HABERLER>GÜNCEL
5 Ekim 2011 Çarşamba - 12:09

Harmandalı Çöplüğü AİHM'e taşınıyor

Çiğli’de, Harmandalı halkını canından bezdiren Çöplük sorunu, AİHM’ne taşınıyor. İç hukuk yollarından umudu kesen bölge halkı, mücadeleyi uluslar arası platforma taşıyacak. Başkan Kocaoğlu “Bakanlık, hükümet ve belediye beraber olup bir yer bulamadık. Bence geç bile kaldılar” dedi.

Harmandalı Çöplüğü AİHM e taşınıyor

Can Özlü/ Egedesonsöz - Çiğli’nin kanayan yarası haline gelen Harmandalı Çöp Depolama Alanı, ortaya çıkan kötü manzaranın kaldırılması için yıllardır mücadele veren mahalle sakinlerinin sabrını taşırdı. Uzun süredir devam den bir türlü sonuca bağlanamayan davalardan bıkan vatandaş ve muhtarlar konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıma kararı aldı. İç hukuk yollarından sonuç alınamaması halinde, uluslar arası hukuk mücadelesine başlayacak olan Harmandalılı’lar, çöplüğün acilen başka bir bölgeye taşınması taleplerini yineledi.
 
GEÇ BİLE KALDILAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Çiğli’de uzun yıllardır devam eden çöp sorunu ile ilgili her yolu denediklerini ancak bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi. Çöp kokusundan bıkan vatandaşların, haklarını AİHM’nde aramak konusunda haklı olduklarına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, özeleştiri de bulundu. Kocaoğlu “Çok doğru bir karar almışlar. Bence geç bile kaldılar. Yer arama çalışmalarımız devam ediyor. Ben de bu konudan son derece şikayetçiyim. Bizim projelerimiz hazır. İhaleye çıkabilecek aşamadayız. Yer bulur bulmaz da ihaleyi yapacağız. Harmandalı da kentleşme hızla artarken ve konutlar çöplüğe bu kadar yaklaşmışken, çöp depolama alanını mutlaka taşımalıyız. Mücadelelerini ben de destekliyorum. Yaptıklarında haklılar. Bakanlık, hükümet ve belediye beraber olup bir yer bulamadık. Bizim yer arama çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
İRTİBAT HALİNDEYİZ
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da AİHM’e başvurmak için, iç hukuk yollarının kapanmış olması gerektiğini belirtti. Çöplüğün o bölgeden kaldırılmasının kendileri için de son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Solak “Hem büyükşehir ile hem de bölge halkı ile koordineli çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CUMHUR ŞAHİN 19 Mart 2012 Pazartesi 16:49

YAZIKLAR OLSUN AZİZ KOCAOĞLU BENİM VE AİLEMİN HARMANDALI HALKININ İKİ ELİ ÖTEKİ TARAFDA YAKANA OLACAK ETMİYORUZ HAKLARIMIZI HELAL

Yorumu oyla      16      6  
GÖKHAN ARAS 19 Ocak 2012 Perşembe 04:48

SAYIN HÜSEYİN KAYA AKP BUGÜN ALSA İZMİRİ NELERİN DEĞİŞECEĞİNİ TAHMİN BİLE EDEMESİN AZİZ KOCAOĞLU KOCA ŞEHRİ KÖYE ÇEVİRDİ NE İŞ YAPIYOR ALLAH AŞKINA DÜRÜSTMÜŞ ÇALMIYOMUŞ BİZE İŞ YAPACAK ADAM LAZIM İŞ İŞ BUNLAR YETMİYO İYİ BİR İZMİR OLMAYA

Yorumu oyla      16      6  
Ali kaptan 11 Ocak 2012 Çarşamba 20:52

Diğe r illerin bu sıkıntıyı nasıl hallettiklerini görmüyolarmı afyon belediyesinin yaptığı tesis örnek eee 200 kişilen yol kapatırsan öyle olur nerde evka5 nerde egekent ve çiğliler unutmasınlar çöp yukarı açılan çukurlara dökülecek alt taraf betonlanıyor bundan sonra daha çok etkiliyecek metan gazının nimetlerinden dahafazla nasipleneceğiz birde o çöpün içinde sağlıksız sigortasıs çalışanlar yeni yapıcalacak yere en önce onları sigortalı olarak çalıştırsınlar çöpten gelenleri düşünelim

Yorumu oyla      17      6  
Çöp Magduru 12 Ekim 2011 Çarşamba 05:33

Hüseyin bey sizin gibi insanlar yüzünden izmir köye döndü . İnadina CEHAPE inadina CEHAPE dediniz, dier partilere kin beslediniz, kesin şuna buna oy verdiniz deyip milleti aşaladiniz. Demokrasiyi yok saydiniz.Gelin harmandalida bu çöp kokusuyla yaşayın bakalim , aziz kocaoğlu gibi atıp tutmak kolay...Yaşayan bilir bu sorunu, sen kalkmış parti progobandası yapiyorsun. BECEREMİYORLAR ! arkadasım, aziz kocaoğlu 3.500 ton çöpü benmi yiyeceğim diyor...HaRmandalı insanı yiyor ama...AYIP!

Yorumu oyla      23      6  
Hakan Aydemir 10 Ekim 2011 Pazartesi 22:22

Ne demek belediye sorunu değil Hüseyin Bey, isteseler bir ayda pekala taşıyabilirler, belediye olarak sorunlara çözüm olamıyorsan çekip gitmesini de bileceksin. Bu işi çözecek yönetimlar var. Aziz KOCAOĞLU derhal istifa etmeli. Bu işi çözsün hakkını teslim ederiz, ona hiç şüphen olmasın.

Yorumu oyla      23      6  
Siz bu işi yaparsınız 7 Ekim 2011 Cuma 15:29

Sevgili Metin başkanım sizinde desteğinizle harmandalı çöplüğünü kaldıracağız...

Yorumu oyla      13      12  
olacak şey değil 5 Ekim 2011 Çarşamba 20:55

Aziz beyin yaklaşımı "yavuz hırsız ev sahibini bastırır " misali olmuş Birinci derece sorumlu kendileri değilmiş sanki de .pişkinliğin son savhası resmen

Yorumu oyla      23      7  
Hüseyin Kaya 5 Ekim 2011 Çarşamba 20:00

Bu sehirde yasamak seni üzüyorsa, git. Biz size oy verdik derkende atma.Kesin AKP ye oy vermisindir. Sorun sadece Belediye sorunu degil, anlamiyorsan biz ne yapalim.

Yorumu oyla      12      19  
kayahan öncü 5 Ekim 2011 Çarşamba 18:58

aziz beyin yorumlarını okudum çıldırmamak içten değil ben mi gelip taşıcam çöplüğü biz size oy verdik yeter artık bizi gerizekalı konumına koyuyorlar yazık.bu şehirde yaşamak artık beni üzüyor

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sığacık'ın sualtı Avrupa'da görüceye çıkıyor
Derin Deniz Sualtı Spor Kulübü Derneği, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nin ...
'Cüneyt'in canının bedeli bu olmamalıydı'
İzmir’in göbeğinde Cüneyt Şendoğan’ı katleden tinercilerden biri 5, diğeri ...
Müftülük: İnciraltına dev bir cami yapılsın
İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, EXPO 2020 alanı olarak planlanan İnciraltı ...
 
Ekomonili genç mimarlar Kemeraltı’nı tasarladılar
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık ...
Balyoz hakiminden 'balyoz gibi' şerh!
Balyoz Davası’nda mahkeme başkanı Şeref Akçay, Ben sanıklar askerdir, ...
Parayı ver davayı aç
1 Ekim'de yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre artık hukuk mahkemelerinde ...
 
Okulların banka hesaplarına inceleme
Milli Eğitim Bakanı Dinçer’in talimatıyla Türkiye genelinde toplam 39 ...
‘Yunanistan’ı ancak Türkiye kurtarabilir’
Gediz Üniversitesi’nde ders vermeye başlayan Prof. Dr. Dimitri Kitsikis, ...
Karşıyaka’nın Sancaklı köyü karantinaya alındı
Karşıyaka’nın iki köyünden biri olan Sancaklı kuduz salgını nedeniyle karantinaya alındı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva