HABERLER>GÜNCEL
11 Temmuz 2021 Pazar - 11:18

Sandıklar açıldı... İzmir Barosu'nda ikinci Yücel dönemi

İzmir Barosu Başkanlığı için seçim maratonunda sona gelindi. Seçimin ilk gününde 10 Temmuz'da (dün) adaylar ve avukatlar konuşmalarını gerçekleştirirken, Genel Kurul’un 2'nci gününde ise bugün İzmirli avukatlar sandık başına giderek oylarını kullanmıştı. Çağdaş Avukatlar Grubu adına mevcut başkan Özkan Yücel ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Mustafa Çetin'in yarıştığı Olağan Genel Kurulda, 6 bin 487 geçerli oyun 4 bin 26'sını alan Yücel güven tazeledi.

Sandıklar açıldı... İzmir Barosu nda ikinci Yücel dönemi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 9 ay gecikmeli gerçekleştirilen İzmir Barosu seçimlerinde kazanan isim belli oldu.

İzmir Barosu'nun yeni başkanlığı için İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu'nda Çağdaş Avukatlar Grubu adına aday gösterilen mevcut başkan Özkan Yücel ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Mustafa Çetin yarışırken, gerçekleştirilen seçimi 4 bin 26 oy alan Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Özkan Yücel kazandı.

İkinci kez seçilen Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Özkan Yücel, İzmir Barosu'nda güven tazeleyerek yeniden başkanı olurken, 6 bin 487 geçerli oyun kullanıldığı Olağan Genel Kurul'da Yücel'in rakibi olan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Adayı Mustafa Çetin 2 bin 424 oy aldı.

YÜCEL'DEN SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMA: BİAT ETMEDEN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Seçim sonuçları açıklanmadan önce zafer konuşması yapan Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Özkan Yücel, " Gözlerinizdeki gülüşü gördüğümde daha sabah oy kullanmak için salona girerken arkadaşlara ‘Bitti bu iş’ demiştim. Akşam teyidini aldık. Doğru söylemişim. Bitmiş bu iş. Kişilerin başarısı değil bu, bir ekip olarak çalışmanın ve vazgeçmemenin, biat etmemenin, teslim olmamasının başarısı bu.  Bundan 2,5 yıl önce biz kazandığımızda kimi yandaş medya mensupları ‘barikatçılar kazandı’ diye manşet atmışlardı. Evet hukuksuzluğa karşı, demokrasiden ve adaletten yana bir barikat kuracağız ve asla vazgeçmeyeceğiz demiştik. Bugün bunu başarmış olmanın gururuyla karşınızdayız. Şimdi İzmir barosu seçimlerinin aslında bu kazanmanın başka bir anlamı daha var. Büyün Türkiye gözünü dikmiş İzmir Barosuna bakıyor. Çünkü dediler ki ‘Siyaset yapıyorsunuz’ dediler. ‘İktidarla bu kadar uğraşmayın, durduğunuz yerde durun’ dediler. Biz durmayacağız teslim olmayacağız dedik. Bugün aldığımız sonuç, mücadeleye ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun ne kadar sahiplendiğimizin göstergesidir. O yüzden ben bugün grubumuza oy veren bütün meslektaşlarıma hiçbir ayrım yapmaksızın bütün meslek aşarımıza iyi ki varsınız diyorum. Sizin için yeni dönemde vazgeçmeden, biat etmeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunu İzmir Barosu olarak birlikte yapacağız" dedi.

ŞİMDİ SIRA TBB’DEKİ ANLAYIŞI DEĞİŞTİRİLMEKTE
Sözlerine Türkiye Barolar Birliği ile devam eden Yücel, "Hani sloganını atıyoruz ya faşizme karlı omuz omuz diye İzmir Barosu seçiminin bir sonucu da bu ülkede faşizme karşı mücadelenin ne kadar gerekli olduğunun ve benimsendiğinin göstergesidir bu mücadeleyi büyütmek boynumuzun borcudur. Asla vazgeçmeyeceğiz. Önümüzde bir hedef var. Biz şu anda Türkiye Barolar Birliği’nde(TBB) var olan yönetim anlayışının küçük tek adam yönetimi olduğunu daha önce beyan etmiştik. Oradaki küçük tek adamın yönetme anlayışı, barolardan, avukatlardan ve demokrasiden uzak demiştik. TBB’deki anlayış siyasi iktidarın peşine takılmış, hukuku teferruat sayıyor demiştik. TBB’de hukuku teferruat sayamayan, hukuktan yana bir yönetim için yola çıkma vaktidir. Şimdi sıra TBB’deki anlayışı değiştirilmekte. Bütün insanlara sesleniyoruz: Korkmayın. Mücadele edin. Sonuna kadar birlikte davranın. Kazanacağız emin olun. Çünkü biz haklıyız, çünkü biz doğruyu, gerekten ve insandan yana olanı söylüyoruz. Ve hakikatin kaybetmesi asla söz konusu değildir.  Genle Kurul esnasında omuz omuza yürümenin ne kadar değerli olduğunu göstermiştim. Bu seçim ne tek başına benim ne tek başına yönetim kurulunun ne de aday olana arkadaşlarımın… Bu seçim, her adımında izi olan ve birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın eseridir. Varlığınız, desteğinizi ve katkınız için teşekkür ediyorum. Daha güzel bir İzmir barosu için yarından itibaren çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.

KONGRE'DE NELER OLMUŞTU?
17-18 Ekim 2020 tarihlerinde yapılması planlanan İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu, pandemi tedbirleri gerekçe gösterilerek İlçe Seçim Kurulu tarafından ertelenmişti. Pandemi tedbirleri kapsamında bir kez ertelenen Genel Kurul için bu kez de İçişleri Bankalığı’nın salgınla mücadele kapsamında çıkardığı genelgeler gerekçe gösterilerek bir kez daha ertelenen Genel Kurul toplantısı için ise 10-11 Temmuz tarihleri belirlenmişti.

Dün (10 Temmuz) İzmir Kültürpark 4 Nolu Hol de startı verilen Genel Kurul da Çağdaş Avukatlar Grubu adına aday gösterilen mevcut başkan Özkan Yücel ve, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Mustafa Çetin'in adaylık konuşmalarını gerçekleştirmişti.

-ADAYLAR NE MESAJ VERDİ?

Dün gerçekleştirilen konuşmalar sonrası ise İzmir Barosu üyeleri bugün sandık başında yeni başkanını seçmek için oylarını kullandı. Saat 9'da başlayan olan oy kullanımı 17:00 itibari ile sona erdi. Oy sayımına geçilen Olağan Kongre'de İzmirli Avukatlar, Baro Başkanı'nın yanısıra bugün ayrıca Baro Yönetim Kurulu Üyeleri, Baro Denetim Kurulu Üyeleri, Baro Disiplin Kurulu Üyeleri ve TBB Genel Kuruluna katılacak İzmir Barosu Delegeleri'nin seçimi de gerçekleştirilecek.

ADAYLARIN LİSTELERİ BELLİ OLDU:

 
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın sakinleri buzlu meyvelerle serinliyor
 
Çiğli’de sökülecek ağaçlar tramvay gelince dikilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın sakinleri buzlu meyvelerle serinliyor
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın sakinleri buzlu meyvelerle serinliyor
Folkart'tan İzmir'e 4 milyar TL değerinde yeni yatırım
Folkart Yapı’nın, Rönesans ve Tekfen Holding ortaklığındaki Florya Gayrimenkul’ü, ...
Engelliye tecavüze iyi hal indirimi
Bir caminin tuvaletinde zihinsel engelli bir kişiye tecavüz ettiği suçlamasıyla ...
 
Tatlı Mustafa'nın ailesi komisyon kararına ne dedi?
Konak Belediyesi'nin Yeşilova'nın efsane ismi Mustafa Küçükoğullarından'ın ...
Komisyonlarda kabul edildi... Urla’ya atık su tesisi hamlesi!
Türkiye'de atıksu arıtma tesisi sayısı bakımından zirvede bulunana İzmir ...
İzmir'de yerleşim bölgesine yaklaşan yangın korkuttu
İzmir'in Menemen ilçesinde, yerleşim yerlerine yakın bölgedeki otluk alanda ...
 
İzmirliler trafiğe çare arıyor… Motosiklet satışlarında patlama!
İzmir'de üçüncü kuşak motosiklet satıcısı olan Mustafa Dinamit, "Toplu ...
Katliam gibi kaza: 12 ölü 20 yaralı!
Van'ın Muradiye İlçesi'nde kaçak mülteci taşıyan bir minibüs kaza yaptı. ...
Düğün yemeği 43 kişiyi hastanelik etti
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde 43 kişi, düğünde yedikleri yemek sonrası ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva