HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2012 Cumartesi - 13:19

Kocaoğlu, “Elimiz hiç üzerinden kalkmadı”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İşadamı Kemal Zorlu’nun açıklamalarıyla gündeme gelen Basmane Çukuru ile ilgili “Elimiz üzerinden hiç kalkmadı” dedi.

Kocaoğlu, “Elimiz hiç üzerinden kalkmadı”

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 12 yıldır çukur halinde duran Basmane Ticaret Merkezi ile ilgili açıklama yaptı. Belediyenin 217 amatör spor kulübüne malzeme desteği verdiği Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içindeki Buz Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Amatör Spor Şenliği’ne katılan Başkan Kocaoğlu, Ticaret Merkezi’nin ortağı olan İzmirli İşadamı Kemal Zorlu’nun “Basmane Çukuru'nda gelişme var. İnşallah hallolacak. Bizim görüşümüz, Yüksel Çakmur’un zamanında yapılan plana dönmek. Yatırımcılar istediği an adım atılacak. Yeni planlama için EGS ve Güçbirliği’nin anlaştığı yatırımcının başvurusunu bekliyoruz” sözleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Basmane Çukuru'nda mutlu sona doğru haberi için tıklayın
 
Kocaoğlu, “Bu konuda zaten hiç elimiz Basmane çukurunun, Dünya Ticaret Merkezi’nin üzerinden kalkmadı. Bir tarafta TMSF, bir tarafta Güç Birliği ve EGS var. Diğer tarafta yeni yatırımcı arkadaşlar var. Esas bu tarafta da arsanın sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Her ne kadar arsa satılmış da olsa İzmir’in malı olan bir arsa var. Bu konuda biz her türlü çözüme biran evvel bu çukurun moral bozucu etkisinin kentin üzerinden kalkması için her türlü çaba ve özveride bulunuyoruz. Çalışmalarız sürüyor” diye konuştu.
 
PLANLAMA AKŞAMA SABAHA OLMAZ
Kent Konseyleri Birliği’nin “taraflar bir araya gelsin” çağrısını da değerlendiren Başkan Kocaoğlu, “Taraflar bir masada toplanmıyorsa böyle bir arzu doğabilir. Zaten her gün toplandığımıza göre bu konuda bir problem yok. Tıkanma yok. Görüşmelerin kesilmesi yok. Zaten görüşmeler devam ediyor. Gizli saklı bir şey de yapmıyoruz. Konuşmalarımıza, değerlendirmelerimize bakıyoruz. Bu planlama dediğiniz şey, çağırıyorsunuz akşamın ya da sabahın bir saatinde ‘hadi şuna haber vereyim buna haber vereyim’ diye bir şey yok. Ama yol aldığımızda zaten kamuya açık bir şekilde herkesi toplarız,  kent konseyleri birliği de gelir ve ne yapacağımıza, nasıl yapacağımıza bakarız. Böylece kamuoyu ile tartışmış oluruz ve yolumuza devam ederiz” dedi
 
UYGUN OLMAYAN DOSYAYA
Başkan Kocaoğlu İzmir’de fırıncılardan gelen “belediyenin dağıttığı ekmekleri biz yapalım” teklifi hakkında da konuştu. Türkiye Ekmek İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Birol Yılmaz, İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi Soner Çelik ve İzmir Ticaret Borsası Meclis Üyesi Nihat Sağır’ın hazırladığı teklif paketini değerlendiren Başkan Kocaoğlu, “Ben arkadaşlara teşekkür ediyorum. Her gün basında çıkan konuyu ciddi şekilde ilgili arkadaşlarımızla birlikte çalışıp değerlendiriyoruz. Uygun olanları uygulamaya geçiyoruz uygun olmayanları dosyaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
MESAJ GEREKEN YERE GİTTİ
İnönü Caddesi’ndeki kaldırım ve çevre düzenlemelerinin ihalesini alan fakat belirlenen zamanda bitiremediği için Başkan Kocaoğlu’nun tepkisine neden olan İZKA Şirketi’nin Sahibi Azat Yeşil’in karşı açıklamalarına cevap geldi. Yeşil’in “Belediye bize sözleşme dışında başka yerler verdi” açıklamasının ardından sorulan soruya Kocaoğlu, “Ben o konuda gerekli uyarıyı yaptım. Gerekli mesajda yerine ulaşmıştır umuyorum. Bunların hepsi hukuki konular. Benim söylediğim uyarılar işin yapılması, kalitesi şeklindedir. Bu konuda da bir defa konuştum. Her gün bu konuyu konuşacak halimiz yok. Mesaj yerine ulaşmıştır. Başka da söyleyecek bir şey yok. Hukuki ve teknik konuları belediyenin hukuk birimi ve fen işleri birimi bilir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alper TANDAN 29 Ocak 2012 Pazar 00:01

kenan bey cok haklısınız.Aziz bey bunu ılke edındı sanırım.hep bır yerlere saldırmak.bazen başsavcıya,bazen birilerine,bu kez de muteahhıde..ya hıç mı KUSURUNUZ YOKTUR.yeter bence.bır de kendınızı sorgulayın.nerede yanlış yaptım diye.AZIZ BEY BU KENTLI OLARAK SIZE ITIMADIM YOK ARTIK.DURUŞUNUZU BEĞENMİYORUM

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Amatöre selam, desteğe devam
Amatör spor kulüplerine her sezon malzeme desteği veren İzmir Büyükşehir ...
Van’dan Balçova’ya kardeş teşekkürü
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’yı ziyaret eden Van Ege Bölgesi ...
Konak'ta esnafa pembe çizgi uygulaması
Konak Belediyesi kaldırımlarda yaya geçişini engelleyen işgaller için ...
 
Tartan: Belediyeler siyaset arenası değil
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir operasyon söz konusu iken adaylık ...
Karabağlar’da çocuklara müzikal sürprizi
Karabağlar Belediyesi, ilçedeki ilköğretim okulu öğrencilerini İzmir Devlet ...
Durak’tan amatör takımlara 5. futbol sahası
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak amatör takımlar için bir suni çim ...
 
'Büyükşehir 20 bin kişilik bir örgüttür'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tahliye karırından, iddianameye, ...
Bornova Koleji bilgide de şampiyon
Türkiye ve Avrupa’da birçok değişik alanda önemli başarılara imza atan ...
İZSU, personelinin yüzde 94’ünü eğitimden geçirdi
Önce iş sağlığı ve güvenliği Dünyada her yıl 1.2 insan, günde 5 bin kişi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva