HABERLER>EKONOMİ
25 Mayıs 2011 Çarşamba - 11:43

Osman Öz’e uluslararası görev

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Öz, Uluslararası Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Osman Öz’e uluslararası görev

İZMİR - Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öz, Uluslararası Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi (INC) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. INC’de daha önceki dönemde Türkiye’yi Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu eski Başkanı Erdinç Kapkaç temsil ediyordu. 2009 yılından bu yana INC’de Büyükelçi (Ambassador) olarak görev yapan Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper ise, aynı göreve tekrar seçildi.
 
Dünya genelinde 10 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olan kuru meyve sektörünün en üst kuruluşu konumundaki, Uluslararası Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi (INC)’nin 30. Dünya Kabuklu ve Kuru Meyveler Kongresi 20-22 Mayıs 2011 tarihlerinde Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlendi.
 
30. Dünya Kabuklu ve Kuru Meyveler Kongresi’ne 44 ülkeden 800 delege katılım sağladı. Konferans süresince kabuklu ve kuru meyvelerin üretim, tüketim ve ticaretine ilişkin bilgilerin yanı sıra, bu ürünlerin sağlığa faydaları dile getirildi. Kongrede en çok delege ile katılım Amerika Birleşik Devletleri’nden olurken, Türkiye 60 delege ile en fazla katılım sağlayan ikinci ülke oldu.
 
Kongre’nin kuru meyveler oturumunda Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper kuru meyve sektöründe tüketici trendlerindeki değişikliklere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. INC Bilimsel Komite üyesi olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Danışmanı Prof. Dr. Uygun Aksoy ise, Codex Alimentarius Komisyonu’nda Kuru İncirle İlgili Yapılan Çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.
 
Dünya Kabuklu ve Kuru Meyveler Kongre alanında Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu tarafından açılan standta başta kuru incir, kuru kayısı ve çekirdeksiz kuru üzüm olmak üzere, elma kurusu, erik kurusu, çam fıstığı, badem, dut kurusu, leblebi ve Antep fıstığı gibi ürünlerimizin tanıtımı yapıldı. Türkiye standı, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Hasan Kemal Gür ve Budapeşte Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Evrim Demirci Soranlar tarafından ziyaret edildi. 
 
Dünya Kabuklu ve Kuru Meyveler Kongresi’nde Türkiye’yi, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Menaşe Gabay ve Birol Celep, Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanı Eli Alharal, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Elmas, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper ve Kuru Meyve Şubesi Uzmanı Ece TIRKAZ’ın aralarında bulunduğu delegasyon temsil etti.
 
Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve diğer kuru meyvelerin, Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünleri olduğunu ve 100 yılı aşkın bir süredir ihracatının yapıldığını belirten Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öz, Uluslararası Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi (INC) Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmesinin Türkiye’nin bu sektördeki gücünü ve önemini gösterdiğini söyledi.
 
Türkiye’nin yıllık kuru meyve ihracatının 1 milyar 350 milyon dolar seviyesinde olduğuna işaret eden Öz, “Uluslararası arenada yapacağımız tanıtım çalışmalarıyla Türkiye’nin kuru meyve ihracatını 2023 yılında 3 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Kurulma aşamasındaki Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nun yapacağı çalışmaların da bu konuda itici güç olacağına inanıyorum, INC’de yapacağımız çalışmalarla bu hedefe ulaşmayı kolaylaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in ikiz kuleleri
200 metre yükseklikte 40'ar katlı iki kuleden oluşacak proje 30 ayda tamamlanacak. ...
İlk Türk helikopteri uçuş için gün sayıyor
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından tasarlanan ve Türk Havacılık ...
100 bin işletmeye kredi paketi
Sanayi Bakanı Ergün, yılın ikinci yarısında 100 bin işletmelik yeni bir ...
 
İzmir pilot bölge seçildi
Batı Anadolu Bilişim ve Elektronik Bölgesel İnovasyon Merkezi Türkiye’de ...
Benzinde 4 kuruşluk indirim
Benzinin satış fiyatında 4 kuruşluk indirime gidildi. 95 oktan kurşunsuz ...
Altın çilek üreticisinin isyanı
Başbakan Erdoğan’ın bir kuruyemişçiden satın alması ile ünlenen altın ...
 
Borç affında son 8 gün
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeniden yapılandırma başvurularında son 8 ...
'İzmir daha çok Rus turistle tanışacak'
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) 30 Mayıs-2 Haziran ...
Vergi kaçağını ihbar edene milyonluk ödül
Maliye Bakanlığı 10 milyonluk vergi kaçağını ihbar eden bir kişiye 1 milyon ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva