HABERLER>DÜNYADAN
25 Temmuz 2011 Pazartesi - 16:33

Olay kadın ilk kez konuştu

New York'taki bir otelde, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) eski başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın cinsel saldırısına uğradığını iddia eden kat görevlisi kadın, aylar süren sessizliğini bozarak ilk kez medyaya konuştu.

Olay kadın ilk kez konuştu

WASHINGTON - Dominique Strauss-Kahn'ın cinsel saldırısına uğradığı iddia edilen Nafissatou Diallo adlı 32 yaşındaki Gineli göçmen kadın, kimliğinin açıklanmasına izin vererek, Newsweek dergisi ve ABC televizyonuna konuştu.
 
'DELİRMİŞ GİBİYDİ'
Newsweek dergisinin internet sitesinde yayımlanan röportajda, "Strauss-Kahn'ın kaldığı odanın kapısını açtığında, karşısında eski IMF Başkanını çıplak halde bulduğunu" söyleyerek, "Delirmiş gibiydi" ifadesini kullandı. Strauss-Kahn'ın, o anda kendisine "çok güzelsin" dediğini belirten Diallo, daha sonra, tüm karşı koymalarına rağmen, eski IMF başkanının kendisine saldırdığını öne sürdü.
 
'HAPSE GİRMESİNİ İSTİYORUM'
Diallo, para karşılığı cinsel ilişki kurduğu yönündeki haberlere işaret ederek, "Onun yüzünden bana fahişe diyorlar. Hapse girmesini, gücünü ve parasını kullanamadığı yerlerin de bulunduğunu bilmesini istiyorum" diye konuştu.
 
15 dakika sürdüğünü belirttiği olayın ardından nihayetinde odadan kaçtığında endişeli ve korkmuş halde olduğunu ve işini kaybetmek istemediğini söyleyen Diallo, röportajda geçmiş yaşamıyla ilgili bazı ayrıntılar da verdi.
 
Gine'deki kocasının hastalıktan öldüğünü kaydeden Diallo, kat görevlisi olarak çalıştığı oteldeki kazancının, saatliği 25 dolar ve bahşişlerden oluştuğunu belirtti. Diallo, Gine'nin başkenti Conakry'de iki asker tarafından tecavüze uğramasından 2 yıl sonra, 15 yaşındaki kızıyla birlikte ABD'ye kaçtığını ve burada birkaç yakın arkadaşının olduğunu anlattı. Newsweek, Diallo'nun derginin gelecek sayısında fotoğrafının yayımlanmasını kabul ettiğini bildirdi.
 
'KAMUOYU ÖNÜNDE DOĞRULARI SÖYLEMEM GEREKİYOR'
ABC televizyonu da ABD saatiyle bu sabah yayımlanacak röportajdan kesitler gösterdi. Buradaki demecinde de Diallo, 'adaletin yerini bulmasını istediğini' söyleyerek, 'kamuoyu önüne çıkmayı hiçbir zaman istemedim, ama başka çarem kalmadı. Şimdi kendim için bunu yapmam ve doğruları söylemem gerekiyor' dedi.
 
Kanalın haberinde, Diallo'nun röportaj sırasında, bazı hatalar yaptığını kabul ettiğini, ancak bunun savcıların adım atmasını engellememesi gerektiğini söylediğini bildirdi.
 
STRAUSS-KAHN'IN AVUKATLARI TEPKİLİ
Bu arada Strauss-Kahn'ın avukatları, Diallo'nun medyaya röportaj vermesine tepki gösterdi. Avukatlar Benjamin Brafman ve William Taylor, yaptıkları yazılı açıklamada, Diallo'nun, "bir savcıyı, para istediği bir kişiye karşı suçlamalar yöneltmeye ikna etmek amacıyla medya kampanyası yürüten tarihteki ilk davacı olduğunu" belirtti. Diallo ve avukatlarını, "yalan söylemek ve yanlış ifadelerde bulunmakla" suçlayan Brafman ve Taylor, "Bu sirkin sona ermesinin zamanı geldi" ifadesini kullandı.
 
Diallo'nun avukatı Kenneth Thompson ise buna cevaben yayımladığı açıklamada, Strauss-Kahn'ın avukatlarını, "cinsel saldırı kurbanı müvekkiline karşı eşi görülmemiş bir lekeleme kampanyası yürütmekle" suçladı. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tek partili dönem sona erdi
Suriye'de hükümet, siyasi partilerin kurulmasına olanak veren yasayı kabul etti.
Tanrı parçacığının varlığı kanıtlandı
Bilim dünyasının en merak ettiği konulardan olan ve dünyanın başlangıcına ...
ABD'de doğum günü katliamı: 5 ölü
Tüm dünya Norveç’te yaşanan katliamın sokunu yaşarken, ABD’nin Teksas ...
 
Dünya böyle katliam ve cani görmedi!
Yaşları 13 ile 25 arasında değişen gençleri bir araya toplayan aşırı sağcı ...
İki ay sonra eşcinseller orduda
ABD Başkanı Barack Obama, eşcinsellerin Amerikan ordusunda cinsel tercihlerini ...
Atina'da cami için ilk adım
Atina'da eski bir yapının Müslümanlara ibadet yerine dönüştürülmesi için ...
 
Uzayda büyük keşif
İki astronomi ekibi, Evren'in bugüne kadar keşfedilmiş en büyük su kütlesini ...
Norveç'in 11 Eylül'ü: 92 ölü
Norveç'te başkent Oslo'da hükümet binalarının bulunduğu bölgeye yapılan ...
Eski ETA liderine 377 yıl hapis
İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva