HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2024 Cuma - 09:15

Saygılı ‘utanç tablosu’ dedi, Aslanoğlu’ndan yanıt geldi: 5’li çeteden yana değil, İzmirlilerden yana olun!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Sosyal Güvenlik Kurumu'na en çok borcu olan ikinci belediyenin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu açıklaması sonrası AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’dan ‘tablolu’ tepki gelmişti. Saygılı’ya yanıt CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan geldi.

Saygılı ‘utanç tablosu’ dedi, Aslanoğlu’ndan yanıt geldi: 5’li çeteden yana değil, İzmirlilerden yana olun!

EGEDESONSÖZ- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Sosyal Güvenlik Kurumu'na en çok borcu olan ikinci belediyenin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu açıklaması kent siyasetinde tartışmalara neden oldu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı yaptığı açıklamada Büyükşehir Beleidyesi’ni hedef alarak “İzmir’i her konuda geriye götüren İzBB yönetimi iş borçlanmaya gelince ilk sıralarda yerini kimseye kaptırmamış. CHP iftiharla sunar! 5,3 milyar TL borç ile Türkiye’nin en borçlu ikinci Büyükşehir Belediyesi. Maalesef İzmir… Bu utanç tablosu İzmir’i yöneten CHP belediyeciliğinindir” ifadelerini kullandı.

Saygılı’ya yanıt CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan geldi.

Aslanoğlu açıklamasında şunları söyledi:

Bu ne kibir?

Siz İzmirlilere diz çöktürebileceğinize mi inanıyorsunuz?

Sadece kendileri devlet. Belediyeler AKP’de ise devletin kurumu ama belediyeler CHP tarafından yönetilince devletin kurumu değil mi? Devlet kendi kurumlarını çalıştırmamak için SGK borçlarını mı bahane edecek? Eldeki kaynağa SGK tarafından el konulunca, bu devletin gerçek sahibi vatandaşa ne yararı olacak? Vatandaşın çöpü toplanmadığında mutlu mu olacaksınız? Vatandaşın yolu asfaltlanmayınca mutlu mu olacaksınız? Çocuklarımıza park yapılamadığında kahkaha mı atacaksınız? Siz kimi cezalandırmaya çalışıyorsunuz?

İzmir vergi veriyor ama zaten kamu yatırımı almıyordu. Siz Halkapınar metrosuna 3.000 TL kaynak aktaran zihniyetsiniz. Şimdi de İzmirlilerin belediyeleri İzmir’e yatırım yapmasın mı istiyorsunuz? AKP'li belediye olunca kamunun tüm imkanlarını yağdıranlar, CHP'li belediye olunca ölülerimizi gömmek için mezar yerini bile vermiyor. AKP'li belediye olunca milli emlaktan arsaları belediyelere ücretsiz tahsis edenler, CHP’li belediye olunca paramız karşılığında bile elektrik fabrikasını İzmir'e vermiyorlar.

5'li çeteye en az 128 kez vergi ve harç indirimi yapılmış, 18 yılda en az 220 milyar dolarlık ihale verilmiş, yetmedi bir şirkete 30 kez, diğer bir şirkete 36 kez, diğerine 24 kez, bir diğerine 19 kez vergi muafiyeti tanınmış; İzmir belediyelerinin İzmirlilere yatırım yapacağı paraya da SGK borçları nedeniyle el mi koyacaksınız? Bir kez de 5’li çeteden yana değil, İzmirlilerden yana olun.

 
Burcu Özberk'ten 'kariyer' açıklaması: Türkan Şoray kurallarım yok
 
Başkan Günay: Söz verdik, 15-0 yaptık
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Temmuz 2024 Cuma 16:24

Vatandaş doğru söylüyor. Arsanın geri kalanını da zaten babam sattı, özel plan yaptı.

Yorumu oyla      0      0  
26 Temmuz 2024 Cuma 16:09

Kadrolu merkep Etki ve tesir, sana afiyet olsun. Yerel seçim sonuçları size ağır gelmiş, altında kalmışsınız. 440 milyar vergi ver, karşılığı YİD çevre yolu. İstanbul u, Ankara'yı borç batağında teslim et, sonra utanç tablosu de. Ankara nin nerelerini parsel parsel verdiniz, çıkın açıklayın. Doları, enflasyonu, faizleri nasıl patlattiniz, çıkın açıklayın.

Yorumu oyla      0      0  
fikri 26 Temmuz 2024 Cuma 14:15

devlet büyük şriketlerden önce vergi borçlarını tahsil etsin

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş 26 Temmuz 2024 Cuma 13:12

5 li çeteyi Cemil Tugaya sorun. O iyi tanır onları. Karşıyaka Belesiye Başkanlığın zamanında onlarla iş yapmıştı

Yorumu oyla      4      4  
Çevre ilçede oturuyorsan , otobüslerde aktarma yapamazsın . 26 Temmuz 2024 Cuma 12:25

CHP İzmir İl Başkanı sayın Aslanoğlu ; İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşımada AYRIMCILIK YAPIYOR . İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı VAR. . İzmir çevre ilçe otobüslerinde aktarma hakkı YOK . İzmir merkez ilçelerinde ; İzmir BB’nin tüm kaynaklarını kullanılarak toplu ulaşımda 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı veriliyor .İZMİR’in çevre ilçelerindeki otobüslerde aktarma hakkı YOK . İzmir’in çevre ilçelerinde vergi ödenmiyor mu . İzmir BB’si ödenen vergilerden payını almıyor mu . Özellikle size göre çevre ilçe olarak sıfatlan dırılan ( Büyükşehir Belediyesi neden var ) Aliağa , Kemalpaşa , Torbalı ilçelerinde ödenen vergiler , İzmir genelinde ödenen vergilere oranı ne kadar bir öğrenin . Ama otobüslerde aktarmaya gelince , aktarma hakkı YOK. . İzmir BB’si çevre ilçe otobüslerinde 136 km.lik İZBAN ‘daki tarife ve ücretlendirmeyi ( BEDAVA DEĞİL - PARAMIZLA ) neden uygulamıyor ? Size göre 19 tane çevre ilçe İZMİR değil mi . İzmir BB Başkanı ne söylemiş . “ 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı İZMİR’İMİZE HAYIRLI OLSUN. .” İZMİR 11 merkez ilçeden ibaretse , diğer 19 ilçe size göre neresi oluyor . 19 ilçenin nimetlerinden faydalanacaksınız . Toplu ulaşımda aktarma hakkına gelince yok sayacaksınız .

Yorumu oyla      3      2  
Etki ve tesir 26 Temmuz 2024 Cuma 12:11

Vergi borcunu ödediği vergi borcundan düşürmeye kalkan zübük sen kimsin? Ödenen vergi devletin teşvikleri ve yatırımlar karşılığında oluşmuştur. Sen eşkiya mısın? Şirketler ya da devletle bir ortaklığın mı var? Belediyenin koltuklarında yan gelip yatmaya alışmış. Yattığı yerden de akıl verecek. Gel ben tarlaya arpa ektim sen de İzmir in merkebi olarak bu arpada hakkın oluyor doğal olarak. Merkep olduğun için arpada gözün kalması normal.

Yorumu oyla      1      2  
serkan 26 Temmuz 2024 Cuma 12:06

5'li çete yukarıda gosterıyor işte. Ankara izmir istanbul Adana şişli belediyeleriniz. Bakın eskişehir gibi buyuksehir belediyesi yok burada demek kı sızın ıcınızde %15 kadarınız ıs bılıyor

Yorumu oyla      3      3  
medya takipçisi 26 Temmuz 2024 Cuma 10:39

Siyasete güven siyaset yapan kişilerin icraatları , duruşları ve en önemlisi verdikleri güvendir. Bir yorumcu al birini vur öbürüne demiş çok doğru bir tespit. AKP ve CHP Siyası kadroları ve yaptıkları icraatlar arasında hiç bir fark yok.Biri öncelikli Din istismarı diğeri ise laiklik ve Atatürk istismarı ile taban buluyor işine geldiği gibi bu çok hassas ve değerli siyaset malzemesi yapılmayacak unsurları kullanıyorlar.Ama sonucunda koltuğa oturunca ( liyakatsiz) önce kendilerine sonra da belli bir bir kesime çalışıyorlar (altını siz doldurun ne demek istediğimi anladınız)...... Yıllardır CHP oy atan biri olarak net ifade ediyorum.Bu il başkanı Narlıdere kaçak inşaat yaptı mı yaptı ! kendisi şu yönde açıklama yaptı Mütehahit yapmış haberim yok ( Çok saf sanıyor bizleri ) öğrendim dedi ceza kesildi ödedi mi bilmiyorum .... Peki yıktı mı ege de son söz lütfen kontrol etsin haber yapsın... Peki kooperatif işi ve ayrıntıları... peki bir dönem akp ile kolkola girerek ticaret odası seçimleri... AKP den hiç bahsetmiyorum orası konusunda örnekleri yazsam sayfalar tutar... körler sağırlar birbirini ağırlar... hepinizden toplum bıktı...ben olsam bu şartlarda sokağa çıkmam

Yorumu oyla      4      2  
26 Temmuz 2024 Cuma 10:35

İzmir'in vergi borcu İzmir'in geçen yıl ödediği 440 milyar vergiden düşülsün. 440 milyar vergi ver, üstüne otogar metroya 3 bin TL cik ayırsınlar, üstüne de borç çıkarsınlar. 20 yıldır SGK borçları akıllarına gelmemiş, yerel seçim hezimetinden sonra akıllarına gelmiş. Sanırsın belediyelerin ilk defa SGK borcu çıkıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni 8,5 milyar borçla ben mi devrettim?

Yorumu oyla      6      3  
SOKAK 26 Temmuz 2024 Cuma 09:57

AKP son yıllarda patronların ne kadar borcunu sildi onu açıklasın?

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'den İZSU operasyonu için açıklama: Ucu nereye varırsa varsın sorgulansın!
Alsancak'ta elektrik akımı sebebiyle iki vatandaşın can verdiği olayda ...
Erdoğan'dan yeni atama kararları
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. ...
Bakandan Yunan mevkidaşına 'hastaneli' yanıt
Katıldığı bir televizyon programında "F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya ...
 
CHP'li Nalbantoğlu: İZSU operasyonu siyasi!
Alsancak'ta yaşanan elektrik faciasına ilişkin soruşturmada İZSU bürokratlarının ...
Bakan Fidan'dan ABD Kongresi'ne tepki
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanmasına ...
AK Partili Dağ açıkladı: İzmir en borçlu ikinci belediye!
AK Partili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in en fazla SGK prim ...
 
Milletvekili Türeli'den İZSU çıkışı: Bu bir siyasi operasyondur
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, elektrik soruşturmasında İZSU ...
Özel'den Erdoğan'a SGK yanıtı: Düş yakamızdan
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine ...
CHP İl Başkanı Aslanoğlu'ndan tepki: Suç bölüştürme değil adalet istiyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva