HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2013 Salı - 14:30

Piritişna’nın hedefi yeşil Buca!

CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, İzmir’in en eski yerleşim bölgesi olan ilçedeki tarihi binaların restorasyonuyla tarihi dokunun ortaya çıkacağını söyledi. Yeşil doku ile donatılacak modern yerleşim bölgeleri sayesinde kentin cazibe merkezi olacağını söyledi.

Piritişna’nın hedefi yeşil Buca!

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi’nin efsane Başkanı Ahmet Piriştina’nın oğlu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, ilçedeki sahip çıkılmayan binaların restorasyonuyla tarihi dokusunu ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Yeşil dokuyla donatılacak modern yerleşim bölgeleri sayesinde kentin cazibe merkezine dönüşeceğini söyleyen Piriştina, “Buca, İzmir’in en eski yerleşim yerlerinden. Çok sayıda tarihi bina bulunuyor. Sahipsiz kalmış bu tarihi dokuyu ve kullanılamaz haldeki yapıların restorasyonunu yaparak yaşanan yerlere dönüştüreceğiz. İlçenin tarihinde önemli yer tutan Levanten hemşehrilerimizle bağlarımızı da güçlendireceğiz” diye konuştu.
 
KALİTELİ YAŞAM İÇİN…
Murathan Mahallesi Muhtarı Fuzuli Akcan’ı makamında ziyareti sırasında hazırladığı projeler hakkında bilgi veren Levent Piriştina, tarihi dokunun canlandırılmasının yanında kentin yeşil ile bütünleşmesinin de gerektiğini dile getirdi. Mahallelerde park ve yeşil alanların sayısının artması gerektiğine de işaret eden Piriştina, “Çocuklarımızın apartmanların gölgesinde değil, ağaçların gölgesinde vakit geçirmeleri için ‘yeşil parklar, nefes alan çocuklar projesini’ hazırladık. Ailelerin çocuklarıyla birlikte kaliteli zaman geçirecekleri alanlar yaratacağız” dedi. Piriştina, ilçede doğan her bebek için özel bir sertifikayla fidan dikecekleri alanda da ‘sevgi ve gençlik ormanı’ oluşturacaklarını sözlerine ekledi.
Piriştina, şöyle devam etti: “Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 650 bin nüfuslu Buca’da insanların nefes alabileceği, ailelerin vakit geçireceği yeşil alan ve parklar yeterli değil. Buca’da doğan her bebek adına özel sertifikalı bir fidan dikilecek. ‘Yeni nefes, yeni filiz ormanı’ sloganıyla hayata geçirilecek bu proje sayesinde bu kent önemli bir yeşil alana kavuşmuş olacak. Bir diğer amacımız, yeşile ve çevreye olan duyarlılığı geniş halk kesimlerine yaymak. Yeni orman alanları kazanmanın dışında doğaya verilen tahribatın azaltılması ve ormanların korunması da önemli.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ersin 13 Kasım 2013 Çarşamba 09:31

Buca da size gelinceye kadar bu makamı hak eden başka insanlar var,lütfen Buca yı rahatsız ve meşgul etmeyiniz, siz Buca belediye başkanlığını hak etmiyorsunuz,başkalarının hakkını istismar etmeyiniz.Siz Buca da siyaset yapan biri değilsiniz ki! Sadece Buca doğumlu olmak size bu hakkı nasıl verir? CHP genel merkezi bu yanlışa düşmez.

Yorumu oyla      13      5  
TC DEMOKRAT 13 Kasım 2013 Çarşamba 08:49

Bakın Çok Açık Konuşacağım.Tarihi Dokuların Restorasyonundaki Amaç Binaların Korunması Değil,Birilerine RESTAURANT ve EĞLENCE YERİ Olarak Tahsis Edilmesidir.Bunu Buca"da Herkezle Tartışırım.Öyle Dokuyu Koruyacağız,Yaşanır Hale Getireceğiz Kılıfını Uydurmasınlar.Zaten Topu Topu 8-10 Tane Eski Binamız Kaldı.Bari O Çevrede Yaşayan İnsanların HUZURUNU Bozmasınlar Artık.Yeşil Alan Yaratacağız Palavrasıda Hiç Gerçekçi Değil.Bucada Yılda 5 Bintane Bile Çocuk Doğmaz.Bunun 10 Katını Hersene Orman Bölge Md.Lüğü Zaten Dikmekte.Her Yer Betonla Kaplandı,Nereyi İstimlak Edipte,Parka Dönüştüreceksiniz.Asıl Sorun BUCA"nın Ulaşım Ve Tıkanan Trafiğidir.Fakat Bu Sorunu Her Dedense Hiç Dile Getirmiyorsunuz.Çünkü PROJENİZ Yok.Kusura Bakma Arkadaş,Babanın Hatırına Diye Kimse Sana Bu Yaklaşımından Dolayı Oy Vermez.Benden Söylemesi.

Yorumu oyla      12      5  
salih kahramanlı 12 Kasım 2013 Salı 22:06

sevgili piriştina bu saydıhınız projeleri hayeldehil gerçekleştirirsinz sana güvenim sonsuz vede eminim daha fazlasınıyapacahına ve bucada halkla bütünleşecehine halkın başkanı olacağına halkın içinde bucalılara hizmet edeceğine inancım tam çünkü piriştina verdiği sözünü tutar sana yakışır canım kardeşim

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderesliler ‘eniştesine’ sahip çıktı
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Yılmaz Akın, ...
Ve Erdoğan da ‘Coş’tu: Adana Valimizi yedirmeyiz!
Başbakan Erdoğan, 10 Kasım törenlerinde vatandaşa 'gavat' dediği için ...
AK Parti grup toplantısında Arınç yok, Arınç göndermesi var!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında Bülent Arınç'ın ...
 
CHP İzmir rekora hazırlanıyor: 6 bin yeni üye birden!
İl Örgütü kentte yapılmış en büyük üye katılım töreni hazırlıklarını tamamlamak üzere…
Tekin’den çok konuşulacak Sarıgül yorumları
İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Hasan Arslan: Referansım emektar Çiğli halkıdır
CHP Çiğli Aday Adayı Hasan Arslan ‘Çiğli’nin tanıdığı, her kesimin güvenini ...
 
Bahçeli’den Vali Coş ve ‘Barzani zirvesine’ yaylım ateşi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı ...
Gaziemir aday adayı Kar: Öncelikli sorun trafik
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Kar, Gaziemirli minibüsçülerle ...
Gezi Parkı’na bir fidan da Papandreu’dan
Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı Yorgo Papandreu, Gezi Parkı’na giderek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva