HABERLER>GÜNCEL
25 Eylül 2011 Pazar - 13:13

Mutlu dönüp sevdiğine kavuşamadı!

Siirt'teki saldırıda hayatını kaybeden 6 askerimizden biri olan Abdülkadir'in askere giderken evinin kapısını üstüne 'Bu kapıdan çıkıyorum ama mutlu dönüp sevdiğime kavuşacağım’ yazdığı ortaya çıktı.

Mutlu dönüp sevdiğine kavuşamadı!

İZMİR - Şehit Babası Abdülkadir Turgay'ın, içindeki sıkıntıyı atmak, çok özlediği oğlunun sesini duymak için, sürekli cep telefonundan ve karakolun sabit hattından aradığı ancak, bu sırada çatışma çıktığı için cevap alamadığı ortaya çıktı. Askere giderken evinin kapısına üzerine "Bu kapıdan çıkıyorum ama mutlu dönüp sevdiğime kavuşacağım" yazan şehit askerin, sözlüsüne acı gerçek söylenemedi.
 
Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Belenoluk Köyü girişindeki jandarma karakoluna, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 6 asker şehit oldu, 11'i de yaralandı. Türkiye'yi üzüntüye boğan şehit haberleri iki ateşi de İzmir'e düşürdü. Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş 41 yaşındaki Erdal Canbulat ile 4.5 aylık asker olan Jandarma Er Önder Turgay'ın baba ocaklarında büyük acı yaşandı.
ÇATIŞMADAKİ OĞLUNUN SESİNİ DUYAMADI
Mardin'den 8 yıl önce ekonomik güçlükler nedeniyle İzmir'e göç eden Abdülkadir Turgay'ın, 2'si kız 5 çocuğundan Önder Turgay, acemi birliğinin bulunduğu Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'ndeki eğitiminin ardından Siirt'e gönderildi. Dayısının kendi elleriyle Siirt'deki görev yapacağı karakola teslim ettiği Önder Turgay'ın, ailesiyle sık telefonla konuştuğu ve mesajlar gönderdiği belirtildi. Telefon görüşmelerinde zaman zaman teröristlerin taciz ateşlerine maruz kaldıklarını, ancak kendisinin korkmadan görevini yaptığını söyleyen şehit askeri, babası Abdülkadir Turgay'ın da "şafak" denilen, terhisi için kalan günlerini sayarak motive etmeye çalıştığı ifade edildi.(DHA)
 
Dün akşam saldırı sırasında oğlunun sesini duymak isteyen baba Abdülkadir Turgay'ın, çatışmadan habersiz olarak oğlunu defalarca cep telefonundan aradığı, cevap alamayınca ise, bu kez karakolun sabit hattından ulaşmaya çalıştığı ancak onun da sürekli meşgul çaldığı ortaya çıktı. Oğlunun sesini duyamayan, karakola yapılan saldırı haberlerini televizyondan öğrendikten sonra endişeli bir bekleyişe geçen Abdülkadir Turgay ve ailesine acı haber gece saat 02.30 sıralarında, eve gelen askeri yetkililerce verildi.
 
"BU ACI BİTSİN"
Evinin bulunduğu sokağa kurulan çadırda taziyeleri kabul eden baba Abdülkadir Turgay, şöyle devam etti: "Çok büyük acı yaşıyorum, 'Bu son olsun' diyorum, 'Bundan fazla artık insanlar ölmesin, gençler ölmesin' diyorum. Kendisiyle konuştuğumda bize bulundukları yerin tehlikeli olduğunu söylüyordu ama ben ona az kaldığını söyleyerek motive etmeye çalışıyordum. Milletvekillerinin, bürokratların, askerlerin çocukları hiç şehit olmuyor, onları hiç duymuyoruz. Bizim gibi garibanların çocukları şehit oluyor. Onların da bu yaşananlarda katkısı yok mu?"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 25 Eylül 2011 Pazar 13:56

Tabi öncelikle kederli ailesine başsağlığı dilerim. Ancak şehitailesininevinde karşılaşılan üzücü bir tablodan bahsetmek isterim. Şehit yakınları eve baayrak asmak isteyen gençlere tepki gösterip bayrak asılmasını engellemeleri ne kadar doğru??? O kardeşimiz bu bayrak uğruna şehit düştü o evvin önünde bekleyen ambulans bu memlektin ve son olarak o şehit yakınlarına bir önerim var eğer ideolojinize bu kadar bağlıysanız devletin yapacağı yardımlarıda almayın... Kardeşimizin mekanı cennet olsun...

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siirt’te şehit sayımız 6’ya çıktı!
Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan ...
Rize'yi sel boğdu: 1 ölü
Rize’de dün etkili olan aşırı yağışın dereleri taşırması sonucu kent merkezinde ...
Kuyudan yasak aşk cinayeti çıktı
Bornova’da geçen 31 Ağustos'ta ortadan kaybolan evli ve 2 çocuk babası ...
 
Kahrolsun PKK dedi dayağı yedi!
Bayraklı’da BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de katıldığı 'Kongre ...
Kaza değil dayak bu hale sokmuş!
Geçirdiği trafik kazasından sonra 2 yıl komada kalan Serhat Mustafa Hüsrevoğlu ...
'Maalesef PKK vahşetini devam ettiriyor'
Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la görüşmesinin ardından ...
 
İzmir 2 şehidine ağlıyor
Siirt'in Pervari İlçesi'ndeki Belenoluk Janndarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerce ...
Siirt'te karakola saldırı: 5 şehit
Siirt'in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler ...
İzmir'de BDP gerginliği
İzmir'de, aralarında milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu BDP üyelerinin, ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva