HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2012 Cumartesi - 15:34

Şal, süt ve mandalinayla adalet istediler!

Büyükşehir operasyonu tutuklularının yakınları iddianameye konu olan şal, atkı, mandalina ve sütleri de yanlarına alarak adalet istedi. Eyleme katılan Başkan Kocaoğlu, iddianamenin yargısal boyutundan çok siyasi boyutunun olduğunu belirterek, “Gerçekler ortaya çıktı. Bu operasyonu başlatanlara sesleniyorum. Hatanızdan dönün” dedi.

Şal, süt ve mandalinayla adalet istediler!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen polis operasyonunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen belediye bürokratları ve sendikacıların yaptığı Cumartesi eylemleri bugün de devam etti. Büyükşehir Belediyesi’nin önünde düzenlenen eyleme İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilk kez katıldı. Kocaoğlu’nu CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da yalnız bırakmadı. Daha önce yapılan iki eylemde afişler ve pankartlarla seslerini duyurmaya çalışan tutuklu yakınları bu kez iddianameye konu olan şal, atkı ve mandalinaları da yanlarında getirdi. Tutuklu yakınları geçtiğimiz hafta İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından incelemesi başlatılan ve okullara gönderilen yazılar ile gerçek dağıtılan rakamları tespit edilmeye çalışılan sütlere gönderme yaptı. Sütlerin üzerine ‘Adalet istiyoruz’ yazıldı.
YORUMA BAĞLI
Tutuklu yakınlarının cezaevinde bulunanlara destek için yaptığı eyleme katılan Başkan Kocaoğlu, iddianame ve ayrıntıları ile ilgili konuştu. 2 Mayıs ve 22 Kasım’da belediyeye operasyon yapıldı. Birinci ile ikincisi aynı konulardı. Bir hakimin serbest bıraktığını, diğer hakim tutukladı. Ve sonrasında geldiğimiz noktada iddianame kabul edildi. Bugün bu durumdayız. Bunlar niye yapıldı, amaç neydi, neye karşı yapıldı? Bu iddianameyi sadece avukatlarımıza değil, ‘çeşitli gözlerle görülsün’ diye vergi denetçilerine, Sayıştay denetçilerine, avukatlara, yani hepsine incelettik. Burada bir şey yok. Burada usulsüzlük hatası yoruma bağlı. Yargı usulsüzlük hatası olmadığına da karar verecek” dedi.
 
MİLİTANLA İNCELEDİLER, BULDUKLARI KOCAMAN HİÇ
İddianamede usulsüzlük hatasının yanında çete, örgüt suçlamalarının yapıldığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey 200 civarında yönetici var. Bunun 130’u hakkında şu anda örgüt üyesi olmaktan, çeteye iştirak etmekten yargı süreci başlatıldı. Tabi ki adalete inanmak durumundayız. Ama, iddianameyi okuyan herkesin, hukuku bilen herkesin bu iddianamenin yargı boyutundan çok, siyasi boyutunun olduğu noktasında hemfikir olmasıdır. Bir kısım arkadaşımız geçen günlerde serbest bırakıldı. Çıkan arkadaşlarımıza sevindik, tutuklu kalanlara üzüldük. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 yıllık yönetimimiz içerisinde belediyenin bir tek malını, bir tek hakkını satmadı. Aldı, yaptı, yıkmadı, satmadı. Kimseye kamunun, İzmirlinin bir kuruluşunu peşkeş çekmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yaptı? Bu başkan ne yaptı da bu kadar suçlanıyor? 20 bin kişinin çalıştığı bir kurumu Türkiye tarihinde hiç görülmemiş bir şekilde inceliyorsunuz. Hakkınızdır inceleyebilirsiniz. Yanlı inceliyorsunuz, militanlarla inceliyorsunuz. Bulduğunuz kocaman bir hiç” diye konuştu.
 
ÖZÜR DİLEYİN DAHA ÇOK YÜCELİN
İddianamenin içeriğini değerlendirdikten sonra gelinen noktayı göz önüne alarak konuşan Başkan Kocaoğlu, ilginç bir teklifte daha bulundu. Başkan Kocaoğlu, “Ben bu arkadaşların yerinde olsam. Herkes hata yapabilir. Bu operasyonu başlatan da biz de hata yapabiliriz. Çıkarsınız, dersiniz ki ‘Biz bu belediyeyi inceledik. Her şeyine baktık. Bu belediyede rüşvet yok, iltimas yok, hırsızlık yok, zenginleşme yok. Yok yok yok. Kardeşim biz hata yapmışız özür diyoruz. Bu kadro ile bu belediye çalışsın. İzmirliye hizmet etsin’ dersiniz. Bu günkünden daha çok düzelirsiniz. Bugünkü düştüğünüz durumu, hatayı tamir edersiniz. Elinizde böyle kocaman, erdemli, insana yakışan fırsat var. Bu fırsatı kullanmanız gerekir. Hatadan dönmek, özür, af dilemek erdemdir. ‘Ben hata yaptım’ diyebilmek erdemdir. Bunu İzmirlilerle paylaşırsınız yolunuza devam edersiniz” ifadelerini kullandı.
 
KİMSE BELEDİYE ALEYHİNDE KONUŞAMIYOR
Mahkemenin yargılamayı başlatacağı 3 Nisan tarihine kadar her hafta belediye önündeki eyleme katılacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “ Yine buraya gelip konuşacağız, konuşmayacağız. Tutuklu bulunan arkadaşlara buradan selam ve saygılarımızı göndereceğiz. Geçen iki etkinliğe katılmadım. Katılmama nedenim, sizinle birlikte olmadığım, ruhumun gönlümün her şeyimin burada olmadığı anlamına gelmesin. 3 Nisan’a kadar her Cumartesi burada hep birlikte çığ gibi büyüyeceğiz. Çünkü biz haklıyız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki arkadaşların tamamı öyle çalışmışlar, öyle dürüst çalışmışlar İzmirli hemşerilerimizle gönül bağı kurmuşlar ki bu olay olduktan sonra ilk önce ‘acaba’ diye kuşkular oluştu. Bugün hangi siyasi görüşten olursa olsun hiçbir İzmirli hemşerimiz içinden kendine göre hesap yapıyorsa bile üçüncü kişiye, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hırsızlık var’ diye aleyhinde konuşamıyor. Niye konuşamıyor çünkü bir şey yok. Çünkü İzmirlinin tamamı bizim yanımızda, bize güveniyor. Bizim gayrimeşru hiçbir iş yapmadığımızı inanıyor.
 


BAŞIMIZA GELEN PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEDİ
Türkiye’de ilk defa taşeronu kaldıran belediye olduklarını fakat kötü örnek olduklarını anlatan Başkan Kocaoğlu, “ Bayındır’da çiçek üreticisinin tamamını, Bademli’de fidancıları kalkındırdık. Kötü örnek olduk. Sütler yollara dökülüyordu. Kooperatiften süt alıp okullarda çocuklarımızın sağlıklı beslenmesine çalıştık kötü örnek olduk. Öğretmenlerimize anı için bir şal alalım dedik. Başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Mandalinalar dalında kuruyordu, okullara çocuklara dağıtalım dedik suç işledik.  56 yaşında belediye başkanı oldum. Hayatla, parayla her türlü bağlantımı keserek oldum. Şu an 64 yaşındayım. İki yıl daha bu görevi sürdüreceğim. Ben kendimi sadece ve sadece İzmirli hemşerilerime emanet ediyorum. Tutuklu arkadaşlarımızı yargılanacak olan arkadaşlarımı da İzmirli hemşerilerimin gönlüne ruhuna emanet ediyorum. Biz nerede nasıl yargılanırsak yargılanalım. Biz 4 milyon İzmir’in büyükşehir belediyesiyiz. Bizi yargılayacak olan, bizi değerlendirecek olan, bizi yüceltecek yahut suçlayacak olan İzmirli hemşerilerimizdir” dedi.
 
“En büyük güç halkın gücüdür” diyen Başkan Kocaoğlu, “Bugün Büyükşehir Belediyesi’ne yapılanlar Türkiye’de her vatandaşa yapılabilir. Bugün Türkiye’nin en aydınlık, ilerici, aydınlık kentinden bu gidişe çocuklarımızın, gelecek nesillerimizin özgürce yaşaması için adalet istiyoruz. Bu isteğimizi yüksek sesle sürekli haykıracağız” ifadelerini kullandı.
 
CEZAEVİ ÖNÜNDE BULUŞALIM
Tutuklu yakınları adına açıklama yapan İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı’nın ağabeyi Kaner Kırmızı, “Yakınlarımızın ve bizlerin maruz kaldığı bu zulme, yüksek sesle isyan edişimizin üçüncü haftasındayız. Görüyoruz ki, dürüstlüğü ile yalnızca İmir’in değil, tüm Türkiye’nin tanıdığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve mesai arkadaşlarını örgüt kurmakla suçlayan özel yetkili savcının hazırladığı iddianame, tüm mesai arkadaşlarının onurla, gururla taşıyacakları bir takdirnamedir” dedi. Geçtiğimiz günlerde cezaevinden tahliye edilen sendikacı Memiş Sarı, ise 1 Şubat Çarşamba günü saat 15.30’da Buca Cezaevi önünde geniş katılımlı kitlesel basın açıklaması yapacaklarını bildirdi. Sarı, basın açıklamasına DİSK, KESK, Belediye İş ile Tutuklu yakınlarının katılacağını açıkladı.
 
ŞAL’I ÖĞRETMENE TAKTI
Başkan Kocaoğlu, konuşmasının ardından soruşturmaya konu olan şal, atkı, süt ve mandalinaların bulunduğu stanttan şalı eline alarak kalabalığın arasından uzaklaştı. Tutuklu yakınlarının bulunduğu yerin hemen yanında bulunan İZSU binasının önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan atanamayan öğretmenlerin yanına gitti. Elindeki siyah şalı eylem yapanlar arasında bulunan sınıf öğretmeni Elif Yıldız’ın boynuna takan Başkan Kocaoğlu, “Yanınızdayız” dedi.
 


HERGÜN AĞLIYORUM
Başkan Kocaoğlu açıklamanın ardından cezaevinde bulunan tutukluların yakınları ile sohbet etti. Onların isteklerini ve konuşmalarını dinleyen Başkan Kocaoğlu, zorlu bir süreçten geçtiklerini anlattı. Kalabalığın arasında dolaşan Kocaoğlu’nun yanına gelen İZENERJİ Şirketi Genel Müdürü Ali Sabuktay’ın annesi Azime Sabuktay “Alim’in hali ne olacak. Onun için her gün ağlıyorum. Onu bana ne zaman vereceksiniz” dedi. Başkan Kocaoğlu, tutuklu bürokratının annesine, “Bana ne zaman verirlerse hiç bekletmeden size vereceğim. Benim anam da 80 yaşında. O da her gün ‘oğlumun hali ne olacak’ diyor ve ağlıyor. Elimizde bir şey gelmiyor” ifadelerini kullandı

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kimse delikanlılık yapmasın 2 Şubat 2012 Perşembe 14:11

2009 seçimlerinde okulda çocuklara dağıtıldı diye fatura edilen soğuk sandeviçler bayraklı bölgesindeki çalışmalarda araba araba getirilip alan çalışması yapılan yerlerde dağıtıldı.bunların o sandeviçlerden olduğunu tahmin ediyorum.chp nin her şeyi laçka.başa geçen kuyruğunu unutuyor.nalet olsun bu siyasete

Yorumu oyla      12      6  
iftiracı diyenlere 29 Ocak 2012 Pazar 22:39

ispat edersemm ne yapacaksın

Yorumu oyla      12      7  
İFTİRACILARA 29 Ocak 2012 Pazar 18:41

BELEDİYEDE AYNI AİLEDEN 3 KİŞİNİN ÇALIŞTIĞINI ISPAT EDEMESSEN NAMERT OĞLU NAMARTSİN BELEDİYE İ,ÇİNDE 100TANE MÜFETTİŞ AR ANKARA DAN GELEN ONLAR GÖRMÜYOR BELEDİYEYE GİREMEMİŞ ATIP TUTUYORSUNUZ GİRSEYDİN İŞE EN BÜYÜK AZİZ DERDİN DEMİ?

Yorumu oyla      15      6  
ÇIPLAK KIRAL 29 Ocak 2012 Pazar 15:13

FİKİR VE SANATIN DEĞERİNİ VE EDERİ KONUSUNDA UZMANSINIZ GALİBA KIRAL ÇIPLAK. KAÇ FİLİM YAPTIN, KAÇ FİLİMDE OYNADIN ARTİST

Yorumu oyla      17      6  
Halk ve Trol 29 Ocak 2012 Pazar 01:39

Ya siz ne kadar gerici insanlarsınız. Ne var aynı birimde bütün sülalenin işe alınmasında. Zaten yakındır büyük başkan bütün Tunceli' yi İBB kadrosu yapacak ve ileri gideceğiz. Gericiler sizi. İzmir kaledir. Başkanımız dürüsttür. Türkiye İran olmayacak.

Yorumu oyla      18      7  
KRAL ÇIPLAK 29 Ocak 2012 Pazar 01:38

taşaronu bitirdim diye hava de atsan, aldıkların hep yandaş, TOKATLI, TUNCELİLİ. Bak itfaiyeyi kazanan çocukları nasıl süründürüyorsun. Sonra da büyükşehir önünde eylem yapmalarına kızıyorsun. Senin yaptığın ne Aziz efendi. İşine gelince öyle, gelmeyince böyle. Yok mandalina imiş, şal dağıtmış, süt vermiş. Bırakın bu ayakları. 90 saniyelik filme 800 bin lirayı cebinden vermedin herhalde. Hele şu dava bir başlasın bakalım göreceğiz. Başınıza gelenler hepyaptığınız haksızlıklardan, bunu anlayın

Yorumu oyla      13      18  
halkk 28 Ocak 2012 Cumartesi 20:22

TRON kardes bende katılıyorum sana resmen aile sirketine dönmüs belediye..anlattıgın olayı bizzat bende yasadım cv verdim ret cevabı geldi.ama duydum ki ögrendim ki bir birimde resmen aile kurmuslar baba anne ogul hepsi calısıyormus yine aynı birimde bir kızın kendisi erkek kardesi babası calısıyormus ve bunlar ogullarıyla kızlarını evlendirmişler...oy oy oyyy ailee sirketi..BASKANIM BEN İNSAATMÜHENDİSİYİM ve İŞŞİZİM en azından bir aileden bir kişi calısmalıı DÜRÜST BASKANIM..

Yorumu oyla      16      21  
tronn 28 Ocak 2012 Cumartesi 19:26

sayın baskan belki haberin yok ama artık bitir belediye icerisindeki kardes baba ogul abla abi gelin damat calısanlarını iş basvurusu yaptık ret cevabınız geldi arastırdım bir birimde bir babanın kendisi bir kızı birde oglu calısıyor hakmı baskanım bu....

Yorumu oyla      18      22  
HALK 28 Ocak 2012 Cumartesi 18:54

AH AZİZİM AH SEN NİYE KÖMÜR-BUZDAOLABI- ELEKTİRİKSİZ KÖYLERE ÇAMAŞIR MAKİNASI DAĞITMIYORSUNDA ÇOÇUKLAR BESLENSİN DİYE SÜT-MANDALİN DAĞITIYORSUN ? AZİZİM.SORMAZLARMI SANA BUNUN HESABINI?

Yorumu oyla      33      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent konseylerinden Termik santrallere eylem kararı
60 yaş kartı uygulamasının yeniden başlatılması için imza kampanyası düzenleme ...
Karabağlar’da mutlu yuva için aile içi iletişim semineri
Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi, Karabağlar Belediyesi ve Rotary ...
Bornova'da kışın yüzme keyfi devam ediyor
Bornova Belediyesi’nin geçen yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
'Kent konseyi yeni binasında daha aktif olacak'
Karşıyaka Kent Konseyi, Başkan Avukat Rifat Özer, Genel Sekreter Avukat ...
Kocaoğlu, “Elimiz hiç üzerinden kalkmadı”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İşadamı Kemal Zorlu’nun ...
Amatöre selam, desteğe devam
Amatör spor kulüplerine her sezon malzeme desteği veren İzmir Büyükşehir ...
 
Van’dan Balçova’ya kardeş teşekkürü
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’yı ziyaret eden Van Ege Bölgesi ...
Konak'ta esnafa pembe çizgi uygulaması
Konak Belediyesi kaldırımlarda yaya geçişini engelleyen işgaller için ...
Tartan: Belediyeler siyaset arenası değil
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir operasyon söz konusu iken adaylık ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva