HABERLER>DÜNYADAN
16 Ağustos 2011 Salı - 10:21

Roj TV’den PKK’ya 'eylem' ricası

Roj TV’nin bilgisayarlarından çıkan örgüt dokümanlarında kanal yöneticilerinin PKK’dan saldırı saati konusunda talepte bulunduğu belirlendi. Gerekçe ise eylemlerin haber bültenlerine yetiştirilememesi...

Roj TV’den PKK’ya  eylem  ricası

KOPENHAG - Bölücü terör örgütü yanlısı yayınlarla bilinen Roj TV hakkındaki kapatma davası Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da başladı. İlk duruşmada Roj TV’de el konulan 200 bilgisayarından elde edilen bilgiler mahkeme salonunda okundu. Kanal yöneticilerinin, PKK’dan, haber yayınlarını güçleştirdiği için, saat 14:30’dan sonra eylem yapmamasını istediği ortaya çıktı.
 
Milliyet'in haberine göre, dünkü duruşmada Türkiye ’nin Kopenhag Büyükelçisi Ahmet Berki Dibek, Büyükerlçilik hukuk müşaviri Cem Baş ile BDP’li milletvekilleri Nazif Gür, Ayla Akat Ata ve Nursel Aydoğan da hazır bulundu. Mahkeme başkanının savcılardan iddianameyi okumasını istemesi üzerine söz alan Roj TV’nin avukatı Björn Elmquist, savcıların davadan azledilmesi gerektiği itirazını dile getirdi.
 
TÜRKİYE’DE EĞLENDİLER
Avukat Elmquist itirazına gerekçe olarak, Kopenhag Başsavcı yardımcısı savcı Anders Risager ’in davanın resmi olarak açılmasından iki yıl önce Türkiye ’ye ziyaretlerde bulunduğunu Türkiye’de Adalet ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerde bulunduğunu belirtti. Elmquist ayrıca, mahkeme salonunda savcılığı temsilen bulunan ve iddianameyi okuyacak olan Anders Risager’in Türkiye’de görüşme yaptığı kişilerle yemeğe çıktığını eğlendiğini ve onlardan hediye kabul ettiklerini söyledi. Mahkeme heyetinin itirazı kabul etmemesi üzerine iddianame okundu.
Haberin devamı ↓reklam
 
SAVCI: BU BİR TERÖR DAVASI
Yayınlarını Danimarka’dan sürdüren Roj TV ve Roj TV ile bağlantılı “Mesopotamia Broadcast A/S METV” adlı yayın şirketinin kapatılması talebiyle açılan davada dün savcı Jakob Buch-Jepsen, Roj TV’nin Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği’nde (AB) terörist bir örgüt olarak kabul edilen bölücü terör örgütünü övdüğünü ve desteklediğini söyledi.
 
Roj TV yöneticilerinin PKK kamplarında ve eylemlerinde çekilmiş görüntülerini gösteren savcı, bu davanın ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü ile ilgili olmadığını, açılan davanın bir terör davası olduğunu belirtti. Savcı, Roj TV’ye para cezaları verilmesi ve yayın hakkının iptal edilmesi talebinde bulundu. Kararın 9 Kasım günü verilmesi bekleniyor.
 
‘KADIN MİLİTANLARI GÖSTERİN’
Duruşmada, 4 Mart günü Belçika polisinin Roj TV stüdyolarına yaptığı baskınlarda el konulan 200’ün üzerindeki bilgisayarlardan bulunan 5 iç yazışma Danca olarak okundu. Bu yazışmaların birinde PKK militanları ile yapılan röportajlarda dikkatli olunması gerektiği, röportaj esnasında PKK elemanlarının yerleri, eylem taktikleri konusunda bazı ele verici ifadeler kullanldığı belirtiliyor. Saat 14.30’dan sonra eylem yapılmasının eylemlerin propaganda amaçlı olarak haber yayınlarında yer verilmesinin güçleştirdiğine dikkat çekildi. Ayrıca, kadın militanların daha fazla öne çıkarılmasının da istendiği yazışmalarda, haber yayınlarında Kürt medyası ve Kürt haber ajanslarının kullanılması gerektiği vurgulanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 16 Ağustos 2011 Salı 11:04

BDP MİLLETVEKİLLERİ MÜŞTEKİ SIFATI İLE KATILSALARDI BENCE

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya'da aşırı sağ alarmı
Almanya'da Berlin eyaleti İçişleri Bakanı Ehrhart Körting, aşırı sağcı ...
ABD'nin 'hayaleti' Çin'in eline geçti
Pakistan, Çin ordusuna mensup mühendislerin, el Kaide lideri Usame bin ...
Mübarek ikinci kez hakim karşısında
Yolsuzluk ve devrim gösterilerine katılanlara ateş etme emri verdiği iddiasıyla ...
 
Kaddafi'den halkına: Silahlanın
Libya Devlet Televizyonu Muammer Kaddafi'nin canlı bir konuşmasını yayınladı. ...
Bu kez rol icabı değil!
Aktör Matt Damon'ın gelecek yılki seçimlerde Barack Obama'nın yerine Demokratların ...
Irak'ta kanlı pazartesi: 66 ölü
Irak'ta bugün çok sayıda kentte düzenlenen ve toplamda en az 66 kişinin ...
 
Papandreu'ya öneri: Erdoğan'ı örnek al
Ekonomik kalkınma programının uygulanmasından memnun olmayan bazı hükümet ...
Kıbrıs Rum Kesimi'nden sert mesaj
Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Rum tarafının ...
ABD'de konser platformu çöktü: 4 ölü
ABD'nin Indianapolis kentinde yapılan festival kapsamında düzenlenen konser ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva