HABERLER>GÜNCEL
5 Ekim 2011 Çarşamba - 13:25

Odalardan Konak Tüneli'ne sert eleştiri!

Konak Tüneli konusunda, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın “Yalvarırız dava açmayın” dediği meslek odaları temsilcileri, “Ortada plan yok, proje yok. Sadece kazma atıldı. Kazmaya mı dava açacağız. Bu plan bir gecekondudur” dedi.

Odalardan Konak Tüneli ne sert eleştiri!

Erkan İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ – AK Parti’nin 35 projesinden biri olan Konak Tüneli ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın projelere dava açıp, kentin gelişimini engelledikleri sözlerine muhatap olan İzmirli meslek odaları yaptıkları basın toplantısıyla eleştirilere cevap verdi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İzmir İl Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan oda temsilcileri, akıllarına esip dava açmadıklarını, Konak Tüneli’nin sadece bir kazma atılarak temeli atıldığını, projenin kente yararlı olmayacağı görüşünü savundu.
 
Kurulun sözcülüğünü yapan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ferdan Çiftçi, açıklamasında, “Konak Tüneli üzerinden yürütülen tartışmalar meslek odalarımızı linç etme kampanyasına dönüşmüştür. Biz önümüze gelen projelere, herhangi bir çalışma yapmadan dava açmıyoruz. Tünel için çalıştık, araştırdık, rapor hazırladık. Hiçbir plana, programa, fizibiliteye uymayan, ben yaptım oldu mantığıyla yapılmaya çalışılan bu tünel bir gecekondudur. Kendilerini samimiyetsiz buluyoruz” dedi.
 
NEDEN TÜM DAVALARI KAZANIYORUZ?
Dava açılan projelerin, yarım kalmış yatırımların sorumlusu odalar değil diyen Çiftçi, “Biz dava açmak istemiyoruz ama, yaşananlar bizi dava açmaya zorluyor. Bugüne kadar açtığımız davalarda da haklılığımız kanıtlandı. Yoksa bugün saçma bir Kordon Yolu’muz, Konak’ın göbeğinde Galeria’mız olacaktı” diye konuştu.
 
Genel seçimler öncesinde AK Parti’nin seçim projelerinden olan tünel projesinin önce Konak’tan Mürsel Paşa Caddesi’ne doğru uzandığını, maliyet gerekçesiyle ani bir kararla güzergahın Konak Bahribaba Parkı ve Yeşildere Caddesi’ne kaydırıldığını ifade eden Çiftçi, “Şu anda valilik, belediye gibi kurumlar bize ikna olma çağrısında bulunuyor. Biz de onlara İzmir adına, şehircilik kurallarına, bilimsel temellere, plan ve programlara dayanan, halkın yararına olan, sorun değil çözüm üreten, kentliyle paylaşılan projeler üretmeye çağrı yapıyoruz” ifadesini kullandı.
 
YA PROJE YARIM KALIRSA?
Tünelin geçtiği güzergahın Kadifekale Heyelan Bölgesi’nde olduğunu, İzmir bir deprem kentinde zemin etüdü yapılmadan temeli atılan projenin sakıncalı olduğunu kaydeden Çiftçi, “Zemin etüdü ve sondaj çalışmalarının aynı anda olacağı söyleniyor. Etütler sırasında önemli bir bulgu çıkarsa proje yarım kalabilir. Ayrıca bölge 3. derece arkeolojik sit alanı. Koruma Bölgesi Kurulu görüşü alınması zorunludur. 8 bin 500 yıllık tarihi olan İzmir’de güzergah üzerinde arkeolojik açıdan evrensel değeri bulunan bir site çıkması halinde ne yapılacak?" sorusunu sordu.
 
BAKANLIK KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR
“Projenin Ulaştırma Bakanlığı’nın henüz 6 ay önce hazırladığı “Türkiye Ulaşım ve İletişim Stratejisi, Hedef 2023” raporuna tümüyle aykırıdır” diye konuşan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Gökhan Erkan da şöyle konuştu: “Raporun ve projenin sahibi aynı bakanlık olduğuna göre, bakanlığın samimiyeti tartışılmalıdır. Ulaştırma planlaması teknik bir konudur. Bir proje hazırlanırken ulaşım modeli yapılması lazım. Bu projede ciddi sıkıntılar var.”
 
TRAFİK SAYIMI YAPILMADI
“Ulaşım bilimi diye bir şey var” diyen İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Sekreter Üyesi Fuat Günak, “Konak Tüneli yapılırken herhangi bir trafik sayımı yapılmadı. Yatırımın getirisi, götürüsü hesaplanmadı. Belki Mustafa Sahil Bulvarı’ndaki yoğunluk daha da artacak. Her yatırım kendi talebini yaratır” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 6 Ekim 2011 Perşembe 22:16

Bygüne Kadar İzmirin Çıkarına olan Birtane proje Sunsaydınız SAYIN oda Yetkilileri .

Yorumu oyla      14      7  
ahmet k 6 Ekim 2011 Perşembe 18:51

meslek sahibi insanlardan utanacağınıza okuyup meslek sahibi olun. şehrinize yön verin. klavye delikanlıları.

Yorumu oyla      14      7  
ercümemt şahln 6 Ekim 2011 Perşembe 10:24

burokrasi hiçbirşeyi dogru yapmaz.yapsaydı türkiye bu halde olmazdl,

Yorumu oyla      12      7  
Önder ARSLAN 6 Ekim 2011 Perşembe 08:26

Sıradan birileri konuşmuyor. İnşaat Mühendisleri Odasının Tespiti kesinlikle doğrudur... Ortada proje yok zemin etüdü yok birşey yok ama adır proje ... İŞ yapıp izmiri alacağız hayalleriyle boşuna yanmasınlar oturup adam gibi projelerini sunsunlar odamıza..

Yorumu oyla      18      14  
ROZER 6 Ekim 2011 Perşembe 08:25

ulaşım bilimi var ancak izmirin ulaşım ve otopark sorununu çözecek çapta olmayan bilimden uzak meslek odaları da var ideolojik yaklaşım içinde olan bu meslek odalarından utanıyorum.

Yorumu oyla      19      11  
ahmet k 5 Ekim 2011 Çarşamba 21:51

şehirleri şehir plancıları ve mimarlar planlar. gecekonduları temizlemek, yani sosyal adaleti sağlamak hükumetin görevidir. ne yapalım yani mimarlar dozere binip ev yıkmaya mı gitsin. cahil olmak ayıp değil, ama bunda ısrar etmek ayıp.

Yorumu oyla      15      9  
abdulkadir coşar 5 Ekim 2011 Çarşamba 21:50

meslek odaları allah rızası için 1 projelerini göstersinde bilelim yıllardır izmirin yakasından düşmeyen sözümona meslek kuruluşları kim 1 çivi çakmaya kalkasa muhalifler.düşün artık izmirin yakasından geri kalmış odalar.millet hizmet görmek istiyor.bence adınızı da değiştirin müzmin muhalif odaları diye.....

Yorumu oyla      19      10  
Aydın Postoğlu 5 Ekim 2011 Çarşamba 17:47

Sanki İzmir bazılarının malı da kimseye teslim etmezlermiş. Millet kimi seçerse, millet ne isterse o olur. Alsancak'tan yukarıya tepelere bir bakın bakalım İzmir'in paydaşlarını ne kadar dışarıda tutabileceksiniz. Eski egemenlerin rant düzeninin bitmesine az kaldı. İzmir kimseye teslim etmeyiz diyen üsten bakan anlayış 100 yıllık sömürü düzeni devam etsin diyenlere, sözümüz bu” düzen değişecek” haberiniz ola. Kenarda bırakılanlar için ak günlere az kaldı.

Yorumu oyla      19      17  
ahmet k 5 Ekim 2011 Çarşamba 16:07

ŞPO'ya gereksiz diyenler, ne iş yaptınız diyenler: bize gelip fikir alan, işbirliği yapmak ,isteyen olunca elbette ki işbirliği içinde plan proje hazırlıyoruz. ama bazı kendini bilmezler ben yaptım olacak demeye çalışıyorlar. hayır, izmiri kimseye teslim etmeyiz.

Yorumu oyla      33      17  
Ali 5 Ekim 2011 Çarşamba 15:46

Hakikaten artık herkes yalvarıyor her güzel hamleye dava açmayın yeter. Adam çalışmaya çalışıyor bari engel olmayın. İzmir'in her yeri belediye ruhsatlı otoparksız yaşam alansız yüksek katlı binalar ile dolu ya bir meslek odası da buna dava açmaz mı? Yok konak tüneline dava açmak uygun yuh

Yorumu oyla      22      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İsrail tehdit çünkü...'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in elindeki atom bombaları dolayısıyla ...
Gökşin Sipahioğlu hayatını kaybetti
SİPA'nın kurucusu, ünlü foto muhabiri Gökşin Sipahioğlu tedavi gördüğü ...
Harmandalı Çöplüğü AİHM'e taşınıyor
Çiğli’de, Harmandalı halkını canından bezdiren Çöplük sorunu, AİHM’ne ...
 
Sığacık'ın sualtı Avrupa'da görüceye çıkıyor
Derin Deniz Sualtı Spor Kulübü Derneği, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nin ...
'Cüneyt'in canının bedeli bu olmamalıydı'
İzmir’in göbeğinde Cüneyt Şendoğan’ı katleden tinercilerden biri 5, diğeri ...
Müftülük: İnciraltına dev bir cami yapılsın
İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, EXPO 2020 alanı olarak planlanan İnciraltı ...
 
Ekomonili genç mimarlar Kemeraltı’nı tasarladılar
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık ...
Balyoz hakiminden 'balyoz gibi' şerh!
Balyoz Davası’nda mahkeme başkanı Şeref Akçay, Ben sanıklar askerdir, ...
Parayı ver davayı aç
1 Ekim'de yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre artık hukuk mahkemelerinde ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva