HABERLER>GÜNCEL
24 Şubat 2011 Perşembe - 00:00

Nişanyan ’‘olaylı’’ evleri Nesin Vakfı’’na bağışladı

Sevan Nişanyan, yıkım kararı uygulaması 17 Şubat’’ta 15 gün ertelenen Nişanyan Evleri ile Şirince köyündeki tüm mal varlığını Nesin Vakfı’’na bağışladı.’

Nişanyan ’‘olaylı’’ evleri Nesin Vakfı’’na bağışladı


İZMİR - İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı tarihi Şirince köyünde, ''sit alanında kaçak olarak inşa edildiği'' gerekçesiyle hakkında yıkım kararı alınan butik otel işletmesi Nişanyan Evleri, kurucusu ve işleticisi Sevan Nişanyan tarafından Nesin Vakfı'na bağışlandı.
Sevan Nişanyan, Nesin Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Nesin ile Selçuk Tapu Dairesi'ne giderek, yıkım kararı uygulaması 17 Şubatta 15 gün ertelenen Nişanyan Evleri ile Şirince köyündeki tüm mal varlığını vakfa bağışladı.
Nişanyan, tapu devir işlemlerinin ardından yaptığı açıklamada, bu evlerin insanlara güzelliği ve özgürlüğü hatırlatmak amacıyla yapıldığını ve hiçbir zaman kendisinin malı olmadığını kaydetti.
Nişanyan, ''Kalıcı olmaları açısından Nesin Vakfı'nın daha uygun bir el olacağını düşündüm. Bağış fikri zaten uzun zamandan beri vardı. Son günlerde yaşadığımız acı olaylar, sürecin hızlanmasını sağladı'' dedi.
Nişanyan, bağışın, uygulaması ertelenen yıkım kararına etkisinin olup olmayacağı yönündeki soruya ''Öyle de yıkamazlar, böyle de yıkamazlar. Yıksalar o enkazın altında devlet kalır. Bu hakikati kavrayamayanları gaflet uykusundan uyandırmak açısından bu attığımız adım belki öğretici olur'' diye yanıtladı.
Nesin Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Nesin ise ''bugüne kadar vakfa yapılmış en büyük bağışı'' kabul ettiklerini belirterek, şunları söyledi: ''Bağışın maddi yanı bir tarafa, manevi yanı daha büyük. Bu bağışla doğaya, çevreye, kısacası olağanüstü bir güzelliğe sahip oluyoruz ve ben bunun altında eziliyorum. Biz de bu bağışı hak etmek için elimizden geleni yapacağız. Zenginliğimize zenginlik, güzelliğimize güzellik katıldı. Nesin Vakfı'nda yetişen çocukların bu güzelliğin seviyesine yükselmeleri ve bu güzelliği hak etmeleri için elimizden geleni yapacağız. Her bağış gibi bu bağış da bize görev ve sorumluluk yüklüyor. Bu bağışı yapan yakın dostum Sevan Nişanyan'a Türkiye ve dünya için teşekkür ediyorum.''
Prof. Nesin, bağış dolayısıyla Sevan Nişanyan'a, mimar Tan Oral tarafından tasarımı yapılan, ''gülen'' ve ''ağlayan'' yüz olarak görünen heykeli verdi.
Nesin'den hediyenin özelliği hakkında bilgi alan Nişanyan, ''Bu heykel asla ters durmayacak. Her zaman düz duracak ve asla ağlamayacağız'' dedi.
Bu arada Nesin Vakfı'na bağışlanan Nişanyan Evleri butik otelinin, Sevan Nişanyan tarafından işletilmeye devam edileceği bildirildi.
Şirince köyünde bulunan, aralarında Sevan Nişanyan tarafından işletilen ''Nişan Evleri'' butik otel işletmesinin de bulunduğu 22 yapı için ''sit alanında kaçak olarak inşa edildikleri'' gerekçesiyle, İzmir İl Özel İdaresi Encümeni tarafından geçen yıl eylül ayında yıkım kararı alınmıştı. 17 Şubatta, yıkım kararının uygulamasının Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen yazı dikkate alınarak, ertelendiği bildirilmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’de iki şüpheli ölüm!
Nergiz Mahallesi’’nde 57 yaşındaki bir adamın ve Erzene Mahallesi’’nde ...
Yüksek lisans öğrencileri bilim çıtasını yükseltecek
İÜ’’de Enstitüsü’’nde yüksek lisans eğitimi almaya başlayan öğrenciler, ...
Bornova’’da operasyon: 5 bin 460 ecstasy!
İstanbul'dan getirdikleri uyuşturucu hapları İzmir'de piyasaya ...
 
TSK’’nın çok gizli belgeleri casusların elinde!
Askeri casusluk davasının iddianamesi kabul edilirken TSK’’nın ’‘çok gizli’’ ...
Haftada iki gün balık yaşam boyu sağlık
Egeli ihracatçılar ’“Haftada iki gün balık yaşam boyu sağlık’” sloganıyla ...
İzmir’’de 50 kilo esrar ele geçirildi
İzmir'de Narkotik Büro tarafından gerçekleştirilen üç ayrı operasyonda, ...
 
MHP'li vekil ağır yaralı!
MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz, Çanakkale'den Ankara'ya ...
Sanki gök yarıldı: Metrekareye 27 kilogram!
İzmir’’de dün gece geç saatlerde başlayan yağmur kesintisiz sürdü. Meteoroloji’’den ...
Haşim Kılıç AKP'nin gizli kurucusu mu?
Hüseyin Özalp’’in ’“AK Asker, Bir ABD, AKP ve Cemaat Projesi’” adlı kitabında ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva