HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Temmuz 2009 Salı - 00:00

Ödemiş trafiğine süper çözüm

Ödemiş Belediyesi trafiğe sorununa çok yaratıcı bir çözüm getirdi. Vatandaşların ücretsiz kullanımına tahsis edilmek üzere alınan bisikletler törenle hizmete girdi. ’

Ödemiş trafiğine süper çözüm


 
İZMİR - İzmir’in Ödemiş ilçesinde, belediye tarafından sağlıklı bir çevre yaratılması ve trafik sorununa çözüm için vatandaşların ücretsiz kullanımına tahsis edilmek üzere alınan bisikletler törenle hizmete girdi.

Ödemiş Belediyesi’nin İzmir Bisiklet Derneği ile iş birliği yaparak uygulamaya koyduğu ve ’’Bisiklete ihtiyacın varsa al götür, işin bitince geri getir’’ sloganıyla tanıttığı ’’Daha sağlıklı çevre için bisiklet binelim’’ kampanyası, belediye önünde Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Emniyet Müdürü Osman Aral ve İzmir Bisiklet Derneği Başkanı Mustafa Karakuş’un katıldığı törenle başlatıldı.
 
Ödemiş Kaymakamı Koçoğlu, törende yaptığı konuşmada, araç trafiğinin hızla artmasıyla birlikte trafikte park yeri sıkıntısı ortaya çıktığını belirterek, Ödemiş’te en uzak mesafenin 7 kilometre olduğunu ve bu mesafe aralığındaki ulaşımın bisikletle sağlanabileceğine işaret etti.

Şehir içinde bisikletle yapılacak ulaşımın hem park sorununu hem de çevre kirliliğini ortadan kaldıracağını ifade eden Koçoğlu, ’’Bu proje 1 ay önce ortaya kondu. Bugün de Ödemiş’te bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, ’Bisiklete Binelim’ kampanyası başlatıldı. Tabii bunun için altyapıyı da oluşturmak gerekli. Bisikletler için yollar olacak, herkes nereden gideceğini bilecek’’ dedi.
 
Belediye Başkanı Bekir Keskin de İzmir Bisiklet Derneği’nin ortaya koyduğu projeyi bugün uygulamaya başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti: ’’Bu Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip. Şehir içinde bisikletle ulaşımı yaygınlaştırmak amacıyla başlattığımız kampanya çerçevesinde vatandaşın bisikleti yoksa belediyemize gelecek. Burada form dolduracak. İlgili kişiye bisiklet, kask ve anahtarını vereceğiz. Akşamüstü vatandaş saat 17.00’a kadar bisikleti kullandıktan sonra, tekrar bize geri getirecek. Ertesi günü ihtiyaç varsa bizden yine bisiklet alabilecek.’’
 
Keskin, proje kapsamında ilk etapta 20 bisikletin vatandaşların hizmetine sunulduğunu ve hizmetten yararlanmak için hiçbir ücret ödenmesine gerek olmadığını belirtti.

İzmir Bisiklet Derneği Başkanı Mustafa Karakuş ise Ödemiş’te uygulanan modelin Fransa’dan örnek alındığını ifade etti.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’in ilçede şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı öncelikli projeleri arasına alınca iş birliği için derneklerine başvurduğunu belirten Karakuş, şöyle konuştu: ’’Biz de gerekli bisiklet park yerini Ödemiş Belediyesi’ne hediye ettik. Bisiklet park yerleri, kent içi bisiklet ulaşımının altyapısını oluşturduğu için önemli. Ege bölgemizde ilk kez bir belediyemizin bisikletle ulaşım konusunda İzmir Bisiklet Derneği’nin sesini duyması, uygulamada iş birliğine gitmesi sevindiricidir.’’

Törendeki konuşmaların ardından Kaymakam Koçoğlu, Belediye Başkanı Keskin, Emniyet Müdürü Aral ve İzmir Bisiklet Derneği Başkanı Karakuş, bazı vatandaşlarla birlikte bisikletlere binip kampanyanın açılışını tanıtım turu atarak yaptı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İskelede müzik keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi vapur iskelelerinde müzik dinletisi etkinliklerine start veriyor. ’
Tarihi gazete Türkçe’ye çevrildi
Milli Mücadele döneminin yayın organlarından ’’İzmir’e ...
Sekretarya şart!
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, sağlık turizminin hayata geçmesi ...
 
Dikili ‘süper’ gemiyi ağırladı
İzmir’in turistik ilçesi 5 yıldızlı Seabourn Odyssey isimli lüks ...
Foça’da festival zamanı
Turistik ilçede 3 gün sürecek olan uluslar arası festivalin üçüncüsü ...
İzmir’e spor müzesi
Spor Gücü Vakfı, kentte spor ve futbol müzesi oluşturmayı planlıyor. ’
 
‘Metro durmadı, bekliyor!’
İzmir’de Üçyol-Üçkuyular hattında yapım çalışmasını yürüten Bozoğlu ...
İzmir’e otopark gerek!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Tolga Çilingir, şehir merkezlerindeki ...
Konak’ta yağ temizliği
İlçede belediye ekipleri yaptığı çalışmalar sonucunda 6 ay içinde 27 bin kg atık yağ topladı. ’
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva