HABERLER>EKONOMİ
28 Şubat 2012 Salı - 09:51

Özkardeş Grubu’ndan İzmir’e önemli projeler geliyor!

Kente olan borçlarını ödemek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Özkardeş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nail Özkardeş, "Kentin katma değerini artırmayı amaçlıyoruz" dedi

Özkardeş Grubu’ndan İzmir’e önemli projeler geliyor!

İZMİR - İzmir'in önde gelen yatırımcı ailelerinden olan Özkardeş Ailesi, kente yeni eserler kazandırmak için kolları sıvadı. Mövenpick Oteli'ni kente kazandıran, Çeşme'de Ilıca Otel ve Villa Saray otellerinin ardından Kalinda Inn otelini hizmete açan Özkardeş Grubu bu turizm sezonunda da Boyalık Fram Oteli turizme kazandırmayı planlıyor. Yeni Kent Merkezi'nde 2 proje üzerinde çalışan Özkardeş Grubu, Manas Bulvarı'nın köşesinde yer alan arsasında bu yıl içinde iş merkezinin temelini atmayı planlıyor. Balçova Kipa'nın yanındaki arazilerine de alışveriş merkezi kurmak isteyen Grup, Montrö'deki eski tütün depolarının olduğu araziye de iki şehir oteli kurmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Mövenpick Oteli'nin yanındaki Tekel binasını da otele dönüştürecek olan Özkardeş Grubu, sürekli yeni projeler üzerinde de çalışıyor.
 
PRESTİJ ESERLER
Yeni Asır’a konuşan Özkardeş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nail Özkardeş ile oğulları Oğuz, Ediz ve Deniz Özkardeş İzmir ile ilgili projelerini anlattılar. Kente olan borçlarını ödemek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Nail Özkardeş, İzmir'e yakışan prestij eserler kazandırmak istediklerini vurguladı. İzmir'in son dönemde yeni yatırımlarla dikkat çektiğini, özellikle gayrimenkul yatırımlarının ön plana çıktığını ifade eden Özkardeş, kendilerinin de gayrimenkullerini en iyi şekilde değerlendirerek kentin katma değerini artırmayı amaçladıklarını anlattı.
 
ÖZİLHAN İLE ORTAK
Çeşme'de kavun tarlası olan arazilerinde yıllar önce 40 villa ve otelden oluşan Villa Saray projesini gerçekleştirdiklerini ve uzun yıllardır Çeşme turizmine hizmet verdiklerini anlatan Özkardeş, Özilhan Ailesi ile ortak oldukları 5 yıldızlı Ilıca Oteli'nin de 600 yatak kapasitesi ile Çeşme'nin önde gelen otelleri arasında yer aldığını vurguladı. Çeşme'de Fransızların elindeki Fram Oteli'ni 2 yıl önce satın aldıklarını ve oteli tepeden tırnağa yenileyerek bu turizm sezonuna yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Özkardeş, Ilıca'da satın aldıkları Hora Oteli'ni de yenileyerek Calinda Inn adıyla kısa bir süre önce hizmete açtıklarını kaydetti.
 
Şehir otelleri
İzmir'de halen Mövenpick otelleri ile hizmet verdiklerini yeni şehir otellerini ardı ardına hizmete gireceğini açıklayan Özkardeş, "Öncelikle Mövenpick Oteli'nin yanındaki eski Tekel binasını kısa süre içinde şehir oteli konseptiyle hizmete açacağız. Bununla birlikte Montrö'de Dünya Ticaret Merkezi inşaatına bakan tütün deposuna da 2 yeni otel kurmayı planlıyoruz. Burada TÜİK binasını da takas yoluyla alabilmemiz halinde istediğimiz büyüklükte 5 yıldızlı ve kongre salonu da olan bir otel kurmayı arzuluyoruz. Bunun dışında da önümüze gelen tekliflere açığız. Fuarlar ve kongreler merkezi hedefini gerçekleştirmeye çalışan İzmir'e güzel oteller kurarak katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
 
Kür merkezi
Balçova Kipa'nın yanındaki arazileri için de 10 yıldır uğraştıklarını ve son aşamaya geldiklerini belirten Özkardeş, burada alışveriş merkezi kurmak istediklerini kaydetti. Ayrıca İnciraltı'nda Özdilek'in arkasında 55 dönümlük arazilerine kür merkezi yapmak istediklerini anlatan Özkardeş, burada da, çıkacak plan doğrultusunda projelerini hazırlayarak yatırıma başlayacaklarını kaydetti.
Yeni Kent Merkezi'nde de toplam 28 dönümlük 2 ayrı arazilerinin olduğunu belirten Özkardeş, burada da 2 gökdelen inşa edeceklerini ifade etti. Manas Bulvarı'nın köşesinde Enriko Aliberti'nin yanındaki yer ile ilgili bütün hazırlıkları tamamladıklarını belirten Özkardeş, kısa süre içinde burada iş merkezinin temelini atmayı planladıklarını açıkladı.
 
Hangi yatırımlara imza atacaklar?
* Bu turizm sezonunda Çeşme'de Boyalık Fram Oteli turizme kazandıracaklar.
* Yeni Kent Merkezi'nde 2 proje üzerinde çalışıyorlar.
* Manas Bulvarı'nın köşesinde yer alan arsalarında bu yıl içinde iş merkezinin temelini atacaklar.
* Balçova Kipa'nın yanındaki arazilerine alışveriş merkezi kuracaklar.
* Montrö'deki eski tütün depolarının olduğu araziye iki şehir oteli inşa edecekler.
* Mövenpick Oteli'nin yanındaki Tekel binasını otele dönüştürecekler.
* Montrö'de Dünya Ticaret Merkezi inşaatına bakan tütün deposuna 2 yeni otel kuracaklar. Burada TÜİK binasını da takas yoluyla almaları halinde
5 yıldızlı ve kongre salonu da olan bir otel kurmayı planlıyorlar.
* İnciraltı'nda Özdilek'in arkasında 55 dönümlük arazilerine kür merkezi yapmayı planlıyorlar. (Murat Şahin – Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Volkswagen hangi otomobil devini satın alıyor?
Alman otomotiv devi Volkswagen (VW), lüks otomobil markası Porsche’nin ...
Ticaret Kanunu mimarı ve sanayiciler anlaşamadı!
Ege Bölgesi Sanayi Odasının aylık meclis toplantısının konuğu birçok tartışmalara ...
Binali Yıldırım EXPO için geliyor
Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi üyeleriyle ile bir araya gelen ...
 
Merkez Bankası eski Başkanı'ndan 'kuruş' uyarısı
Merkez Bankası eski Başkanı Yılmaz, "Kuruşunuza sahip çıkın. Alışverişte ...
Bakan Şimşek: Yeni teşvik paketi hazır
Maliye Bakanı Şimşek, yeni teşvik sistemi ile ilgili teknik çalışmanın, ...
Tarihi çarşının son çınarı da gitti!
Kemeraltı’nın sembol mağazalarından 75 yıllık geçmişi olan Genç Hacılar ...
 
Atatürk OSB, 20 fabrika arazisini de satışa çıkardı
Sanayicilerin her türlü altyapıya sahip, düz alanda ve şehir merkezindeki ...
Artık internet bankacılığı şifresi de paralı olacak!
Babacan’ın “Vatandaş parayı taksiyle götürse havale ücretinden daha az ...
Yeni sektör doğdu ikinci elde fiyatlar yüzde 25 düştü!
Kasko sigortası kapsamındayken çalınan araçların, bulunmalarının ardından ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva