HABERLER>GÜNCEL
13 Ekim 2011 Perşembe - 12:57

Müdürden yardımcısına tokat!

Buca İlköğretim Okulu Müdürü Fettah Kara ile Müdür Yardımcısı Dilek Hüyük, öğrenciler ve velilerin önünde kavga etti. Kara'nın, Hüyük'e tokat attığı iddia edilirken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Müdürden yardımcısına tokat!

Can Özlü/Egedesonsöz - Kadına yönelik artış gösteren şiddet olaylarına İzmir’de bir yenisi eklendi. Buca İlköğretim Okulu Müdürü Fettah Kara’nın, yaşadıkları tartışma sonucu okul Müdür Yardımcısı Dilek Hüyük’e tokat attığı iddia edildi. Olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, teneffüs zilinin ardından Müdür Kara ile Müdür Yardımcısı Hüyük arasında, öğrencilerin içeri sokulması konusunda tartışma yaşandı.
 
TOKAT ATTI İDDİASI!
Daha önceden de aralarında sorun olduğu öğrenilen Kara ve Hüyük arasındaki gerginlik kısa sürede tartışmaya dönüştü ve okul Müdürü Fettah Kara, Müdür Yardımcısı Dilek Hüyük’e tokat attı. Velilerin ve öğrencilerin gözleri önünde yaşanan bu gelişme koridorda bulunanlarda şok etkisi yarattı. Hakaretler karşısında Hüyük’ün de müdür Kara’ya vurduğu öne sürüldü. Yüzüne tokat yiyen ve tartışmanın etkisi ile elinde sıyrıklar oluşan Hüyük’ü, diğer öğretmenler ve veliler sakinleştirerek olay yerinden uzaklaştırdı. Hastaneye giderek darp raporu alan Hüyük, üç günlük de rapor aldı. İki eğitimci arasında, velilerin ve öğrencilerin gözleri önünde yaşanan tartışma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de ulaştı. Konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, Okul Müdürü Fettah Kara’nın, daha önce görev yaptığı eğitim kurumlarında da benzer konularda şikayet edildiği ve soruşturma geçirdiği öne sürüldü.
 
“SONUÇLARINA KATLANACAKLAR”
Okul Müdür Yardımcısı Dilek Hüyük konu ile ilgili açıklama yapmak istemezken, görgü tanıkları ve yakınları, iki eğitmen arasındaki sorunun daha öncelere dayandığını ifade ederek, müdür Kara’nın, daha önce de Hüyük’e hakaret ve sözlü tacizde bulunduğu, zaman zaman mobbing uygulandığı ve psikolojik baskı altına almaya çalıştığı belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, konu ile ilgili soruşturma başlattıklarını ve müfettiş görevlendirerek olayın araştırılmasını istediklerini söyledi. Yanık “Okul müdürü ile müdür yardımcımız arasında bir arbede oluşmuş ama kamera görüntülerine baktığımızda ilk hamlenin müdür yardımcısından geldiği izlenimi var. Önyargılı davranmamak için valilik onayı ile müfettiş çağırdık. Gerekli incelemeler yapılacak. Her iki taraf da eğitimci oldukları için yaptıklarından pişman. Doğru bilgiye, incelemelerden sonra ulaşacağız. Okul müdürü ile ilgili fiili idari soruşturma başlattık. Gerekli girişimlere bulunduk. Tatsız bir olay olmuş herkes sonuçlanacak katlanacak” dedi.
 
Eğitim- Sen 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin de, yaşanan tartışmanın, kadına şiddet noktasında gelinen durumu gözler önüne serdiğini söyledi. Özcan “Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Kadın öğretmene yapılan bu saldırıyı kınıyoruz ve kabul etmiyoruz. Gereği neyse yapılacak” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
veli 19 Ekim 2011 Çarşamba 21:44

her ikisinide oğlumdan tanıyorum. oğlum o okulda oğrenci.çok çirkin bir olaya.... ama bazen sinirler dayanamayabilir. görgütanıklarından biliyorum ki önce tokata dilek hanımdan gelmiş ve çok ağır hakaretler etmiş. iş konusuna gelince bi kaç kez dilek hanımın yanına gittim ve kesiniklme menun değilim her nekadar gitsemde odasınada yoktu hep kafeteriyalardan çağrdırdık ve dahada önemelisi kesinikle bir müdür yardımcısı oalamaz çunkü bilgisiz bir insan artık işinde sıfır amacım kötülemek değil....

Yorumu oyla      14      6  
Bir Mezun Gözünden 16 Ekim 2011 Pazar 19:50

Yani dilek hocamıza böyle birşey yapıldıktan sonra düşündümde Bu adamın elinden nasıl kurtulduğumuzu düşündüm Galiba kıl payı kurtulmuşuz Ama ben genede dilek hocayı hiç sevmemiştim fakat böyle bi davranış tabikide cezasını bulmalı

Yorumu oyla      14      7  
DEMOKRAT 14 Ekim 2011 Cuma 11:42

Türkiyede Milli Eğitimin Kimlerin Elinde Olduğunu mu Öğrenmek İstiyorsun.Olay Kişisel Değil.Tamamen BELİ BİR DÜŞÜNCE Yapısının Hayata Geçirilmesinin Sadece Tipik Örneklerinden Biridir.F Tipi Olabilirmi Sence.

Yorumu oyla      18      10  
Halit YILANCI 14 Ekim 2011 Cuma 11:35

Sayın DEMOKRAT Rumuzlu yorumcu;kişileri tanımadan neden ön fikirle hareket ediyorsunuz.İlçe Milli Eğitim Müdürünü Tanımıyorsunuz.Tanısaydınız böyle ön fikirli olmazdınız.Önce kişileri araştırın , daha sonra fikirlerinizi ve eleştirilerinizi yapın.

Yorumu oyla      17      11  
DEMOKRAT 14 Ekim 2011 Cuma 10:11

2 Gün önce Buca" da Kadına Şiddeti Kınayan Etkinliği Düzenleyen Buca Kent Konseyinin Bu Olaya Duyarsız Kalmasını Kınıyorum.Lütfen İlgi Gösterin.

Yorumu oyla      18      9  
Ertuğrul Özkan 14 Ekim 2011 Cuma 09:13

Bunlar kamera görüntüleri dümeni ile ERKEKLİĞİNİ KADINA TOKAT ATARAK İSPATLAYAN.! sayın olmayan Müdür bozuntusunu haklı çıkarmak için her namussuzluğu yapacaklardır.Önünden MİLLİ.! tanımı kaldırılan ve kılı bile kıpırdamayan sözde ' Maarif'e 'iktidar eli ile atılan bir tokattır. Yazıklar olsun bu ruhsuz millete.

Yorumu oyla      15      10  
DEMOKRAT 14 Ekim 2011 Cuma 09:12

Bakıyorumda Gerici Zihniyetin Kalemşörleri hep bir ağızdan Savunmaya Geçmişler.Yok Ben Faşistmişim,Yobazmışım.Yazdıklarımı sanırım Tersten Okudunuz,önemli değil.Kılık kıyafetten bahsetmedim,sadece Müdürün Şekline İyi Bakın Dedim.Evet Makamınız ne olursa olsun,Erkek olan Kadına hiçbir zaman el kaldırmaz,Şayet Erkekse.Devir sizin devriniz,Nasıl olsa sizleri gözeten,koruyanlarınız başınızda mevcut,dayayın sırtınızı onlara,size kimse bir şey yapamaz.

Yorumu oyla      16      9  
TARIK 13 Ekim 2011 Perşembe 21:51

demokrat arkadaş sen de şimdiden bir kanıya varmışsın işin içinde bir bayan var diye illa suçlu erkek mi olacak ilk tokatı atan kim sorusunun cevabı müdür yardımcısı olursa senin demokratlığın ne olacak şimdiden onu düşün...

Yorumu oyla      21      11  
BEŞİKTAŞLI 13 Ekim 2011 Perşembe 21:47

adı demokrat zihniyeti faşist arkadaş..soruyorum sana kişileri kıyafetlerine göre yarglamak da ne oluyor..hadi oradan senin yaptığın kadına el kaldırmak kadar çirkin bence..

Yorumu oyla      21      10  
öğretmen 13 Ekim 2011 Perşembe 21:42

İlçe milli eğitim müdürünün olaya taraflı bir gözle bakacağını hiç düşünmüyorum. Daha önceki bu gibi olaylarda nasıl tarafsız olduysa bu defa da öyle olacağına inanıyorum .

Yorumu oyla      18      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kışlıkları çıkarın soğuk geliyor
Romanya üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı hava nedeniyle bazı bölgelerde ...
En İyi Çocuk Oyuncu: Cem Davran
48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, Cam ...
Vekillere yapılan kıyaklar bitmek bilmiyor
Meclis Başkanlık Divanı, şoför olarak da istihdam edebilecekleri 3’üncü ...
 
Ağaçtan düşen fırıncı 4 gün dayanabildi
Ödemiş’te ceviz toplamak için çıktığı ağaçta dengesini kaybedince, yaklaşık ...
İzmirli kırtasiyecilerden kitap eylemi
İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası üyeleri, öğrencilere okullarda ve ...
Jet-ski dehşetine 20 binlik tahliye
Muğla'nın Bodrum İlçesi Torba koyu açıklarında 23 Eylül 2011'de yaşanan ...
 
Bir parmağın değeri 8 bin lira!
Volkan Çeviren, Bornova'daki bir konserve fabrikasında tornacı olarak ...
Cem Uzan'a rekor hapis cezası!
Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, çeşitli suçlarından 23 yıl 6 ay hapse çarptırılan ...
İzmirli roman çocukları operayla tanıştı
İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün opera sanatını tanıtmak için ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva