HABERLER>EKONOMİ
4 Şubat 2013 Pazartesi - 10:14

Muğla’nın kapısı Ege-Koop’a sonuna kadar açık!

İzmir’in on bir ilçesinde inşa ettiği çağdaş ve modern kentlerle sektörünün önemli kuruluşlarından biri haline gelen Ege-Koop, Ege Bölgesi’nin turizm yöreleri ile ünlü kenti Muğla için harekete geçti. Önceki gün kentte proje alanlarını inceleyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’le bir araya geldi. Gürün, “ Ege-Koop gibi çok değerli ve büyük bir kuruluşu kentimizde de görmek istiyoruz. Sadece uyguladığı projenin kalitesi değil aynı zamanda yöre ekonomisinin de canlanmasını sağlayan Ege-Koop’a kapımız sonuna kadar açıktır” dedi.

Muğla’nın kapısı Ege-Koop’a sonuna kadar açık!

İZMİR - Kentsel dönüşüm kapsamında Karabağlar, Buca ve Menemen gibi ilçelerde çalışmalarını sürdüren Ege-Koop, bölge kentlerini de proje uygulama alanları arasına dahil etti. Aydın’ın ardından bölgenin turizm kenti Muğla için de harekete geçen Ege-Koop, kentte orta gelir grubuna yönelik toplu konut projesi uygulamayı amaçlıyor.

ASLAN: MUĞLA’YA YAKIŞACAK BİR PROJE…
Önceki gün Muğla’ya giderek, başta Kötekli Mahallesi olmak üzere proje alanlarını inceleyen Genel Başkan Hüseyin Aslan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ü de makamında ziyaret etti. Aslan, amaçlarının İzmir’e değer katan projeleri önce bölge geneline sonra da tüm Türkiye’ye yaymak olduğunu belirterek, “ Muğla çok güzel bir kent. Özellikle Sayın Başkan döneminde büyük mesafe katetmiş. Türkiye’nin pek çok kentinde olmayan projeler geliştirmiş ve hayata geçirmiş. Muğla’ya yakışan bir proje uygulamak istiyoruz. Halihazırda birçok belediye ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tire Belediyesi ile görüşmeler sürüyor, Aydın’da da kısmet olursa kentsel dönüşüm kazmasını vuracağız. Muğla için de birikim ve potansiyelimizi değerlendirmek istiyoruz. Belediye ile işbirliği içerisinde ortak bir proje geliştirmeyi umuyoruz. Muğla turizmde Ege-Koop çağdaş kentler yaratmakta birer marka. Bu iki markayı bir araya getireceğiz” dedi.

“YÖRE EKONOMİSİNİ DE CANLANDIRIYORUZ…”
Ege-Koop’un proje uyguladığı bölgelerde son derece önemli bir ilkeyle hareket ettiğini, bunun da o yörenin ekonomisini hareketlendirmek olduğunu vurgulayan Aslan, “ Aliağa’da projeye başladık. İki yıl içerisinde 60 milyon liralık bir katkımız olacak ilçe ekonomisine. Çünkü biz projemizi o yörenin inşaat firmaları, esnafı, işçisi, işadamları ile yürütüyoruz. Biz sosyal bir kurumuz. Kar amacımız yok. Bizim inşaat şirketimiz olmadığı için bütün projelerimizi ilgili firmalarla birlikte yaptık. Burada da şayet bir projeye başlarsak kesinlikle kentin bileşenlerini değerlendireceğiz. Kentteki inşaat firmaları ile esnafla çalışacağız. Biz halk yararına, halkla birlikte hareket eden bir oluşumuz. Dolayısıyla uygulayacağımız projenin tüm gereksinimlerini mevcut bölgeden karşılıyoruz. Bu da haliyle yöre ekonomisini hareketlendiriyor, canlandırıyor.” diye konuştu. Aslan, Ege-Koop Proje Merkezi hakkında da Başkan Gürün’e bilgiler veren Aslan, Sağlık Serbest Bölgesi ve Atayol Projelerinin yanı sıra iki yüze yakın proje üzerinde çalıştıklarını da söyledi.

BAŞKAN GÜRÜN: EGE-KOOP BENİ HEYECANLANDIRIYOR…
Belediye Başkanı Osman Gürün de, İzmir gibi bölgenin merkezi konumundaki bir kentte 26 bin konut inşa etmenin büyük bir başarı olduğunu söyledi. Ege-Koop’un alanında çok büyük işlere imza attığını, bu değerli kurumun Muğlalılar tarafından da çok iyi bilindiğini kaydeden Gürün, “Kentimiz başta sağlık alanında olmak üzere her türlü yatırıma elverişli. Özellikle toplu konut projeleri üretmeyi, Ege-Koop’un bu alandaki birikimini değerlendirmeyi çok isteriz. Özellikle beni heyecanlandıran bir diğer konu da Ege-Koop’un bölgeye katkısının sadece projenin inşasından ibaret olmaması. Ege-Koop’un projesindeki tüm gereksinimleri yöre esnafından sağlıyor olması, yörenin imkanlarından faydalanıyor olması gerçekten çok önemli. Yöre ekonomisine büyük katkı demektir bu. Ege-Koop’a bizim kapımız sonuna kadar açıktır.” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enflasyon Barış Manço'yu andı!
Yılın ilk ayında enflasyon TÜFE'de yüzde 1.65 artarken, ÜFE'de yüzde 0.18 ...
Ev alıp-satana Maliye markajı!
150 m2’ye kadar olan konutlarda KDV oranının yüzde 1’den, arsanın rayiç ...
IMF’den bir ilk: Arjantin’e kınama
Arjantin ile IMF arasındaki ilişkiler gerildi. IMF, Arjantin'in ekonomik ...
 
JEWEX'te rekabet hem sahada hem piyasada
Yerli ve yabancı üreticiler, toptancılar, perakendeciler, ihracatçılar, ...
Termal turizmde yeni hedef Bulgaristan
Termal turizminde bir adım daha ileri giden Çeşme'nin 5 yıldızlı otellerinden ...
Türk gelinlikçiler görücüye çıkıyor
Türk gelinlikçilerin organize edildiği ilk yıldan bu yana sahip çıktığı ...
 
Güloğlu Plastik’e anlamlı ödül
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları ...
Seferihisar tarım devrimi: Atıklar gübreye muadil olacak!
Bioenzim ürünler konusunda kendi alanında lider olmayı hedeflediklerini ...
Zavoli’den ‘teşvik’ uyarısı
LPG ve CNG dönüşüm sistemlerinin tasarımı, üretimi ve satışı konusunda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva