HABERLER>GÜNCEL
16 Ağustos 2024 Cuma - 14:16

Özel hastaneye silahlı saldırı: 1’i doktor 11 gözaltı

İstanbul Küçükçekmece'de özel bir hastaneye yönelik geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında 1’i doktor 11 kişi gözaltına alındı. Saldırının hastanenin kiralanmasıyla ilgili eski yönetimle husumet yaşayan doktor M.Y. tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Saldırıdan 4 gün önce M.Y.’nin arkadaşlarıyla hastaneye geldiği anların görüntüleri ortaya çıktı.

Özel hastaneye silahlı saldırı: 1’i doktor 11 gözaltı

Olay, Atatürk Mahallesi İkitelli Caddesi'ndeki özel hastanede 12 Haziran Çarşamba günü saat 05.30 sıralarında meydana geldi. Motosikletli 2 kişi hastanenin önüne gelerek silahla 7 el ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Saldırının ardından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Çalışmalarda, saldırıdan 4 gün önce hastanenin iç mimarı R.G.’nin, hastaneyi kiralayan M.Y. ve beraberindeki kişilerce tehdit edildikleri gerekçesiyle şikayetçi olduğu tespit edildi. Polis ekipleri, M.Y.’nin hastaneyi kiraladığı ancak hastane sahibi Ş.G. ile anlaşmazlık yaşadığı, dolandırıldığı iddiasıyla Ş.G.’den şikayetçi olduğunu tespit etti. R.G.’nin ifadesine göre anlaşmazlığı çözemeyen M.Y. yanına 6 adamını da alarak hastaneyi bastı.

Hastanenin iç mimarı M.Y.'den şikayetçi oldu
R.G.’nin konuyla ilgili ifadesinde "Hastanenin tüm tadilat işlerine ben bakmaktayım. Rutin işlerle uğraştığım sırada daha önceden, amcam olan Ş.G. hastaneyi kiraladığı M.Y. isimli şahıs ve yanında 6 şahısla birlikte hastaneye geldiler. Ben bu şahısları hastanenin girişinde gördüm ve yanlarına gittim. Daha önceki bir tarihte bu şahıslar bizim tarafımızdan dolandırıldıklarını iddia ederek şikayetçi olduklarından dolayı ben konuya kısmen hakimdim. M. isimli şahıs bana bağırarak "Patronunu ara çabuk buraya gelsin" dedi. Ben M. isimli şahsa sakin olmasını söyleyerek üst katta bulunan müsait bir odaya davet ettim ve buyurun konuşalım dedim. ‘Odaya çıktığımızda M. isimli şahsın yüksek sesle konuşmasından dolayı hastanede çalışan M.A ve C. V. isimli çalışanlar odaya geldiler. M, isimli şahıs bağırarak " Bu hastaneyi bayınıza yıkarım, ya bana 1 milyon dolar vereceksiniz ya da bu hastane artık benimdir öldürürüm hepinizi " dedi. Ben de amcamı arayacağımı, sakin olmasını, problem neyse çözüleceğini söyledim fakat bu şahsı bir türlü sakinleştiremedim. Lobiye indik burada da tekrar yüksek sesle konuşmaya devam etti. M. isimli şahıs hastanenin önüne sigara içmeye çıktı, birkaç dakika sonra da polisler gelince diğer şahıslar kaçmaya başladılar. 4 şahıs polis tarafından alındı. Bunlardan birinde silah çıktı. Ben hastaneye gelerek bizi tehdit eden M.Y. ve yanındaki şahıslardan davacı ve şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

Doktorla birlikte 11 gözaltı
R.K.’nin şikayetini gözönüne alarak çalışmalarına devam eden polis, olayla bağlantısı olan aralarında M.Y.’nin de bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı.

M.Y.'nin hastaneyi bastığı anlar güvenlik kamerasında
Diğer yandan M.Y.’nin kurşunlama olayından önce hastaneyi bastığı anlara ait görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde M.Y. ve adamlarının hastaneye gittiği, hastanede adamlarıyla birlikte yürüdüğü anlar ve polis ekiplerinin hastaneye geldiği anlar yer alıyor. (DHA)

 
Ulaşımda zam: Avrasya Tüneli ücretleri de artırıldı!
 
Çocuk yolcu epilepsi krizi geçirdi: Uçak acil iniş yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrik faciasında yeni gelişme... Duruşma tarihi belli oldu!
İzmir’de 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan elektrik faciasıyla ilgili savcılık ...
Vali Elban yangın bölgesinde konuştu: Rüzgar müdahaleyi zorlaştırıyor
Yangınlar ile ilgili bölgeden bilgi veren İzmir Valisi Süleyman Elban, ...
Türkiye'de her 2 evden 1'i deprem sigortalı
Depreme karşı finansal güvence sağlayan zorunlu deprem sigortası oranı ...
 
Serinlemek için girdiler... Canlarından oldular!
Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde serinlemek için Atatürk Baraj Gölü'ne giren ...
17 Ağustos depreminin üzerinden çeyrek asır geçti
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve o dönem "asrın felaketi" ...
İzmir'de 2 firari hükümlü yakalandı
İzmir'de çalışma yapan asayiş ekipleri, biri 8 yıl 8 ay diğeri 19 yıl ...
 
İZVAK- Manisa FK dayanışması
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı ( İZVAK) yönetimi, Trendyol 1. Lig’deki ...
Suç makineleri yakalandı!
İzmir'de çalışma yapan asayiş ekipleri, biri 8 yıl 8 ay diğeri 19 yıl ...
Çiğli'de yangın!
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Doğançay mevkisinde alevlere müdahale devam ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva