HABERLER>GÜNCEL
5 Ekim 2011 Çarşamba - 11:59

Sığacık'ın sualtı Avrupa'da görüceye çıkıyor

Derin Deniz Sualtı Spor Kulübü Derneği, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nin hem sualtı zenginliklerini tanıtıyor hem de dev gemilerle gelen turistlere farklı bir etkinliğe katılma imkanı sağlıyor.

Sığacık ın sualtı Avrupa da görüceye çıkıyor

İZMİR - Dernek Başkanı Togan Bayman, Başbakanlık Tanıtım Fonu Kurulu finansmanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Seferihisar Belediyesi ve Kaymakamlığı'nın katkılarıyla hayata geçirdikleri proje çerçevesinde 238 kişiye dalış yaptırdıklarını belirterek, "Şimdi ikinci projemiz hazır. Bu kez Avrupa ülkelerini hedefledik" dedi.
 
2009 yılında kurulan ve Seferihisar'ın Sığacık Mahallesi'nde sualtı sporlarının gelişmesine katkı koyan Derin Deniz Sualtı Spor Kulubü Derneği, düzenlediği eğitimlerle ilçenin önemli bir eksikliğini gidermeyi başardı. Başbakanlık Tanıtım Fonu Kurulu finansmanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Seferihisar Kaymakamlığı ve Belediyesi'nin katkılarıyla hazırladıkları 'Seferihisar alternatif deniz turizminin ve sualtı sporlarının geliştirilmesi projesi' çerçevesinde 238 kişinin ücretsiz dalış yapması sağlandı. Ardından başta Teos Marina ve Ege Barakuda Dalış Merkezi'nin sponsorluğuyla devam eden çalışmalar sonucunda 539 kişiye ulaşan dernek, toplamda 1066 dalış gerçekleştirdi. Bununla yetinmeyen dernek, İzmir limanına yanaşan kruvaziyer gemilerden inen Alman turistleri Seferihisar'a çekmeyi başardı. 278 turist Sığacık'ın serin sularına dalarak denizaltı güzelliklerine tanık oldu.
 


Dernek Başkanı Togan Bayman, Seferihisar'da alternatif deniz turizm türü olan dalış sporunun geliştirilmesine ve ilçenin turizmde rekabet edebilirliğinin artmasına gayret ettiklerini söyledi. Bayman, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da bizzat gelerek destek verdiği proje çerçevesinde, bir yandan ulusal ve uluslararası yeni bir dalış bölgesi oluşturarak yerli ve yabancı dalgıçları bölgeye çekmek, bir yandan da Seferihisar'daki otel ve pansiyon işletmecileri ile lokanta ve market sahiplerine gelir sağlamak istediklerini anlattı. Bayman, "Seferihisar Ege bölgesinin kıyı özelliklerini taşıyan 49 kilometrelik bir sahil şeridine ve doğal güzelliklere sahip. Sığacık mahallesi ülkemizin dalış merkezi olmaya uygun birkaç noktasından biri. Ancak bu bölgenin, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde olduğu gibi bir dalış merkezi haline dönüştürülmesi için gerekli alt yapıların tamamlanmış olması gerekiyor. Seferihisar Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğini alarak bu hedefe ulaşmak için start verdik" dedi.
 
'TURİSTLER FARKLI BİR DENEYİMLE AYRILDI'
Bununla yetinmeyerek kruvaziyer gemilerle gelen turistleri de hedef kitlesi seçtiklerini belirten Bayman, gerekli girişimlerin ardından Ege Barakuda Dalış Merkezi ile anlaştıklarını kaydetti. Bayman, "Ege Barakuda, İzmir Limanı'nda turistleri karşıladı ve rehberleri eşliğinde otobüslerle Sığacık Teos Marina'ya getirerek bize emanet etti. Biz de 278 turiste Sığacık'ın sualtı güzelliklerini gösterdik. Kimisi dalış yaptı, kimisi de şnorkelle denizin dibini seyretti. Alman turistler Sığacık'tan çok farklı bir deneyimle ayrıldı" diye konuştu.
 
ŞİMDİ SIRA AVRUPA ÜLKELERİNDE
Togan Bayman, bunların ardından 'Ekipmanlı dalış sporunda Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyaca tanınmış dalış merkezi haline getirilmesi ve dalış turizminin geliştirilmesi projesi'ni hazırladıklarını ve bunun da kabul gördüğünü anlattı. Bayman, "Şimdi ikinci projemiz hazır. Bu kez Avrupa ülkelerini hedefledik. Ardından Türk dalgıçlara yöneleceğiz. Sekiz günlük bir program söz konusu. Yabancı ülkelerden gelecek dalgıçlar ilk dört gün dalacak, ardından dört gün ören yerlerine gidecekler. Onların gezdikleri günlerde Türkleri daldıracağız. Bu proje 40'ar kişilik gruplar halinde hayata geçirilecek" dedi.
 
PROJE AMAÇLI DERNEK
Kendilerinin proje amaçlı bir dernek olduğunu ifade eden Bayman, "Elimizde projeyi vardı ve değerlendirmenin yolu dernek olmaktan geçiyordu. Biz de bunu yaptık. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, dernek yerimizi tahsis etti. Teos Marina tekne sağladı, elektriği, suyu ve ekipmanlarımızı koyacağımız depoyu ücretsiz verdi. Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden'in manevi desteklerini de hep hissediyoruz" diye konuştu.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Cüneyt'in canının bedeli bu olmamalıydı'
İzmir’in göbeğinde Cüneyt Şendoğan’ı katleden tinercilerden biri 5, diğeri ...
Müftülük: İnciraltına dev bir cami yapılsın
İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, EXPO 2020 alanı olarak planlanan İnciraltı ...
Ekomonili genç mimarlar Kemeraltı’nı tasarladılar
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık ...
 
Balyoz hakiminden 'balyoz gibi' şerh!
Balyoz Davası’nda mahkeme başkanı Şeref Akçay, Ben sanıklar askerdir, ...
Parayı ver davayı aç
1 Ekim'de yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre artık hukuk mahkemelerinde ...
Okulların banka hesaplarına inceleme
Milli Eğitim Bakanı Dinçer’in talimatıyla Türkiye genelinde toplam 39 ...
 
‘Yunanistan’ı ancak Türkiye kurtarabilir’
Gediz Üniversitesi’nde ders vermeye başlayan Prof. Dr. Dimitri Kitsikis, ...
Karşıyaka’nın Sancaklı köyü karantinaya alındı
Karşıyaka’nın iki köyünden biri olan Sancaklı kuduz salgını nedeniyle karantinaya alındı.
İzmir'in göbeğinde dehşet!
İzmir'de, onlarca işyerinin bulunduğu alanda kimliği belirsiz bir kişi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva