HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2013 Salı - 11:46

Hasan Arslan: Referansım emektar Çiğli halkıdır

CHP Çiğli Aday Adayı Hasan Arslan ‘Çiğli’nin tanıdığı, her kesimin güvenini kazanmış bir başkana ihtiyacı vardır. Genel Merkez’in bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak karar vereceğine inanıyorum” dedi ve ekledi: ‘Benim referansız emekçi Çiğli halkıdır”

Hasan Arslan: Referansım emektar Çiğli halkıdır

EGEDESONSÖZ - İzmir’de en çok aday adayı başvurusu yapıldığı ilçelerin başında gelen Çiğli’de aday olma yarışı bütün hızıyla devam ediyor. Egedesonsöz’ü ziyaret eden CHP Çiğli Aday Adayı Hasan Arslan önemli açıklamalarda bulundu. 35 yıldır Ciğli’de oturduğunu belirten Aslan “Belediye Başkanları eskiden ‘sehremini’ olarak bilinirlerdi. O şehirdeki en bilinen tanınan, güvenilen kişi anlamında. Ben bu anlayış içerisinde yola çıktım. 35 yıldır Çiğli’de yaşıyorum. Sadece partililerimle değil, Çiğli halkı ve diğer partililerle iyi ilişkiler içerisindeyim. İnşaat Mühendisiyim, 10 yıl karayollarında çalıştım. Son görev yaptığım şehir İzmir’di. Kent merkezinde ve ilçelerde pek çok hizmetlerde bulundum. Yol, alt yapı, üst yapı işlerinde ve devlet terbiyesi aldığım için bürokraside çok tecrübeliyim. İşim gereği Çiğli’ye de pek çok hizmette bulundum. Ticari faaliyetlerim nedeniyle şu an kentimizde 150’nin üzerinde kardeşimize istihdam sağlıyorum. Çiğli’ye daha da faydalı olmak için yola çıktım. Halkımızdan büyük destek görüyorum. Bir önceki seçimlerde de bu yönde bir istek olmuştu. Ancak bu sefer bu isteklere karşı koyamadım. Kentimizdeki aday adayı yoğunluğu demokratik açıdan çok hoş bir durum. Ancak ben Genel Merkez’in, ‘yeni sol’ görüşü çerçevesinde halkımızın tanıdığı ve güvendiği bir adayda karar alacağına inanıyorum. Bizim referansımız emektar Çiğli halkıdır ” dedi.

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜMÜ HAZIR
Çiğli’nin hak etmediği şekilde yoksul olduğunu ve en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyleyen Arslan “İşsizlik sorununu meslek edindirme kursları düzenleyeceğiz. Ancak bu kurslar daha önce yapılanlar gibi sıradan olmayacak. Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile işbirliği içinde yapacağımız bu kurslarlar, kömür ve erzak dağıtmak yerine Çiğlili kardeşlerimize ‘balık tutmayı’ öğreteceğiz. İş garantili olan kurslarımız en az 3 aylık olacak. Teknik olarak o mesleğin her ayrıntısını öğreteceğiz. Ayrıca bu kardeşlerimiz işsiz olduğu için kurs boyunca kendilerine harçlık da vereceğiz. Ev hanımları için hasta ve yaşlı bakım kurslarını da sertifikalı olarak vereceğiz” dedi.

YURT VE ÇARŞI SORUNU
Çiğli’de yeni bir devlet üniversitesinin kurulduğunu hatırlatan Arslan “Çiğli’de önümüzdeki süreçte öğrencilerin barınma sorunuyla karşı karşıya kalmaması için belediye öncülüğünde yurtlar kurmak istiyoruz. Öğrencilerimize Çiğli’den çıkmak istemeyecekleri bir yaşam alanı kazandırmak istiyoruz. Sadece öğrencilerimize değil, yapacağımız sosyal tesisler, eğlence mekanları ve spor tesisleriyle ilçeyi bir cazibe merkezine dönüştürmek istiyoruz. Çiğli’de bir diğer eksiklik ise,  büyük bir çarşımız yok. Yol kenarına kurulmuş mağazalarımız var. Yapacağımız çarşımızla kardeşlerimizi Karşıyaka’ya gitmek zorunda bırakmayacağız. Böylelikle Çiğli’nin parası Çiğli’de kalacak” dedi.



GERÇEK PROJELER
‘Diğer Aday adaylarının projelerini eleştirmek istemiyorum’ diyen Arslan “Arkadaşlarımızın açıkladığı projeleri eleştirmek istemiyorum. Benim gerçek projelerim var. Projelerimi iki ana alanda gerçekleştireceğim. Sosyal Belediyecilik ve Kentsel Gelişim. Sosyal Belediyecilik’te öncelikle sorgulanabilir bir ‘şeffaf belediyecilik’ anlayışını yerleştireceğiz. Başkan’ın projelerine dayalı bir yapı yerine, kentin önceliklerini öne alan bir anlayış içerisinde olacağız. Ayrıca Çiğlimiz’in en büyük eksiği olan kent konseyini kuracağız. Kentsel dönüşümde ise ana hedefimiz vatandaşlarımızın yaşadığı yerde kalmasını sağlamak. AKP’nin dayattığı şekilde bir kentsel dönüşüm uygulamak istemiyoruz. Narlıdere Belediyesi’nde örneği olduğu gibi vatandaşlarımızın, mahallelerinde yaşmaya devam ettiği bir dönüşüm hedefimiz. Yani Çiğlili başka yere taşınmayacak” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den Vali Coş ve ‘Barzani zirvesine’ yaylım ateşi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı ...
Gaziemir aday adayı Kar: Öncelikli sorun trafik
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Kar, Gaziemirli minibüsçülerle ...
Gezi Parkı’na bir fidan da Papandreu’dan
Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı Yorgo Papandreu, Gezi Parkı’na giderek ...
 
AK Parti'nin aday adayı tanıtımnda en büyük alkış Baran'a!
Geçtiğimiz pazar günü yapılan AK Parti Aday Adayları Tanıtım toplantısında ...
Mimar Kökoğuz Cengizhan'da konuştu: Tapu namustur
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan A. Adayı Mimar Ali Kökoğuz Cengizhan ...
Erdoğan'a eski yol arkadaşından şok suçlama!
AKP'nin kurucularından ve eski bakanlarından Abdüllatif Şener, "Ülkenin ...
 
Arınç'ın yerine başkası mı geçecek?
Başbakan Erdoğan ve parti sözcüsü Arınç arasında yaşanan gerginlik sonuçlandırılamıyor.
AK Partili vekilden çok sert 'Coş' çıkışı
Başbakan Erdoğan’ın kızlı-erkekli öğrenci evleri açıklamasına jet hızıyla ...
4 türbanlı vekilden birisi bakan mı olacak?
Başörtüsüyle Meclis’e giren beş AK Partili vekilden birisinin, ilk revizyonda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva