HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2024 Perşembe - 15:40

'Kavgadan uzak durun' talimatı verdi, ekledi: 1 seneyi biraz geçsin iktidar olacağız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Bornova ilçesinde katıldığı bir programda konuştu. Özel açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak "Tayyip Bey kötüye gidişi gördü, kutuplaşmak istiyor. Bundan dolayı bir gerginlik çıkarmak istiyor. Tayyip Bey’e bir kez daha söylüyorum. Yanındakiler seni yanıltıyor. Diyorlar ki kavga olursa biz kazanırız, kavga olmazsa CHP kazanır. örgütümüzle dikkatli olacağız. Kavga isterlerse kavga etmeyeceğiz, gerginliğin tarafı olmayacağız. Böyle gittiğimiz takdirde 1 seneyi biraz geçsin iktidar olacağız" dedi.

 Kavgadan uzak durun  talimatı verdi, ekledi: 1 seneyi biraz geçsin iktidar olacağız!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Bornova ilçesinde katıldığı bir programda konuştu.

Özel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Ertürk Çapın başkan benden yıllar önce Bornova Anadolu Lisesi’ne gitmiş şimdi Bornova ilçemizin başında. Ömer Eşki başkanım da değişimin önemli yüzlerinden biri. Ancak en önemlilerinden biri Bornova’daki erkek öğrenci yurdunda okumuş, öğrencilerin sorunlarını bilen, kentle yurt nasıl entegre edilebilir bilen, sonra kente yerleşmiş, belediyede görev yapmış sendikacılık yapmış yani saatin vidasından gelen gencecik arkadaşım. Ben ikisine uyumlu ve güzel çalışmaları için teşekkür ediyorum.

EŞKİ: CHP'Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ
CHP LİDERİ AÇTI.... MOTOKURYELERE ÖZEL PARK

BORNOVA'DA, İZMİR'DE GÜZEL HİZMETLER GÖRÜLECEK
Her 2 kişiden 1’ini oyunu aldık Bornova’da… Seçimden önce bizi destekleyin dedik, ‘Ömer Eşki’ye güvenin’ dedik. Bugün burada o seçimden 5 ay geçtikten sonra Ömer de söyledi, Bornova’da neler yapıldığını konuştuğumuz, açılışlar yaptığımız, temeller attığımız törendeyiz. İlk 5 ayda bunlar yapıldıysa bundan sonra Bornova’da, İzmir’de 5 yıl boyunca güzel hizmetler görülecek. Ona inanıyorum, belediye meclis grubunu, Bornova’nın tüm emekçilerini kutluyorum.

CAMİİ DE AÇIYORUZ, EZANI DA OKUYORUZ, BAYRAĞI DA GÖKLERE ÇEKİYORUZ
Bugün burada 18 açılış ve temel atmalar yapacağız. Bir kısmını gezdim, gördüm. Sarnıç köyümüz var. Köyün camisinin içine girilemeyecek depreme dayanıksız durumda. Muhtarın talebi vardı. Ömer kardeşim de bir proje yapmış. Bir cami ile hem Filistin’e dayanışma duygumuzu gönderiyoruz. Hem seçimden önce sıkışınca bunlar bayrağı indirecek, ezanı dindirecek, vatanı böldürecek iftiralarına inat camii de açıyoruz, ezanı da okuyoruz, bayrağı da göklere çekiyoruz. Biz kimsenin inancına, etnik kökenine göre ayırmadan Bornova’yı, İzmir’i ve Türkiye’yi bağrımıza basıyoruz.

Biz gücümüzü milletimizin güveninden, yaptığımız işten ve o işin ehli başkanlarımızdan alıyoruz. Ülke genelinde 412 belediyede CHP’li başkanlarımız ile halka hizmet sunuyoruz. Pandemide, doğal afetlerde milletin yanında duruyoruz. İktidarın neden olduğu ekonomik krizde vatandaşın yaşadığı sıkıntılarda sosyal belediyeciliğimiz ile yanlarında duruyoruz. Öyle partiye araba çağırıp mahallenin AK Parti temsilcisini çağırıp üye olanın kapısının önüne kömür atıp üye olanlara buğday, un dağıtalım oylarını alalım diye bakmıyoruz.

Bugün kent markete gittim. Arabayı ben aldım. Elime bir kart verdiler. Bir elin verdiğini diğer elin görmediği kart. Bir aileye ne lazımsa Gökan Zeyrek başkanım onu aldı. Hesabı çıkardılar dediler ki 52 kredi kullandınız, kullanacağınız 62 krediniz var. Marketten kredi kartı ile alışveriş yapar gibi torbamızı doldurduk, uygar şekilde yoksulluğumuz yüzümüze vurulmadan, birileri gibi partiye üye oldun boğazından iki lokma ekmek geçecek der gibi olmadan, sosyal yardımın nasıl yapılacağını Ömer başkanım bugün tüm ülkeye gösterdi. Ona ve bunu uygulayan tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

TAYYİP BEY KÖTÜYE GİDİŞİ GÖRDÜ, KUTUPLAŞMAK İSTİYOR
Biz muhalefet olarak görevimizi yapıyoruz ve iktidara da görevini hatırlatıyoruz. Bizim işimiz olmasa da eksik kaldıysa devlet cami yapmak, okul yapmak bizim de görevimiz. Bu iktidarın yarattığı büyük ekonomik krizi çözmek görevimiz. İşsizliğe çare bulmak, enflasyonu düşürmek, enflasyonu sıfıra getirmek, hayat pahallılığını durdurmak amacımız...

Bunlarla hiç uğraşamayanlar bambaşka işlerle uğraşıyorlar. Dilruba’ya cezaevinde dedim. Seni burada bırakmam, bugün değilse yarın seni salacaklar. Ona birilerini kırarsak itersek, üzersek bu ülkede yeniden kutuplaşmaya yol açarsak birileri istifade etmeye çalışır. Dilruba yanıma oturdu, onu dediler, bunu dediler diye konuşup durdular.

Üstünden 8 gün geçti, teğmenlerin kılıç çarpma konusunu yeninde gündeme getirdiler. Bir nedeni var. Baş aşağı gidiyorlar. Kuruldukları günden bu güne ilk kez 2’inci parti oldu. Neden? Çünkü CHP Türkiye’nin 1’inci partisi oldu. Tayyip Bey kötüye gidişi gördü, kutuplaşmak istiyor. Bundan dolayı bir gerginlik çıkarmak istiyor. Ama Dilruba’dan çıkarıyor, ama teğmenlerden çıkarıyor.

GÖLE MALA ÇALIYOR, YA TUTARSA DİYOR
Tayyip Bey’in bir amacı var kavga etmek, gerilim çıkarmak, açlığı, sefaleti unutturmak istiyor. Yıllardır yaptığını yapmak istiyor. İstiyor ki açsın, yoksulsun, işsizsin ama tehlike çok büyük oyu yine de bana vermelisin. Yoksa ezanı dindirirler, bayrağı indirirler… Öyle ucuz ve basit bir siyaset… Şimdi mesele vatandaşı duyma ve onu çözme dönemi. Ancak sen çözümün değil sorunun adresisiniz. Bu sorunların hepsinin var bir çaresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi! Çıkmış dün diyor ki enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğim. Bunu ilk söylediğinde yıl 2017’ydi. Göle mala çalıyor, ya tutarsa diyor. Lafla peynir gemisi yürüsün istiyor, yürütemez.

KUTUPLAŞMA OYUNUNA GELMEYECEĞİZ
Bu iktidarına artık süresi dolmuştur, ülkeye verebileceği hiçbir şey yoktur. Artık bu işin çaresi CHP! Asla ve asla kutuplaşma oyununa gelmeyeceğiz. Geçen gün çıktı bana dedi ki ‘Dilruba AK Parti seçmenine laf etti Özgür Özel özür dilesin’… Dün bana sordular. ‘Kızımız üzdüyse onun adına ben özür dilerim yeter ki bu memlekette kalbi kırık gönlü kırık vatandaşa kalmasın’. Çünkü onların hedefi bizim birbirimiz ile tartışmamız. Bunlar buradan başka bir şey bağırsın, AK Parti gençlik kolları bir şey bağırsın, çatışma olsun, milletin karnı doymasın ancak Tayyip Bey oyları toplasın. Buna izin vermeyeceğiz. Bu memlekette iktidar değişip CHP gelince, vergide adalet sağlandığında, hepinizin evladı istediği işte çalıştığında, herkesin çocuğu en iyi okullarda ücretsiz okuyana kadar CHP’nin mücadelesi bitmeyecek, hep birlikte mücadele edeceğiz.

BÖYLE GİDERSEK 1 SENEYİ BİRAZ GEÇSİN İKTİDAR OLACAĞIZ!
Teğmenlerin yemininde sorun yok. Burada her partiden insanlar var. Ağırlığı da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün memleketinden gelmiş insanlar. Bu ülkede tüm teğmenler bunu söylüyorsa rahat uyu düşmanlar korksun. Ancak o orduda 1 teğmen bile söylemiyorsa orada bir sorun var. Hepimiz Mustafa kemal’in askerleriyiz. Tayyip Bey’e bir kez daha söylüyorum. Yanındakiler seni yanıltıyor. Diyorlar ki kavga olursa biz kazanırız, kavga olmazsa CHP kazanır. Kavgadan ne AK Parti ne CHP kazanır. Kavgadan tüm millet kaybeder. Sağında solunda akıl verenleri bırak. Yeterince ülkeye hizmet ettin. Bundan sonrası için kötü oyunları, gerginliği bırak. Bu ülke artık kavga, gerginlik, sürtüşme istemiyor. Bu insanlar barış kardeşlik, geleceğe umutla bakmak istiyor. Bunun için örgütümüzle dikkatli olacağız. Kavga isterlerse kavga etmeyeceğiz, gerginliğin tarafı olmayacağız. Böyle gittiğimiz takdirde 1 seneyi biraz geçsin hep birlikte iktidar olacağız.

ÖRGÜTÜMÜZ BELEDİYEYE SAHİP ÇIKACAK
CHP’nin yerel yönetimlerde yaptığı her doğru işle vatandaşın gönlünde yerimizi bir mertebe daha yukarı çıkıyor. Tüm örgütümüz belediye başkanlarımızın yaptığı işlere sahip çıkacak, onları anlatacak.

Geçmiş dönemde AK Parti paranda 6 sıfır atmakla övünüyor. Fiyatlardan da maaşlardan da 6 sıfır attılar. Biz öyle 6 sıfır falana atmayacağız. 1 tane sıfır atacağı ancak o sıfırı sadece fiyatlardan atacağız. Maaşlardan sıfır atmanda fiyatlardan atacağız. 10 yıllık CHP iktidarının sonunda alım gücünü bugünün 10 katına çıkaracağız!

AK PARTİLİ’Yİ, MHP’Lİ HEP BİRLİKTE İKNA EDECEĞİZ
CHP bu partinin ilk kaptanın verdiği talimatta gidecek AB’ye tam üye olacak. Bundan sonra CHP olarak her geçen gün biraz daha güçlendiğimiz, işlerin biraz daha yolunda gittiğini, iktidara biraz daha yaklaştığımızı hep birlikte göreceksiniz. Sadece oy vermek yetmez. Bundan sonra memnunsanız bu iktidar değişsin istiyorsanız, ülkeyi Ömer gibiler, Özgür gibiler, CHP’nin pırıl pırıl milletvekilleri yöneticileri yönetsin, yüzümüz gülsün istiyorsanız hep birlikte çalışacağız. AK Partili’yi, MHP’li hep birlikte ikna edeceğiz. Bugün iktidara daha yakınız, yarın iktidara bugünden daha yakın olacağız. Hep birlikte çalışacağız.

CAMİNİN TEMELİNİ ATTI

Bornova'da bir dizi programa katılan Özel'in ilk mesaisi Sarnıç köyü oldu. Burada cami törenine katılan Özel şunları söyledi:

"Bugün köyün depreme dayanıksız olduğu için içine girmesi yasak olduğu camiyle ilgili bir proje vardı. Ömer Başkan bunu projelendirdi ve bugün temelini atıyoruz. Mescid-i Aksa örnek olarak alındı bu projede. Sarnıç köyümüzün kıymetli sakinleri ile birlikte ve caminin değerli cemaati ile birlikte açılışı burada yapacağız. Mescid-i Aksa, Hz. Muhammed'in Kudüs'ü ilk kıble kabul etmesinden hareketle Hz. Ömer'in talimatıyla milattan sonra 1000 yılında inşa edilmeye başlanmış ve Müslümanlar için Mekke'den yani Kabe'mizden, Medine'den sonra üçüncü en önemli ve kutsal mekandır. Maalesef Mescid-i Aksa şu anda Kudüs'te yani eski Kudüs sınırları içindedir. İsrail'in sınırları içindedir. Ancak Lübnan'ın da desteğiyle Filistin'in kontrolündedir. Zaman zaman tabii bu çok önemli mekan Müslümanlar için önemli olduğu gibi Yahudiler ve Hristiyanlar tarafından da kutsal kabul edilmektedir. Zaman zaman Mescid-i Aksa'da Müslümanlara karşı saldırılar ya da Mescid-i Aksa'nın içini işgal girişimleri olmakta, orada yaşanan tartışmalar, çatışmalar hepimizi derinden üzmektedir. Filistin'e karşı İsrail zulmünün sürdüğü bugünlerde Mescid-i Aksa'nın, gönlü Filistin'le birlikte olan Ege'nin bir küçük köyünün camisinde şekil bulacak, hayat bulacak olması son derece anlamlıdır, son derece önemlidir."

Sarnıç Mahallesi'nde yakın zamanda bir orman yangını yaşandığını hatırlatarak mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileten Özel, bugün zeytin ve meyve fidanlarını da toprakla buluşturacaklarını aktardı.

CHP'li belediyeler olarak iyi ve kötü günde köylünün, milletin yanında olduklarını söyleyen Özel, "Okul lazımsa okul, cami lazımsa cami için, çocuk parkı lazımsa çocuk parkı için buradayız." dedi.

Konuşmaların ardından dua edilerek caminin temeli atıldı, Özel ve beraberindekiler mahallede belirlenen alana zeytin ve incir fidanı dikti.

 
Daha 20 yaşındaydı... Amatör futbolcunun acı sonu!
 
İstismara maruz kalmıştı: Sıla bebek entübe edildi
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 13 Eylül 2024 Cuma 18:20

Sayın Özel parti içinde huzursuzluklar devam ediyor ve sürekli belediye başkanları kendi havalarında eş dost yakınlara belediyelere yerleştirme yapılıyor son yerel seçimlerde bile oy vermediniz diyerek partinin üyeleri ihraç ediliyor göz dağı veriliyor nasıl iktidar olmayı düşünüyorsunuz acaba???

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş 13 Eylül 2024 Cuma 10:00

Açken sen sen değilsin seloya selam çakmaya devam Allah bu ülkeyi sizin iktidarınızdan korusun daha belediyeleri yönetemeyenler ülkeyi nasıl yönetecek

Yorumu oyla      0      1  
DEĞİŞİM 13 Eylül 2024 Cuma 07:35

DEĞİŞİM ŞART

Yorumu oyla      2      0  
13 Eylül 2024 Cuma 07:32

aynen kayyum geleçek

Yorumu oyla      0      1  
Poyraz 13 Eylül 2024 Cuma 00:43

Yapilan yorumların saatine bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Seçimin şokunu çabuk atmışsınız ama ikinci partisiniz.

Yorumu oyla      2      0  
12 Eylül 2024 Perşembe 19:54

Böyle giderse 1 yıl geçmeden beld.niz patlayacak. konkordato ilan etmeleri yakındır.

Yorumu oyla      3      5  
Lombak 12 Eylül 2024 Perşembe 19:15

Enişteciğim niye milletvekillerinin emekliliğe hak kazanacağı tarihten sonrasını seçim tarihi olarak veriyorsunuz? Madem seçim istiyorsun niye erteliyorsun?

Yorumu oyla      4      1  
Ege 12 Eylül 2024 Perşembe 19:15

Son bir senedir izmir belediyeciliği zayıf halktan uzak bir karşıyaka ne oluyor

Yorumu oyla      5      1  
dsee 12 Eylül 2024 Perşembe 19:12

1 yıl değil 1000 yıl olsa iktidar felan olamazsanız çünkü Belediye yönetmekten acizsiniz.

Yorumu oyla      7      5  
12 Eylül 2024 Perşembe 18:51

Buyrun cenaze namazına.

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tüm darbeleri ve darbecileri lanetliyoruz'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 12 Eylül askeri darbesinin, dış odakların ...
Bursalı’dan belediye başkanlarına sitem: Hiçbiri geri dönmedi!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, belediyelerin SGK borçlarının ...
CHP’li Kılıç’tan ‘kimlik bilgisi’ tepkisi: İhmalin bedelini kim ödeyecek?
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, pandemi döneminde Sağlık ...
 
CHP'li Arslan'dan Bursalı'ya yanıt: AKP’nin köhne zihniyeti
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Bakan doğruladı... Kimlik bilgileri çalındı!
Sağlık Bakanlığı’nın sisteminde bir veri sızıntısı yaşandığını kabul eden ...
Yılmaz'dan enflasyon değerlendirmesi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Kısa vadede enflasyonu düşürürken ...
 
CHP'li Bakan'dan teğmenin görevden alınmasına tepki: Görevini yaptığı için mi?
Bolu Dörtdivan İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Kaymakam Vekili ...
AK Partili Kasapoğlu'ndan 12 Eylül mesajı
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet ...
Dışişleri'nden Vietnam'a başsağlığı mesajı
Dışişleri Bakanlığı, Vietnam'da meydana gelen Yagi Tayfunu'nun sebep olduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva