HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2011 Perşembe - 18:04

Öğretmenler "eğitim balonunu" patlattı

İzmir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Eğitim-Sen üyeleri, hükümetin eğitimle ilgili çıkarttığı kanun ve yönetmelikleri temsil eden balonları patlattı.

Öğretmenler  eğitim balonunu  patlattı

İZMİR - Konak'ta bulunan eski Sümerbank binası önünde toplanan Eğitim-Sen İzmir 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 No'lu şubelerin üyeleri yaklaşık 30 metre uzunluğundaki ipe bağladıkları balonların üzerine hükümetin eğitim alanında çıkarttığı kanun ve yönetmelikler ile eğitim alanındaki taleplerini yazdı. Öğretmenler daha sonra balonları taşıyarak ve sloganlar atarak yine Konak Meydanı'ndaki İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de aynı yerde bulunduğu Valilik binası önüne kadar yürüdü.
 
Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin, 12 Eylül ürünü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün aslında 12 Eylül zihniyetinin nasıl bir öğretmen istediğinin simgeleştiği gün olduğunu öne sürdü. Çıkarılan kanun hükmündeki kararnameler ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapısının değiştiğini, eğitimin ticarileştiğini savunan Çetin, "666 Sayılı Mali Haklarla İlgili Kanun Hükmündeki Kararname eğitim alanında eşitsizlik ortaya çıkarmış, üst düzey yöneticilerin ek ödemelerinde artışlar yapılırken, öğretmenler kapsam dışında bırakılmıştır. Bu durum öğretmenlere karşı büyük haksızlıktır" dedi. Öğretmenlerin angarya işlerle asli görevlerini yerine getiremediklerini dile getiren Çetin, "Öğretmenler ders anlatımının yanı sıra çeşitli anket ve angarya işlerle mesai saatleri dışında çalıştırılmaya başlanmıştır. Artan iş yükü öğretmenlerin görevlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarını zorlaştırmıştır. Son günlerde ise öğretmenlerin rotasyona tabi tutulması gündeme gelmiştir. Bu rotasyonun sürgün anlamına geleceği açıktır" diye konuştu.
 
Öğretmenlerin sorunlarına çözüm üretileceği yerde mevcut sorunların her yıl daha da katlanarak arttığını sözlerine ekleyen Çetin, 300 bini aşkın işsiz öğretmenin atama beklediğini, çalışan öğretmenlerin ise sadece insanca yaşayabilecekleri, nitelikli hizmet üretecekleri yaşam koşullarına sahip olmak istediklerini ifade etti. Basın açıklamasının ardından öğretmenler ipe asılı balonları patlattı.
 

Öte yandan Eğitim-Sen üyelerinden yaklaşık bir saat önce bir grup Eğitim-İş İzmir Şubesi üyesi, yine Konak Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Eğitim-İş İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, eğitimin bilimsel-laik özünden kopartılıp dinselleştirmeyi ve öğretim birliğini kaldırmayı hedefleyen bir anlayışın iş başında olduğunu, cumhuriyetin temel ilkeleriyle kavgalı olan bu anlayışın eğitim alanında kölelik sistemini getirmeye çalıştığını ileri sürdü. Prof. Dr. Değirmenci, eğitim alanında çıkartılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin tam anlamıyla fiyasko olduğunu savundu.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkmen Alevi Bektaşi Derneği’nden kardeşlik çağrısı
2’ncisi düzenlenen Anadolu Erenler Meclisi’nden birlik ve beraberlik çağrısı yükseldi.
Gazeteci Celal Yılmaz'ı özlemle andık
İzmir basınının sevilen isimlerinden gazeteci Celal Yılmaz, ölümünün onuncu ...
Şehit eşi öğretmenler duygulandırdı
İzmir'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan ...
 
KTÜ'de öğrenciler tekme tokat birbirlerine girdi
Trabzon’da, öğretmenler günü nedeniyle açıklama yapan Karadeniz Teknik ...
Öğretmenlerden Valilik ve Büyükşehir'e ziyaret
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye ve öğretmenler 24 Kasım ...
Mide kanseri genç kadın intihara kalkıştı
Karşıyaka’da mide kanseri olan 33 yaşındaki H.N.T., girdiği bunalım sonucu ...
 
Eşini öldüren kocaya müebbet hapis!
Gümüldür'de, 14 yaşında evlendiği 5 çocuğunun annesi 35 yaşındaki Yeşim ...
Bucalı genç ihmalden mi öldü?
Buca’da, işten eve dönen 28 yaşındaki Yusuf Üzen, telefonla konuşurken ...
Anne ve çocukların cenazeleri teslim alındı
Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşarken, sürekli şiddet gördüğü belirtilen ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva