HABERLER>EGE
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 14:29

Plaj krizi

Yılda yaklaşık 1,5 milyon turisti ağırlayan Marmaris'te, turizm sezonu başlamış olmasına rağmen, plajlara şezlong ve şemsiye konulması ve bu kullanımdan doğan ecrimisil ücretini hangi kurumun alacağı konusu netlik kazanmadı.

Plaj krizi

MUĞLA - Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, belediyelerinin, plajları kullanım hakkı olan 10 yıllık süresinin dolduğunu belirterek, “Kaymakamlık, tahsisin amacının dışında kullanıldığı çekincesini ifade eden bir yazı gönderdiği için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden yeni protokol talebimize cevap gelmedi” dedi.
 
Belediye meclis toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Marmaris Belediye Başkanı Acar, plajların kullanım hakkının, Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne verileceğini iddia etti.
 
Başkan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Mal Müdürlüğü ile belediye arasındaki 10 yıllık protokolün süresi dolduğu için bu protokolün yenilenmesi talebimizi ilettik. Ancak, yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen bir sonuç alamadık. Öğrendiğimiz kadarıyla, Kaymakamlık bu tahsisin amacının dışında kullanıldığı çekincesini ifade eden bir yazıyı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği için yeni protokol talebimize cevap gelmedi. Geride kalan 10 yıllık protokol süresi içerisinde belediyemize gelen her hangi bir uyarı yazısı yoktur.”
 
Ruhsatsız ve kaçak olduğu için mühürlü olan işletmelerin önünü halk plajı olarak belirlediklerini anlatan Acar, kaçak olduğu için mühürledikleri bir yere ecrimisil tahakkuk ettirmelerinin doğru olmadığını ifade etti. Acar, tahsisin amacının dışında yani siyasi olarak kullanıldığı iddialarının ise bu uygulamalarından kaynaklandığını savundu.
 
Yasaya bakıldığında, plajların düzenlenmesi yetkisinin tamamen belediyelerin elinde bulunduğuna işaret eden Acar, “Amacına uygun olmak şartıyla, halk plajlarının ayrılması ve bazı yerlerin işletmelere kullandırılması yetkisi tamamen bizdedir. Buraların temizliği ve bakımı tamamen belediyenin sorumluluğundadır. Bizim talebimize cevap gelmemiş olması, sadece buralardan ecrimisil tahakkukuyla ilgili bir yetkimizin olmadığı anlamına geliyor” diye konuştu.
 
KAYMAKAM SERDAR POLAT
Marmaris Kaymakamı Serdar Polat da gazetecilerin bu konuyla ilgili sorusu üzerine yaptığı açıklamada, plajların yeniden belediyeye tahsisi konusunda çekincelerinin olduğunu doğruladı.
 
Kaymakam Polat, “Yukarıya yazı yazdık, gelecek cevabı bekliyoruz. Yetki bizde olursa, halk plajlarının yerini belirleyeceğiz. Kullanım hakkının illa belediyede olmasına gerek yok. Bunun başka örnekleri de var. Kıyıları, hiç kimse halkın kullanımına kapatamaz. İsteyen istediği yerde havlusunu serip denize girebilir. Bu iskeleler için de geçerlidir. İskeleyi kimin yaptırdığı ya da plajı kimin düzenlediğinin bir önemi yoktur” dedi.
 
Bu arada, önümüzdeki günlerde Marmaris Belediyesi ile tahsis yapılacak başka bir kurum arasında yetki karmaşası yaşanmasından çekindiklerini belirten turizmciler, “Krize dönüşen bu konunun biran önce çözüme kavuşmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balıkesir CHP'de şok operasyon
CHP Merkez Yürütme Kurulu, Balıkesir İl Başkanı’nda operasyon yaptı. Sıtkı ...
Enerjilerini ip atlayarak boşaltacaklar
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, farklı bir projeye imza attı. Müdürlük, ...
Denizli Barosu'nun yeni başkanı İlhan
Denizli Barosu’na bağlık avukatlar yeni başkanını seçmek için haftasonunda ...
 
Çevreciler işçilere karşı
Muğla’nın Milas İlçesi Dörttepe Köyü’nde 2 yıldan bu yana kaçak ve ruhsatsız ...
YGS’de bir skandal da Denizli’den
Son olarak binlerce öğrencinin sınav sonucunu yanlış hesaplayan ÖSYM, ...
Türkiye’de bir ilk
Manisa’da 1582 yılında yaptırılan Dilşeker Mahallesi’ndeki tarihi Dilşeker ...
 
Akhan Kevansarayı miras listesine giriyor
Denizli'de, restore edilen Akhan Kervansarayı için, UNESCO’nun Dünya Kültür ...
Rektörden 'içki yasağı' açıklaması
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, ...
Gördes artık daha yeşil
Manisa'nın Gördes ilçesi kırsal alanının yeşillendirilmesi amacıyla 200 bin karaçam fidanı dikildi.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva