HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Haziran 2010 Pazartesi - 00:00

Şangay’’da İzmir gururu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Şangay EXPO’’da açtığı stant, dünyanın önde gelen kentleriyle birlikte ciddi bir tanıtım yarışı yapıyor.’

Şangay’’da İzmir gururu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Şangay EXPO’’da açtığı stant, dünyanın önde gelen kentleriyle birlikte ciddi bir tanıtım yarışı yapıyor.’
 
Şangay kentinde düzenlenen EXPO 2010 Fuarı çerçevesinde Çin’’e giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindeki İzmir heyeti, dünyadaki en iyi 48 şehir uygulaması arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Büyük Kanal Projesi’’nin anlatıldığı standda incelemelerde bulunurken, çeşitli ülkelerin EXPO temsilcileriyle de bir araya gelerek İzmir’’in EXPO 2020 adaylığı konusunda nabız yokladı.
’“Daha iyi bir şehir, daha iyi bir yaşam’” temasıyla183 ülkenin katıldığı EXPO 2015’’te Seul, Hong Kong, Sao Paulo, Rotterdam, Londra, Bilbao, Paris, Osaka, Barcelona, Düsseldorf, Montreal, Chicago, Moskova ve Santiago gibi dünyanın önde gelen kentlerinin yer aldığı ’“Dünyadaki en iyi şehir uygulamaları’” bölümünde 200 metrekarelik bir standda gerçekleştirilen İzmir tanıtımının çok önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, ’“Burada sadece Büyük Kanal Projesi’’ni değil, aynı zamanda İzmir’’i de tanıtıyoruz. EXPO 2010’’u Ekim ayına kadar 7 milyon kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini düşünürseniz, yapılan işin önemi kolayca ortaya çıkacaktır’” dedi.
 
 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki İzmir heyetinde Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Balçova Belediye Başkanı M.Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ö. Mustafa İnce,
Urla  Belediye Başkanı M.Selçuk Karaosmanoğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Torbalı  Belediye Başkanı R. İsmail Uygur, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile bazı Büyükşehir bürokratları yer aldı.
 
 
Şangay’’daki ilk günlerinde, EXPO alanında düzenlenen Türk Günü törenlerine katılan İzmir Heyeti, İzmir Standı’’ndaki temasların ardından çeşitli ülkelerin pavyonlarını ziyaret ederek EXPO yetkilileriyle görüş alışverişinde bulundu. Başkan Aziz Kocaoğlu, Yunanistan’’ın EXPO temsilcisi Giorgos Papastergiopoulos ile Hırvatistan Komiseri ve EXPO Delegesi Ivica Maricic ile de görüştü.
 
 
Ekolojik stant
Şangay EXPO’’da yer alan İzmir standı, 2 ana bölümden oluşuyor.  "Kültürel" alanda ofis, açık bar alanı ve toplantı bölgeleri bulunuyor. Zeminin tamamı geleneksel siyah-beyaz dalgalı yer döşemelerinden oluşuyor. Bu döşeme Konak Pier-Alsancak arası sahil kesiminde bulunan geleneksel siyah-beyaz dalgalı döşeme ile kaplandı. İkinci bölüme ise "Doğal" alan adı verildi. Burada, şeffaf bir camın altında İzmir kentinin uydu görüntüsü yer alıyor. Uydu görüntüsünün üzerinde, Büyük Kanal Projesi kapsamında bulunan tüm atıksu toplama kanallarını, hatlarını, pompa istasyonlarını ve atıksu arıtma tesislerini gösteren ışıklı tüpler yer alıyor. Tasarımı Ekonomi Üniversitesi tarafından yapılan stant alanında bulunan her türlü malzeme, ekolojik ve çevre dostu olarak seçildi. Stant alanı ayrıca engelli kişilerin de rahatlıkla dolaşabileceği şekilde düzenlendi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldırım İzmir’’in trenlerini test etti
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Aliağa-Menderes hattında kullanılacak ...
Güvenli oynasınlar diye’…
Konak Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, ilçedeki parkları bir program ...
Konak Belediyesi’’nde ’‘mezuniyet’’ coşkusu
Konak Belediyesi'nin çok çeşitli branşlarda kültür merkezlerinde ...
 
Havalanı yolunun 'konforu' artıyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin ilk altısını Gaziemir Akçay ve Çiğli ...
Bu otobüsler umut taşıyor’…
’“Beni Görürsen Anneme Haber Ver’” kampanyası çerçevesinde İzmir Büyükşehir ...
LYS adaylarına çay ve su belediyeden
Üniversite adaylarının katılacağı ve bu yıldan itibaren uygulanacak ...
 
Küçük parmaklar dinleyenleri büyüledi
Karşıyaka Belediyesi Konservatuvar Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen ...
Alsancak'ta antika pazarı
Konak Belediyesi'nin hayata geçirdiği Antika Pazarı, meraklılarını ...
Yeni trafik düzeni için özel broşür
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol ’– Üçkuyular metro hattındaki çalışmalar ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva