemde her ay düzenli olarak toplu sözleşme gereği ESHOT’a ödediği paraların KDV’lerinin ödenmediği tespit edildi. Yıllardır devam eden eski uygulamanın geriye dönük araştırması müfettişler tarafından yapılırken ne kadar paranın ödenmediği de inceleme sonucunda ortaya çıkacak.
 
NELER YAŞANDI?
Hafta içinde sendikanın karışmasına neden olan paso krizinin ardından açıklama yapan Sendika Başkanı Yaşar Gül, “Kişisel hesaplarını sendika gibi büyük bir örgüte mal etmeye çalışanlar var. Kimin kişisel sorunu varsa benimle halletsin. Sendika herkesin üzerindedir. Bazı arkadaşlarımız sendikalı olmanın sorumluluğunu taşıyamıyorlar. Kimsenin kişisel hırs yapmasına izin vermem” ifadelerini kullanırken Şube Toplu İş Sözleşmesi Hukuk Sekreteri Seyit Ali Ünal da, “Yaşar Gül sendikayı bir holding patronu edasıyla yönetiyor. Ne söylenirse söylensin ‘ben ne dersem o olur’ diyor. Bu mantıkla sendikacılık yapılmaz. Bunu kabul edemeyiz. Biz üyelerimizin hakkını savunmak zorundayız. Neredeyse memurların ulaşım kartlarını kaldıracak olacak olan bu zihniyetin karşısındayız.”ifadelerini kullanmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Şubat 2012 Perşembe 22:33

sınavsız girmişiniz Yaşar arkadaşa dedikki yapma bu yanlışları dinlemedi ne oldu bu emek edebiyatını bırakın sınavlara çalıştınızmı kpss ilemigeldiniz bu işler bu torpiller yüzünden şimdi emekçiyim diyen arkadaşlar belediye başkanları siyasal parti torpilleriyle girdiler Allah Bülent ECEVİT ten razı olsun

Yorumu oyla      12      6  
16 Şubat 2012 Perşembe 14:38

yaşar gül'ün emekleri burnunuzdan gelsin onun sayesinde oturduğunuz yerden 500 600-tl para alıyorsunuz

Yorumu oyla      12      10  
15 Şubat 2012 Çarşamba 22:17

YAŞAR DEVRİ BİTMİŞTİR MERMİYİ KENDİ AYAĞINA SIKTIN BAŞKAN ARKADAŞLAR HAKLI SENİN İÇİN HAVA HOŞ SEN ZABITASIN BEDAVAYA DEVAM

Yorumu oyla      17      6  
Emekçi 15 Şubat 2012 Çarşamba 09:51

Yaşar GÜL' ün tabii ki umrunda hiçbirşey. Adam 12 yıldan beri sendikanın aracını kullanıyor. Ayrıca Kendisi Zabıta- Ulaşım Kartı sorunu yok. Bencede, önümüzdeki yerel seçimlerde yaşar gülün siyasete girmek için böyle bir anlaşma yaptılar idare ile. Yaşar çok bekler belediye başkanlığını. hepsi hayal ve ütopya

Yorumu oyla      18      6  
belediyeci emekçi 14 Şubat 2012 Salı 11:06

yaşar gül bu kararı tek başına kapalı kapılar arkasında hiçbir delegenin ve temsilcinin haberi olmadan almıştır. bunun altında acaba önümüzdeki yerel seçimlerde yaşar gülün siyasete girmesi varmı?

Yorumu oyla      39      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir, Bostanlı Barajı için düğmeye bastı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yılda ortalama 3 milyon metreküp su elde ...
Güzelbahçe'de sel baskınları tarih oldu
Güzelbahçe'de şiddetli yağışlar sonrası yaşanan sel baskını ve cadde sokakların ...
Eski başkanlar Tartan’ı ziyaret etti
İzmir’de eski belediye başkanları tarafından kısa bir süre önce kurulan ...
 
Hayatın şiir kıyısında iki şair
Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi her ay yaptığı etkinliklere bir yenisini ekliyor.
Cemaat temsilcileri camileri için teşekküre geldi
İzmir’deki camilerin dernek başkan, yönetici ve hocalarından oluşan bir ...
Kocaoğlu'ndan, belediye başkanlarına 'böcek' uyarısı!
Belediye sarayında CHP’li belediye başkanları ile toplantı yapan Büyükşehir ...
 
60 yaş kartı yine meclis gündemindeydi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan meclis toplantısında ...
Esnafın yoluna 'hızlı tren' engeli
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, yaklaşık 5 bin esnafı içinde barındıran ...
Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı
Efes Antik Kenti’nin Unesco Dünya Mirası Listesine girebilmesi ve özerk ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva