HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2024 Cuma - 15:21

CHP'li Kılıç'tan Aliağa kararına tepki: Akşam ormandı, sabah değil!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aliağa’da orman statüsünden çıkarılan denize sıfır noktasındaki alanla ilgili iki bakanlık ve Cumhurbaşkanı yardımcısının cevap isteyen İzmirli vekil Sevda Erdan Kılıç, “AKP’nin rant ve talan üzerine kurulu bir iktidar olduğunu bildiğimiz için bu kararları görür görmez tüylerimiz ürperiyor. Bu kupon arazi gece orman vasfındaydı, sabah Cumhurbaşkanı Erdoğan, orası orman olmaz, olamaz, dedi” ifadelerini kullandı.

CHP li Kılıç tan Aliağa kararına tepki: Akşam ormandı, sabah değil!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Aliağa’nın Siteler Mahallesi’ndeki orman alanının, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle orman statüsü dışına çıkarılmasına sert tepki verdi. TBMM’de Tarım ve Orman, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlıkları ile Cumhurbaşkanı yardımcısının cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu kupon arazi, akşam orman vasfındaydı. Sabah uyandığımızda Erdoğan, orası orman olmaz, olamaz, demiş” ifadeleriyle tepkisini ortaya koydu. Daha sonra konuyla ilgili olarak TBMM’ye soru önergesi veren İzmirli vekil, Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

285 BİN 867 METREKARELİK ALAN ARTIK ORMAN DEĞİL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de 6831 sayılı Orman Kanunun 16'ncı maddesi gereğince yayımlanan karara göre ülke genelinde bazı alanlar bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartılmıştı. Karara göre Aliağa'nın Siteler Mahallesi sınırlarında kalan 285 bin 867 metrekarelik alanın da orman sınırı statüsü kaldırılmıştı. Orman statüsü kaldırılan arazinin, Ordu Yardımlaşma Kurumu’na (OYAK) ait olduğu ortaya çıkmıştı. OYAK’a ait olduğu öne sürülen alanın orman statüsü dışına çıkarılmasını eleştiren CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, şunları söyledi:

BÖYLE KARARLARI GÖRÜNCE TÜYLERİMİZ ÜRPERİYOR
 “Gece yatıyorsunuz, sabah kalktığınızda Resmi Gazete’de yayımlanmış bir karar görüyorsunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bütün Türkiye’yi ilgilendirebilecek kararlar alınıyor. Mesela dün gece İzmirliler, Aliağalılar uyurken bir karar alındı ve Aliağa’da 1431/58 parselin olduğu alan orman vasfından çıkarıldı. Burası denize sıfır bir yer. Liman yanı, kupon bir arazi! Soru önergesi verdim. Bu karar neden alındı? Orman sınırları dışına çıkarılan bu parselin gelecekteki kullanım amaçları ne olacak? Kamu yararı var mı? Bu karar alınırken bölgede yaşayan vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alındı mı? Alındıysa, bu görüşler karar sürecine nasıl yansıtıldı? Bunların hiçbirini bilmiyoruz. Ortada şeffaflıktan uzak bir süreç var. Neden? Hangi ihtiyaca göre yapılıyor. Bir açıklama yok. Ben yaptım oldu anlayışıyla devletin yönetilemeyeceğini yıllardır söylüyoruz. Ülkemizin eğitimde, sağlıkta, ekonomide geldiği nokta da haklı olduğumuzu gösteriyor. AKP’nin rant ve talan üzerine kurulu bir iktidar olduğunu bildiğimiz için bu kararları görür görmez tüylerimiz ürperiyor. Sadece İzmir de değil, aynı karar içinde Artvin, Bitlis ve İstanbul’da bulunan alanlar da var. Bugün konuyla ilgili soru önergemi TBMM Başkanlığı’na veriyorum. Bu alan nasıl kullanılacak, burada ne gibi tasarruflarda bulunulacak takipçisi olacağız.”

 
Kaf-Kaf İshak'ı renklerine bağladı!
 
İzmirli cimnastikçi Olimpiyat yolcusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den Özel'e 'çuval' göndermesi!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ...
'Beşar Esad' açıklaması: Yine görüşürüz!
Açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz Suriye ile ilişkilerimizi ...
İYİ Parti'den bir istifa haberi daha!
İYİ Parti'de dün parti kurucularından Koray Aydın istifasını sunmuştu. ...
 
CHP'li Kılıç, PTT çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti: Sürgün dönemi bitmiyor!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, PTT çalışanlarının yaşadığı ...
AK Parti, 541 belediye başkanı ile kampa giriyor
AK Parti, Kızılcahamam’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla ...
Siyasete veda eden Şengül'den yeni açılım... Yat kooperatifi başkanlığı!
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde çalışmaları devam eden Yat ve Tekne İmalatçıları ...
 
Türkiye-Almanya arasında vize görüşmesi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı ...
Koray Aydın İYİ Parti'den istifa etti
İYİ Parti kurucularından Koray Aydın, istifa metnini yayımladı. Bağımsız ...
9. Yargı Paketi yarın Meclis'e sunulacak
TRT Haber'in edindiği bilgiye göre; 56 maddelik yeni yargı paketi ile ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva