HABERLER>DÜNYADAN
21 Şubat 2022 Pazartesi - 17:02

Rusya 'vurduk' dedi, Ukrayna reddetti!

Ukrayna- Rusya geriliminde tansiyon düşmüyor. Rus ordusundan yapılan yeni açıklamada, Ukrayna'ya bağlı silahlı araçların sınırda imha edildiği, olayda beş kişinin öldüğü bildirildi. Ukrayna ise haberin doğru olmadığını söyledi. Diğer taraftan, yeni uydu görüntülerinde, Rusya'nın Ukrayna sınırına çok sayıda yeni zırhlı ekipman ve birlik konuşlandırıldığı görüldü. Uydu görüntülerini yayınlayan ABD'li Maxar Teknoloji'den yapılan açıklamada "Yeni aktivite, askeri araçların konuşlanma modeline bir değişikliği temsil ediyor" denildi.

Rusya  vurduk  dedi, Ukrayna reddetti!

Rus ordusu tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın Rostov bölgesinde sınırı yasadışı bir şekilde geçmeye çalışan 5 Ukraynalının öldürüldüğü belirtildi.

Ukrayna tarafı ise Rostov bölgesinde askerlerinin olmadığını, haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Diğer taraftan, ABD'li teknoloji şirketi Maxar tarafından yayımlanan yeni uydu görüntülerinde Ukrayna sınırına yakın Rus karargahlarında çok sayıda yeni zırhlı ekipman ve askeri birlik getirildiği görüldü. 

Yeni faaliyet, Rusya'nın Belarus'ta dün sona erecek askeri tatbikatları uzatması ve Batılı güçler arasında Rusya'nın yakında Ukrayna'yı işgal etmesi konusundaki korkuları artırması ile ortaya çıktı.

Bununla birlikte, haftalardır Rus güçlerinin ilerleyişini izleyen Maxar Technologies tarafından yayınlanan görüntüler, Reuters haber ajansı  tarafından bağımsız olarak doğrulanamadı.

Maxar, tarafından yapılan açıklamada,  "Bu yeni aktivite, daha önce gözlemlenen savaş gruplarının (tanklar, zırhlı personel taşıyıcıları, topçu ve destek teçhizatı) konuşlanma modelinde bir değişikliği temsil ediyor” denildi.

Maxar, ayrıca  uydu görüntülerine göre 13 Şubat itibariyle Rusya'nın Soloti kentindeki askeri garnizon çevresinde birkaç büyük savaş grubunun konuşlandırıldığının gözlemlendiğini aktardı.

"EKİPMANLAR SOLOTİ'DEN VALUYKİ'YE TAŞINDI"
Diğer taraftan yeni görüntüler, Soloti'deki muharebe birimlerinin ve destek ekipmanlarının çoğunun ayrıldığını gösterdi Ancak,  Rusya'nın Valuyki kentinin doğusunda, Ukrayna sınırının yaklaşık 15 km kuzeyindeki bir alana da bazı teçhizatlar konuşlandırıldı. 

"RUSYA'NIN SAVAŞ HAZIRLIĞI ARTIYOR"
Maxar Haber Bürosu kıdemli direktörü Stephen Wood, Reuters'e verdiği demeçte, pistlere ve kar izlerine  dayanarak, faaliyetin yakın zamanda ortaya çıktığını söyledi:

"Bana göre bu, artan bir savaşa hazır olma durumunu gösteriyor.”

INTERFAX: UKRAYNA'DAN ATEŞLENEN TOP MERMİSİ RUSYA'NIN SINIR KARAKOLUNU YIKTI
Diğer taraftan  Interfax haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yapılan açıklamada, Ukrayna'dan ateşlenen bir top mermisinin bir sınır tesisini tahrip ettiği açıklandı. Merminin, Rusya'nın Rostov bölgesindeki bir sınır muhafız karakolunu tamamen yok ettiğini, ancak herhangi bir can kaybına yol açmadığını bildirdi.

Interfax'ın aktardığına göre olay Rusya ile Ukrayna arasındaki sınırın 150 metre yakınında meydana geldi.

Öte yandan, Ukrayna hükümet güçleri ile doğuda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ayıran hat boyunca aralıklı bombardımanlar geçen Perşembe gününden bu yana yoğunlaştı. Ukrayna ordusu, ortak sınır bölgelerinde 24 saat içinde Rus  güçler tarafından 80 ateşkes ihlali gerçekleştiğini öne sürdü. 

Ukrayna Müşterek Harekat Kuvvetleri (JFO), Minsk anlaşmasını ihlal eden bombardımanda bir askerin yaralandığını açıkladı. JFO sözcüsü Pavlo Kovalchyuk'un temsilcisi, "İşgal güçleri, ,sivillerin arkasına onlar canlı bir kalkanmış  gibi saklanarak, Ukraynalıların mevzilerini korkakça bombalamaya devam ediyor" açıklamasını yaptı. 

JFO, son beş gün içinde Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki sivil yerleşim yerlerine 94 bombalı saldırı düzenlendiğini ve iki kişinin yaralanmasının yanı sıra 44 ev ve dört okulun da zarar gördüğünü sözlerine ekledi. (AFP / Reuters)

 
Halk Ekmek büyüyor... İmzalar tamam!
 
ABD ve Rusya'dan kritik Ukrayna zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya'dan Rusya'ya müzakere çağrısı
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Ukrayna krizinde Rusya'yı sorumsuzca ...
KKTC'de yeni hükümet kuruldu
KKTC'de Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu.
İran'ın Tebriz kentinde savaş uçağı düştü!
Reuters'ın haberine göre, İran'ın Tebriz kentinde bir savaş uçağı düştü, 3 kişi hayatını kaybetti.
 
Biden ve Putin prensipte anlaştı!
ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ...
Putin ve Macron "Ukrayna krizi"ni görüştü
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ...
Avrupa'da 'Zeynep Kasırgası' alarmı!
30 yıldır yaşanan en şiddetli fırtına olması beklenen ve Alman medyasının ...
 
Koronayı bilmişti... Sıradaki tehdidi açıkladı!
2019'dan beri hayatımızda olan koronavirüs (Covid-19) dünyanın dört bir ...
Zelenskiy'den ''acil ateşkes'' çağrısı!
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinin doğusu için acil ateşkes çağrısı yaptı.
Kraliçe 2. Elizabeth koronavirüse yakalandı
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in koronavirüs testi pozitif sonuçlandı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva