HABERLER>EGE
3 Mayıs 2011 Salı - 16:50

Balıkesir CHP'de şok operasyon

CHP Merkez Yürütme Kurulu, Balıkesir İl Başkanı’nda operasyon yaptı. Sıtkı Gider dışında tüm yönetim kurulunu görevden alındı. Gider başkanlığında yeni yönetim kurulu atandı.

Balıkesir CHP de şok operasyon

BALIKESİR - Sıtkı Gider başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Ramazan Coşkun, Cengiz Dikici, Ersin Türkoğlu, Gökhan Saraç, Selçuk İnhanlı, Tahir Karataş, Gökhan Dedeş, Fikri Çakır, Mustafa Yılmaz, M.Erol Sayılır, Ümit Yaşar Babürşah, Bilgin Adısanoğlu, Necla Yeltürk, Hayriye Özyurt, Aynur Kaya, Dilber Karataş, Gülenay Aşık, Hüseyin Uslu ve Saygı Aygün yeraldı. Eski yönetimde yeralan yeni yönetime de alınan Umut Aydın Yüksekli ise görev kabul etmedi ve yeni yönetimden istifa etti.
 
Görevden alınan yönetim kurulu üyeleri bugün eski il başkanı ve 7’nci sıra milletvekili adayı İrfan Barış’ın da katıldığı basın toplantısıyla kararı değerlendirdi. Eski yönetim adına konuşan Av. Ersin Dinçkal, iki kez seçilerek göreve geldiklerini ve başarılı bir çalışma sergilediklerini belirterek, görevden alınmalarını "hukuken ve siyaseten yanlış" olarak değerlendirdi. Dinçkal, şöyle dedi:
 
"Görevden alınmamız, seçimlere 40 gün kala, tabiri caizse tam dereyi geçerken, derenin ortasında at değiştirmektir. Biz tüzüğün 43. maddesine göre görevden alındık. Yani çalışmadığımız, isteksiz olduğumuz gerekçe gösterildi. Oysa ki, bu örgüt en son genel başkanımızın da geldiği son mitingi gerçekleştirdi. O gün sabah 04.00’e kadar çalıştık. Ben bu gerekçeyi anlamıyorum. 20 üye çalışmıyor, sadece il başkanı çalışıyor. Bunu da ilginç buluyorum."
 
KARAR 1 MAYIS’TA ALINMIŞ
Görevden alınmalarının ardından yapılan atamanın da doğru olmadığını savunan Dinçkal, "Tüzüğün 42. maddesine göre yerimize atama yapıldı. Oysa bu madde, istifa nedeniyle görevin boşalması halinde gelecek kongreye kadar yönetim kurulunun atanması ile ilgilidir. Görevden alma olduğu için tüzüğün 44. maddesine göre 7 kişilik bir kayyum heyetinin partiyi 45 gün içinde olağanüstü kongreye götürmesi için atama yapılması gerekliydi. Karar aceleye gelmiştir. Büyük bir tesadüf her yerde işçi bayramının kutlandığı 1 Mayıs’ta tüm MYK üyeleri partide toplanmış ve bu kararı almıştır" diye konuştu. CHP’ye kesinlikle küsmelerinin söz konusu olmadığını ve 12 Haziran’daki seçimlerde yine CHP için çalışacaklarını belirten Dinçkal, yeni yönetime de başarılar diledi.
 
YÜKSEKLİ ÇEKİLDİ
Toplantıya katılan Umut Aydın Yüksekli ise görevden alınma gerekçesine katılmadığını söyledi. Bilgisi olmadan yeni yönetim kuruluna alınmasının da etik olmadığını vurgulayan Yüksekli, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.
 
ZAMANLAMA HATALI
Eski il başkanı ve 7. sıra milletvekili adayı İrfan Barış, "zamanlamanın hatalı" olduğunu savunurken görevden alınan yönetim ve örgütün Balıkesir’i en başarılı 19 il içine soktuğunu belirterek, şunları söyledi:
"Yerel seçimler ve referandumda il haritasını AKP’nin yeşillerine değil, sosyal demokrasinin kırmızısına boyamıştı. Seçime bu yönetimle gidilebilirdi. Zamanlama yanlıştır. Ama hiç kimse merak etmesin. Arkadaşlarımızın görevden alınmasından ne AKP ne MHP ne de bir başka parti nemalanacağını zannetmesin. Siyasette her zaman böyle şeyler vardır. Siyasette haksızlığa uğramayan yoktur. Ama bunu sindirebilmek, birlik beraberlik ve barış içinde çalışmak önemlidir. CHP’liler yeniden toparlanacak ve başarılara birlikte imza atacaktır."
 
GENEL MERKEZİN TAKDİRİ
CHP İl Başkanı Sıtkı Gider ise genel merkezin takdiri olduğunu ifade ederek, "Eski yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma bugüne kadarki emekleri için teşekkür ediyorum. Yeni arkadaşlar da partiyi, Balıkesir’i iyi bilen arkadaşlar. Seçime kadar başarıyla görev yapıp, partimizi iktidara getirmek için çalışacağız" dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enerjilerini ip atlayarak boşaltacaklar
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, farklı bir projeye imza attı. Müdürlük, ...
Denizli Barosu'nun yeni başkanı İlhan
Denizli Barosu’na bağlık avukatlar yeni başkanını seçmek için haftasonunda ...
Çevreciler işçilere karşı
Muğla’nın Milas İlçesi Dörttepe Köyü’nde 2 yıldan bu yana kaçak ve ruhsatsız ...
 
YGS’de bir skandal da Denizli’den
Son olarak binlerce öğrencinin sınav sonucunu yanlış hesaplayan ÖSYM, ...
Türkiye’de bir ilk
Manisa’da 1582 yılında yaptırılan Dilşeker Mahallesi’ndeki tarihi Dilşeker ...
Akhan Kevansarayı miras listesine giriyor
Denizli'de, restore edilen Akhan Kervansarayı için, UNESCO’nun Dünya Kültür ...
 
Rektörden 'içki yasağı' açıklaması
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, ...
Gördes artık daha yeşil
Manisa'nın Gördes ilçesi kırsal alanının yeşillendirilmesi amacıyla 200 bin karaçam fidanı dikildi.
Üniversite kendini ihbar etti
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü yanındaki sosyal tesislerde ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva