HABERLER>GÜNCEL
10 Haziran 2011 Cuma - 17:21

KİK’ten İzmir açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de İklim Değişikliği Raporu’nu açıkladığı toplantıda Kamu İhale Kurumu ile ilgili söylediği sözlere cevap geldi.

KİK’ten İzmir açıklaması

İZMİR - Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İzmir Büyükşehir Belediyesi engelleniyor. Kamu İhale Kurumu’nun iptal ettiği ihaleleri ben ya da belediye başkanı ispat ederse Başbakan Recep Tayip Erdoğan görevinden istifa edecek mi?. Bana bunun cevabını versin” sözleri ile yaptığı sert çıkışa karşılık KİK açıklama yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada iptal oranının sadece binde 3 oranında olduğu vurgulandı.
 
SADECE BEŞ İHALE İPTAL
KİK, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın, 2009 yılından 2011 yılının ilk 3 ayına kadar toplam bin 565 adet ihale düzenlediğini belirterek, bunlardan yalnızca 5'inin iptal edildiğini bildirdi. KİK Basın ve Halka İlişkiler Danışmanlığı’ndan yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın-yayın organlarında ''KİK tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı projelerinin engellendiği ve geciktirildiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ihalelerin mercek altına alındığı, hükümetin KİK eliyle İzmirli yerel yöneticilerin iş yapmalarını engellediği...'' şeklinde gerçeği yansıtmayan haberlerin yayınladığı kaydedildi.
 
KARARLAR DENETİME AÇIK
KİK’i karalayıcı beyanların belirli aralıklarla tekrarlandığı ve kurumun itibarını zedeleyici ağır ifadelerin kullanıldığı, Kurumda görev yapan kamu görevlilerin tarafsızlığı ve güvenilirliğini töhmet altında bırakacak nitelikte olduğu ifade edilen açıklamada, “Kamu İhale Kanunun 53. maddesi ‘kurum, görevini yerine getirirken bağımsızdır. Hiçbir organ, makam, merci ve kişi kurumun kararlarını etkilemek amacıyla emir ve talimat veremez' hükmü yer almaktadır. Kanunun 54. maddesinde ise 'Bu kanunda belirten şekil ve usul kurallarına uygun olmak şartıyla şikayet ve itirazen şikayet başvurusunda bulunabilirler' hükmü yer almaktadır. Söz konusu kanun hükmü, Kurumun itirazen şikayet başvurularını hangi hallerde inceleyeceğini açıkça belirtmektedir. Ayrıca, itirazen başvurular dışında Kurumun re'sen inceleme veya denetleme yetkisi bulunmamaktadır. Kurumumuzun, şikayet başvuruları üzerine verdiği kararlar, idari yargı denetimine açık olduğu gibi tamamı web sayfamızda yayınlanmaktadır ve kararlar kamuoyu denetimine her zaman açıktır. Herhangi bir hukuki gerekçe ortaya konulmadan mesnetsiz bir şekilde KİK kararlarının, başka bir kamu kurumunun işlerini engellemek kastıyla verildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.''
    
İPTAL ORANI BİNDE 3
Açıklamada, 2009, 2010 ve 2011 yılının ilk 3 ayında Türkiye genelinde yapılan ihale sayısının 291 bin 775 adet olduğu, bu ihalelerin 8 bin 365 adedinin itirazen şikayet başvurusuna konu olduğu, bunlardan bin 165 adedinin iptal ile sonuçlandığı, iptalle sonuçlanan ihale oranının ise binde 4 olduğu bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2009 yılında 651 adet ihaleye çıktığı, bu ihalelere ilişkin 42 adet itirazen şikayet olduğu ve 3 ihalesinin sonuçlandığı belirtilen açıklamada, 2010 yılında 705 adet ihaleye çıkıldığı, bunlardan 54'ünün itirazen şikayet başvurusu olduğu ve 2 adet ihalenin iptal edildiği, 2011 yılının ilk 3 ayında ise 207 adet ihaleye çıkıldığı, bu ihalelerden 7'sine itirazen şikayet başvurusu olduğu ve başvurulara ilişkin iptal kararı alınmadığı vurgulandı. 2009'dan 2011 yılının ilk 3 ayına kadar olan dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının bin 565 adet ihaleye çıktığı ve bu ihalelere 103 adet itirazen şikayet başvurusu yapıldığı vurgulanan açıklamada, ''İtirazen şikayet başvurularının incelenmesi sonucunda bu ihalelerin 5 adedi iptal edilmiştir. İptal edilen ihalelerin oranı ise bu dönemde yapılan ihalelerin yaklaşık binde 3'ü düzeyindedir'' denildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annesi para vermeyince evini yaktı
İzmir'in Çiğli ilçesinde, para istediği annesinden ret cevabı alınca evini ...
Karabağlar'da sahte içki baskını
Karabağlar’da kaçak bir imalathaneye yapılan baskında 876 şişe sahte içki ...
Kimliği çalındı hayatı karardı
10 yıl önce nüfus cüzdanını kaybeden İzmirli Cemal Kaya, tertemiz bir ...
 
‘Pardon, plaj ne tarafta acaba?’
Hava sıcaklığı 35 dereceye çıkınca İzmir’e gelen turistler, limana iner ...
Koğuşun bulaşıklarını ‘O’ yıkıyor
Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkilinin emekli tümamiral Deniz ...
Tüm Bel-Sen'den hükümete çağrı
KESK'e bağlı TÜM BEL-SEN 1 No'lu Şube Eğitim Sekreteri Bilal Altıner, ...
 
Aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar
Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezleri ...
İzmirli itfaiyeciler zehirlendi
Grand Plaza A.Ş’nin, İzmir’deki bütün itfaiyecilere verdiği öğle yemekleri ...
Anonymous'un saldırısı TİB'i vurdu
Uluslararası siber-aktivistler grubu Anonymous'un Türkiye'de yürürlüğe ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva