HABERLER>POLİTİKA
21 Eylül 2023 Perşembe - 12:43

Nalbantoğlu’ndan Akşener’e koku ve mülteci göndermesi: İki iddia da karavana!

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in İzmir’in koku sorunu olduğu ve sığınmacılara yönelik açıklamalarına “ Ne yazık ki, iki iddiası da karavana!” sözüyle yanıt verdi.

Nalbantoğlu’ndan Akşener’e koku ve mülteci göndermesi: İki iddia da karavana!

Yazılı bir açıklama yayınlayan CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Milletvekili Ümit Özlale’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını duyurduğu toplantıda sarf ettiği “İzmir’i kokudan, sığınmacıdan kurtaracak” söylemine tepki gösterdi.

Nalbantoğlu açıklamasında “Sayın Akşener; İzmir adayının elini kaldırdı; hayırlı uğurlu olsun. Ama; keşke sorsaydı kendisine; “1. Kordon’da, çimlerde, gençlerle bağdaş kurup sohbetler ettin, koku var mıydı?” diye. AKP iktidarının ağzıyla konuşmadan önce; programına Swissotel toplantısının yanı sıra biraz halkla söyleşi, biraz yürüyüş dahil etseydi. Belki o zaman koku sorunu var mı, yok mu öğrenirdi. Sığınmacılar meselesinin iktidarın tasarrufunda bir sorun olduğunu ise söylemeye hiç gerek yok. Siyasetçi olarak olmasa bile; eski bir kabine üyesi olarak zaten biliyor olmalı.” diye konuştu.

Akşener’in saha siyasetinden uzaklaştığını vurgulayan Nalbantoğlu, açıklamasını “Meral hanım; aslında siyaseti uzun yıllardır sahada yapan bir siyasetçi. Ancak salon siyasetine geçiş yaptığını ve biraz da paslandığını görüyoruz. Üstüne üstlük eski verilerle konuşması, hem kendisini hem de partisini boşa düşürmüş.” sözleriyle sürdürdü.

İKTİDARIN GÖZLÜĞÜ VE LÜGATIYLA…
İzmir’in yıllara dayanan arıtma sorununda finale gelindiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; açıklamasında; Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaşayan Körfez” programını hızla hayata geçirdiğini belirtti. Nalbantoğlu, açıklamasına şöyle devam etti; “ Koku sorunu birinci öncelikli çözüm üretilen bir sorundu. İZSU’nun bu konudaki çabasını ve gelinen noktayı İyi Partili arkadaşlar da iyi biliyor. Siyaset, alengirli bir iştir; çarpıcı, vurucu çıkışlar gerektirir. Eyvallah! Ama, elin vicdanda da olması gerekir. Söylenenlerin aslının astarının olması gerekir. Meral hanım; iktidarın İzmir’e baktığı gözlüğü takmış, yine AKP iktidarının lügatıyla talihsiz bir çıkış yapmıştır. Öyle görünüyor ki; İzmir Körfezi’ndeki kötü koku sona erdi; siyasetin kirli yüzü ve kötü kokuları başladı.

BİLMİYOR OLAMAZ…
“Aklı selim siyasi yarışlara, yapıcı eleştirilere diyeceğimiz bir şey yok. Ama, işi; olmayanı ‘var’; kokmayanı ‘kokuyor’ noktasına getirmek; bambaşka kokuların kaynağını oluşturur.” diyen Nalbantoğlu; “ Tıpkı; sığınmacılara Belediye tarafından ekstra yardımlar yapılıyormuş gibi konuşmaları gibi. Mülteci meselesi kanayan yara. İnsan temelli hassas bir sorun. Sorunun kaynağı ise iktidarın politikaları. Bunu bile bile, yerel yönetimlere yıkma çabası, körlük olur, acziyet olur. Sorunun temel çözüm noktasından uzaklaşmak olur. En temel politikası millet ve milliyetçilik olan bir siyasi parti liderinin, bir eski kabine üyesinin bunu bilmemesi ya da bilmiyor gibi davranması da şaşırtıcıdır.” dedi.

BU KONUDAN EKMEK ÇIKMAZ
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Geçti Bor’un pazarı… Koku sorunu artık yok. O iş çoktan bitti. Velhasıl bu konudan kendilerine ekmek çıkmaz. Bu tür sorunların, bilimsel verileri, sonuçları olur.  Yapılan araştırmalarla da desteklenir. 2019 yılından bu yana 260 km kanalizasyon - yağmur suyu ayrıştırması tamamlandı. 2023 yılı sonuna kadar 230 km daha yol alınacak. Mazgallardan ve bacalardan gelen koku sonlandı.  İZSU bu konuda hummalı bir çalışma yürütüyor. Çiğli Katı Atık Arıtma Tesisi’nin revizyonu tamam. 4. Faz başlatıldı. Tesis çevresindeki çamur stok sahalarının revizyonu yapılıyor. Türkiye’nin en büyük ekolojik restorasyon projesi olan Derivasyon Kanalı Projesi’ni hayata geçiriliyor ki bu sayede; arıtılmış tatlı su, iç körfeze dökülmek yerine taşınacak ve Gediz Nehri’nin eski yatağı ile çevresine hayat verecek. Dere ıslah çalışmaları da var. Tüm bunları tek başına yapan bir Büyükşehir Belediyesi var. Ve tabi ki bilim insanlarının desteğiyle, üniversitelerin, TÜBİTAK’ın çözüm ortaklığıyla sona gelindi.”

Nalbantoğlu; açıklamasını şu sözlerle noktaladı; “Ezbere konuşmak yerine sokağın sesine kulak verseler; böyle gaflar yapmayacaklar! Böyle karavanalarla gülünç duruma düşmeyecekler. Büyükşehir Belediyesi’nin sığınmacılara ve mülteci sorununa gerçek yaklaşımını bilseler; böyle iktidar yanlısı söylemlere sığınmak zorunda kalmayacaklar. Bol keseden atarak siyaset yapma biçimi İzmirlilere ne yazık ki sökmüyor. Bu da bizden bir ipucu olsun…”

 
Milli Takım'ın yeni hocası Montella
 
Mahalleli şikayetçi oldu... Evden 10 kamyon çöp çıkarıldı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 21 Eylül 2023 Perşembe 23:09

İyi parti sosyal medya ekibi yorumlarda yalan söylüyordunuz ama koku yok arkadaşlar olsa önce biz kokuyor derdik ama yok kokmuyor

Yorumu oyla      2      3  
21 Eylül 2023 Perşembe 22:45

Geçen sene olan koku sorunu bu yıl hiç olmadı. Olsa oldu deriz, olmayan şeyi tartışmanın manası yok. Kalıcı çözüm için adımlar da atılmış durumda.

Yorumu oyla      5      5  
davut kaya 21 Eylül 2023 Perşembe 19:50

rakı fiyatlarına indirim yapılsın değerli büyüğüm nalbantoğlu

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 21 Eylül 2023 Perşembe 19:17

Koku yok mu git halkapınar a derelere bak, 1. sanayi de derenin yanında 10 dakika durana madalya var. Çöp arabaları hala suyunu 1. sanayi de belediye tesisinde dereye sıkıyor, sonra preslenen çöpler tırlar ile harmandalına gidiyor. Sen bunları bilmezsin, izmirliler anlatsın sana. Şaka gibi vekiller.

Yorumu oyla      5      6  
21 Eylül 2023 Perşembe 18:19

Koku yok diyenler sanırım İzmir de yaşamıyor.

Yorumu oyla      5      6  
21 Eylül 2023 Perşembe 15:54

Koku var diyenler sanırım İzmir de yaşamıyor

Yorumu oyla      9      8  
21 Eylül 2023 Perşembe 14:17

Koku yaz boyunca olmadı en sıcak havalarda bile... Koku var diyen yorumcular burnumuza mı inanalım size mi ? Karşıyaka da koku yok Konakta yok Buca da yok Halkapınar da bile yok

Yorumu oyla      11      10  
SOKAK 21 Eylül 2023 Perşembe 13:45

Sayın AKŞENER'in İzmir deki ekibinde koku algılama sorunu var galiba. Bir KBB uzmanına görünmelerin de fayda vardır derim.

Yorumu oyla      11      10  
Izmirli 21 Eylül 2023 Perşembe 13:44

Keşke Akşener'in söyledikleri yalan olsaydı,evet izmir malesef bakımsız ve koku sorunu vardır, birebir yaşıyoruz bunların çaresine bakınız sağa sola lâf cambazlığı yapmayın...

Yorumu oyla      12      14  
Cem 21 Eylül 2023 Perşembe 13:30

Koku sorununa karavana demiş. Ayıptır, terbiyesizliktir.

Yorumu oyla      8      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den seçmenlere 'adres değişikliği' uyarısı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, adres değişikliği yapanların 31 ...
Erdoğan: İhracatta hedefimiz 100 milyar dolar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) 13'üncü ...
AK Partili İnan'dan CHP'ye 'listeli' kongre çıkışı: Akraba buluşması!
CHP İzmir Kurultay delegeleri ile ilgili bir liste paylaşan AK Parti İzmir ...
 
AK Partili Bursalı'dan Başkan Soyer'e LGBTİ tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, LGBTİ'lilere "Emrinizdeyiz, ...
CHP Narlıdere Kadın Kolları: Seçim bitti, çocuklar unutuldu!
81 ille eş zamanlı olarak Narlıdere'de okullarda ücretsiz öğün dağıtılması ...
Başkan Soyer'den CHP İzmir'e tebrik ziyareti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni seçilen Cumhuriyet ...
 
İYİ Partili Özlale'den adaylık konuşması: Nasıl ilk kurşun İzmir'de atılmışsa...
Genel Başkan Meral Akşener tarafından adaylığının açıklanan İYİ Parti ...
Akşener, 'İzmir'i kokudan, sığınmacıdan kurtaracak' dedi, elini kaldırdı: Özlale, büyükşehir adayı!
İzmir teşkilat buluşmasında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ...
CHP'li Kılıç'tan Bakan Tekin'e tepki: Kız okulları projesinin maskesi düştü!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Kız Okulları” projesini açıklamasının ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva