HABERLER>POLİTİKA
22 Temmuz 2011 Cuma - 11:34

Şahin: İnceleme bir hafta içinde sonuçlanır

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Silvan'daki terör saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yapılan incelemenin 1 hafta içinde sonuçlanabileceğini bildirdi.

Şahin: İnceleme bir hafta içinde sonuçlanır

SAMSUN - Bakan Şahin, Samsun Havaalanında basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Polislere iç güvenlik hizmetlerinde yeni sorumluluklar verilmesine ilişkin hazırlıkların sorulması üzerine Şahin, "İç güvenlikte gelişen terör olaylarına karşı polisimizin daha etkin rol alması yerine göre, özel operasyonlar yapması konusunda Sayın Başbakanımızın açıklamaları olmuştur. Bu da bakanlığımızın yaptığı planlama ve hazırlıklar doğrultusunda ifade edilmiş bir açıklamadır. Takvim diye bir şey yok. Polisimiz, jandarmamız ve diğer iç güvenlik birimlerimiz her zaman operasyon yapmaya hazırdır. Yeri ve zamanı kendi mecrasında belirlenir ve yürür. Bunun önceden açıklaması söz konusu olmaz" diye konuştu.

Gazetecilerin "Bölgelerin hassasiyeti" ifadesinin ne anlama geldiğini sorması üzerine Şahin, "Bölgelerin hassasiyeti olayların odaklandığı noktalar demektir. Yani terör olaylarının daha çok gerçekleştiği ya da gerçekleşmesi ihtimalinin ağırlıklı olduğu yerler demektir. Bu yönde alınan istihbaratlara bağlı olarak, nerenin hassas olduğu. Ne zaman hassas olduğu belirlenir" dedi.
 
Bir gazetecinin, "Polise bu görev verilirken yeni enstrümanlar verilmesi de gerekmiyor mu?" sorusuna kaşılık Şahin, polisin de askerin de jandarmanın da yaptığı çalışmaların ortam bir amacı olduğunu vurguladı. Amaçta birlik beraberlik olduğuna işaret eden Şahin, "Hepsinin amacı tektir. Dolayısıyla amaca uygun olarak, amacın gereği olarak nerede ne zaman, hangi birimin etkin rol alacağı yönetim tarafından kararlaştırılır. Bu alanlar vazgeçilmez çizgilerle ve mekanlarla birbirinden ayrılmış değildir" yanıtını verdi.
 
Şahin Diyarbakır'daki terör saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yürütülen soruşturmaya ilişkin bir soru üzerine soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Şahin, "Arkadaşlarımız incelemelerini devam ettiriyorlar. Alan incelemesi, tanık dinlemesi, belgelerin incelenmesi şeklinde devam ediyor. Müfettişlerin çalışma usul ve esasları vardır. Alışılmış bilenen çalışmaları vardır. O çerçevede incelemelerini devam ettiriyorlar. Bir hafta içinde bir sonuca gider" dedi.
 
TERÖRLE MÜCADELEDE DEĞİŞİKLİK
Bir soru üzerine Bakan Şahin, şöyle devam etti:
"Sayın Başbakanımızın açıklaması 'asker yerine polis görevlendiriliyor' şeklinde değil. Polisin operasyonlarda yerine ve gereğine göre daha etkin rol alacağı yönündedir. Bu da bizim bakanlık olarak geliştirdiğimiz bir çalışma yönetimidir. Terörle mücadelede zaman içerisinde ve yakın zamanda yapısal ve yönteme ilişkin birtakım yenilikler ve değişiklikler olacaktır, olması gereklidir. Bu yapıda ve yöntemde ne asker dışarıya alınmıştır, ne de polis tamamen işin içine dahil edilmiştir."
 
Sözleşmeli er uygulamasının bu yeni yapının parçası olup olmadığı yönündeki soruya karşılık Şahin, sözleşmeli personel uygulamasının terörle mücadeleyle doğrudan değil, dolaylı ilgisi olduğunu söyledi.
 
Şahin, "Bu kararda bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı müdahalelerinde eksiklikler olması ya da geri kalınmış olması etkili olmuş olabilir mi?" sorusuna karşılık, şöyle konuştu:
"Onu siz söylediniz. Ben öyle bir şey söylemiyorum. Sadece şartlara göre vaziyet alınması bunu ifade ediyorum. Şu anda Temmuz ayının son günlerindeyiz. Hava çok sıcak. Sıcağa göre kıyafet giyeriz, kışın kışlık giyeriz. Terörle ilgili gelişmeler karşısında güvenlik güçlerinin donanımını, hareket kabiliyetini yeniden değerlendirmek durumundayız." (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Asker yerine polis
Başbakan Erdoğan, iç güvenlik harekâtında asker yerine polisin kullanılması ...
Tekin’den İzmir’e uyarı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “isyancı başkanlar” ve “gölge ...
CHP: Hükümet dediğimize geldi
Cumhuriyet Halk Partisi, Başbakan Erdoğan’ın Kıbrıs’la ilgili son açıklamalarını değerlendirdi.
 
Vekillerden uyarı: Siyasete karışmayın
Başkanların gizli toplantılarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ...
İl başkanları EXPO için birleşiyor
Üç siyasi partinin İzmir İl başkanları, kentin geleceğine yön verecek ...
AK Partili vekil: Başbakan’a dokunmak ibadettir
AK Parti'li Hüseyin Şahin, Başbakan Erdoğan’ın kendilerine enerji verdiğini ...
 
Tacettin Bayır'ın en mutlu günü
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır dede oldu. İki yıl önce evlenen oğul Doğuş ...
Vural'dan Meclis TV tepkisi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis TV'nin yayınlarının yeniden ...
CHP’den ‘gölge kabine’ açılımı
Yemin kriziyle zor anlar yaşayan CHP, muhalefet biçimini değiştiriyor. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva