HABERLER>GÜNCEL
11 Haziran 2011 Cumartesi - 12:17

Mühendis adayları kıyasıya yarıştı

Makina mühendisliği bitirme projesi birinciliğini bilimle sanatı birleştiren “karbonfiber ve kompozit malzemeden kabak kemane projesi”; endüstri mühendisliği birinciliğini ise “akıllı yem dağıtım sistemi projesi” aldı.

Mühendis adayları kıyasıya yarıştı

İZMİR -Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen  “Üniversiteler Arası Makina ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri Bitirme Projeleri Yarışması sonuçlandı. Yarışmaya İzmir ve Manisa’da bulunan Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi ve Yaşar Üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünün makina ve endüstri mühendisliği bölümleri son sınıf öğrencilerinin hazırladığı 170 bitirme projesi katıldı. Makina ve endüstri mühendisliği dalında sanayici, akademisyen ve Oda temsilcilerinden oluşan iki ayrı jüri grubu ödül kazananları belirledi.
 
Makina Mühendisliği proje yarışmasında; Ruşen Can Acet birinciliği, Kazım Khadadi Saghay, Erdinç Gülenç ve Miraç Deniz’in projeleri ikinciliği, Volkan Demirci üçüncülüğü kazandı. Ender Gül, Mehmet Aydın Soydaş ve Sercan Sabancı, Serdal Uyanık, Latif Akpınarlı, Mahir Kuyucu, Samet Yıldız ve Rüştü Özcan’ın projeleri ise mansiyon kazandılar.
 
Endüstri Mühendisliği proje yarışmasında; Sinan Süha Tepebaşılı birinciliği, Hafize Düşünür ve Ayşe Özkıran’ın ortak projeleri ikinciliği, Çağlar Can Zeybek ve Serkan Yılmaz’ın projeleri üçüncülüğü kazandı. Tuğçe Güven, Gizem Çoban, Pınar Cevheroğlu, Gizem Erhamamcı, Ayşegül Baştekili ve Kevser Üçkardeşler’in projeleri ise mansiyon kazandılar.
 
UYGULANABİLİR PROJELER
Makina Mühendisliği Bitirme Projeleri birincisi olan, Ege Üniversitesi Makina Mühendisliği son sınıf öğrencisi Ruşen Can Acet, karbonfiber ve kompozit maddelerden ürettiği kabak kemane projesi ile büyük ödülü kazandı. Aynı zamanda müzisyen olan Ruşen Can Acet, Türkiye’de uygulaması olmayan bu tekniğin yurt dışında bazı enstrümanlarda kullanıldığını söyledi. Acet, karbonfiberle üretilen kemanenin ses ölçümlerinde orijinal kabak kemane sesine çok yakın olduğunu, ülkemizde tüketimi yoğun olan bağlamanın bu yöntemle üretilebileceğini söyledi.
 
Endüstri mühendisliği projeleri birincisi olan Yaşar Üniversitesinden Sinan Süha Tepebaşılı ise tavuk ürünleri ve yem üreten bir firma için hazırladığı “Akıllı Yem Dağıtım Sistemi” ile büyük ödülü kazandı. Tepebaşılı’nın projesi, firmanın sevkiyat yaptığı civciv üretim tesislerinin hangisine ne zaman ne kadar yem gönderileceğini otomatik olarak veren yazılım ve uygulama projesinden oluşuyor. İşlemi otomasyona bağlayan projenin yazılımı, firmanın kendi ofis olanakları kullanılarak hazırlandığı ve kullanımında uzmanlık gerektirmediği için optimum özellikleri taşıyor.
 
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya, bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri yarışma ile öğrencileri üretime özendirmeyi ve sanayiye yeni uygulanabilir projeler kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili adayı dağda öldürüldü!
Bitlis’in Hizan İlçesi’nde yaşayan dünden bu yana kayıp olan Bitlis DSP ...
Tecavüzcü profesöre İnterpol takibi
Yargıtay tarafından 6 yıl 9 aylık cezası onanan ünlü karaciğer profesörü ...
Yazar Rob Crossan Çeşme'yi tanıtacak
İngiltere merkezli uçuşlar gerçekleştiren Easy Jet Havayolları'nın seyahat ...
 
Şafak öğretmen yaşam savaşını kaybetti
Öğretmen olarak atanmayı beklerken, kanser hastalığı ile mücadele eden ...
KİK’ten İzmir açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de İklim Değişikliği Raporu’nu ...
Annesi para vermeyince evini yaktı
İzmir'in Çiğli ilçesinde, para istediği annesinden ret cevabı alınca evini ...
 
Karabağlar'da sahte içki baskını
Karabağlar’da kaçak bir imalathaneye yapılan baskında 876 şişe sahte içki ...
Kimliği çalındı hayatı karardı
10 yıl önce nüfus cüzdanını kaybeden İzmirli Cemal Kaya, tertemiz bir ...
‘Pardon, plaj ne tarafta acaba?’
Hava sıcaklığı 35 dereceye çıkınca İzmir’e gelen turistler, limana iner ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva