HABERLER>GÜNCEL
20 Temmuz 2011 Çarşamba - 14:00

Olay kaymakama bir ceza daha

Daha önce cinsel taciz suçlamasından ceza alan Güzelbahçe eski Kaymakamı Zeynel Abidin Yavuz’a bir ceza da, Belediye görevlisinin koruma talebini dikkate almadığı gerekçesiyle ‘görevi ihmal’den verildi.

Olay kaymakama bir ceza daha

İZMİR - İzmir'in Güzelbahçe Belediyesi eski Hesap İşleri Müdürü Güler Başkurt'a, hayatının tehlikede olduğunu bildirmesine rağmen, "Kaymakamlık seni korumak için kurulmadı" dediği iddia edilen Güzelbahçe eski Kaymakamı Zeynel Abidin Müfit Yavuz'a verilen hapis cezası, iki tarafın da yasal süre içerisinde temyiz başvurusu yapmaması üzerine kesinleşti.
 
Güzelbahçe Belediyesi eski Hesap İşleri Müdürü Güler Başkurt, 2005 yılında, dönemin Belediye Başkanı Ertan Avkıran ile anlaşmazlığa düştü, mülkiye müfettişlerine ihbarlarda bulundu. Görevinden ayrılan Başkurt, belediyeye ait spor salonunda görevlendirildi. 27 Ocak 2005 tarihinde, o dönem Kaymakam olan Zeynel Abidin Müfit Yavuz'a başvuran Başkurt, kendisine baskı uygulandığını, kilitli odasının kapısının zorlanarak açıldığını, can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtti.
 
Kaymakam Yavuz ise iddiaya göre "Kaymakamlık seni korumak için kurulmadı" diyerek anlatılanlara ilgisiz kaldı. Başkurt'un Kaymakamlığa dilekçeyle müracaat etmesinin ardından Kaymakam Yavuz, "Resmi dairenin kilit altında tutulması yasaktır. Resmi makamlara sebepsiz ve asılsız müracaatlarda bulunmayın. Bulunulması halinde, resmi makamları fuzuli yere uğraştırmaktan hakkınızda kanuni işlem yapılacaktır" cevabı verdi.
 
ÖNCE OTOMOBİLİ; SONRA KENDİ KURŞUNLANDI
Güler Başkurt'un otomobili 2 Şubat 2005 tarihinde kurşunlandı, 6 Eylül 2005'te de kendisi tabancayla vurularak yaralandı. Olaylara karıştığı öne sürülen 3 kişi yakalanıp, haklarında dava açıldı. 2009 yılı başıda gerçekleştirilen Sarmaşık Operasyonu kapsamında, 'imar Kanunu'na muhalefet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet alıp verme' suçlarından tutuklanıp, hakkında dava açılan, yargılama aşamasında tahliye edilen Güzelbahçe Belediyesi eski Başkanı Ertan Avkıran'ın bu olayın azmettiricisi olduğu iddia edildi.
 
Bu gelişmelerin ardından Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevat Barutçu, hazırladığı iddianamede, 'görevi ihmal' suçunu işlediği iddiasıyla Kaymakam Yavuz'un cezalandırılmasını istedi.
 
Emekliye ayrılan Kaymakam Yavuz hakkında İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1-3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. İfade veren Yavuz, suçlamaları kabul etmedi. Başkurt ise Yavuz'un cezalandırılmasını istedi. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Yavuz'a 'görevi ihmal' suçundan önce 6 ay hapis cezası verdi. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alınarak ceza 2 ay 15 gün hapis cezasına indirildi. Mahkeme heyeti bu cezayı 1500 TL paraya çevirdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakalmısına ve ertelemeye yer olmadığına karar verildi. Eski kaymakam Yavuz ve davacı Güler Başkurt, yasal süre içinde temyiz başvurusunda bulunmayınca karar kesinleşti.
 
Eski kaymakam Yavuz hakkında, ayrıca, görevde bulunduğu dönemde, Güzelbahçe Kaymakamlığı'nda çalışan Ö. T. 'ye, cep telefonu mesajları yoluyla cinsel saldırı ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı. Aynı dönemde kaymakamlıkta çalışan F. E'de benzer iddialarla sanıktan şikayetçi olmuştu. Bu suçlamalarla ilgili olarak İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Yavuz, 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu davalarla ilgili temyiz süreci ise devam ediyor. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk ordusunda sözleşmeli er dönemi
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ...
Viyadükler Alsancak’a iniyor
Kamyonların kent trafiğine girmeden limana girip çıkmalarını sağlayacak ...
Kuş pazarı ilgi bekliyor
Yıllardır İzmir Tepecik'te kurulan Kuş Pazarı pislikten geçilmezken, kuş ...
 
'Evdeki ikinci erkek bulunsun'
Sunucu Defne Joy Foster’in, 2 Şubat günü Kerem Altan’ın evinde ölü bulunmasıyla ...
Kordon esnafına telif sorgusu
Kordon’da bulunan işletmeler müzik yayınları için telif hakkı ödemeyince karakolluk oldu.
Körfez’de yaz keyfi!
Yaz aylarının özellikle son bir haftada iyice bunalttığı İzmir’de maddi ...
 
Urla davasında bilirkişi ödemeleri makul buldu
Urla’da yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla Başkan Karaosmanoğlu, ...
Kadına şiddete elektronik kelepçe
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eşine şiddet uygulayan ...
Kocaoğlu'na 'mobbing' davası başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na açılan 250 bin TL'lik tazminat davasına başlandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva