HABERLER>GÜNCEL
21 Nisan 2022 Perşembe - 11:45

Mimarların Başkanı, Soyer'e sordu: Yıkmak zafer gösterisi mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı için tamamlanan ihale sürecini eleştiren Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, "Hali hazırda kazıklar var, kazıkları nasıl sökeceğiz? Biz doğru söylüyoruz ancak dinletemedik kendimizi... Yıkımı bu kadar aceleye getirmemeleri gerektiğini belirtmek isteriz" dedi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, "Yerine ne yapılacağı belli değilken yıkmak zafer gösterisi mi?" diye sordu.

Mimarların Başkanı, Soyer e sordu: Yıkmak zafer gösterisi mi?

EGEDESONSÖZ - İzmir'de meslek odaları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında tartışmalara neden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'ta yer alan belediye sarayı ile ilgili geçtiğimiz günlerde yıkım ihalesi tamamlanmıştı.

Hurda karşılığı yıkım ihalesini 19 milyon TL teklif veren Nermanoğlu Altyapı Kentsel Dönüşüm Petrol Ürünleri Akaryakıt Madencilik Geri Dönüşüm Tesisi İşletmeleri San. Tic. A.Ş kazanmış ve yıkım süreci başlamıştı.

Süreç içinde özellikle Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya gelirken, Mimarlar Odası binanın yıkılmaması gerektiğini vurgulamış ve İzmir Büyükşehir Belediyesine sık sık çağrıda bulunmuştu.

O BİNAYI YIKTIK, NE YAPACAĞIZ?
Gelinen süreçte yıkım ihalesi sonrası SONSÖZ TV'de katıldığı programda konuşan Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, "Danıştık ancak dinlemedik oldu... Kurulda iyi mimar arkadaşlarımız da var. Onlar da bizim gibi düşündü. Biz hala yıkımın büyük bir hata olarak düşünüyoruz. O binayı yıktık ne yapacağız? Ne elde edeceğiz? Hali hazırda kazıklar var, kazıkları nasıl sökeceğiz?" dedi.

Konuşmalarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik ifadeleriyle sürdüren Kahraman, "Biz doğru söylüyoruz ancak dinletemedik kendimizi... Yıkımı bu kadar aceleye getirmemeleri gerektiğini belirtmek isteriz. Yerine ne yapılacağı belli değilken yıkmak zafer gösterisi mi? Eksi kota inmek ile eksi kotun üstüne yapmak arasında ciddi farklar olacak" açıklamasında bulundu.

BURASI DA AYNI OLACAKTIR
Bundan sonraki süreçte nasıl bir yol haritası izleneceği yönündeki soruya da yanıt veren Kahraman, "Bizim artık orayı zincirlememiz lazım ya da Yüksek Kurul'un kararına dava açacağız... Necati Bey Okulu'nun yıkımı ile ilgili dava açtık ve yargı bizimle aynı kararı verdi ancak yapı yıkılmıştı... Burası da aynı olacaktır" ifadelerini kullandı.

KAMUOYUNU OLUŞTURMAK İÇİN…
Mimarlar Odası eski başkanının binanın yıkım süreci ile ilgili yaptığı açıklama hakkında da konuşarak 'geç kalındı' diyen Kahraman, "Kamuoyunu oluşturmak için kurul kurulur kurulmaz görüşünü belirtip ayrılsaydı daha etkili olurdu... Sayın Soyer ile bir randevu alamadık ancak gelecek hafta Sosyal Demokrasi Derneği'nin bir toplantısı olacakmış misafir konuşmacı olarak Tunç Başkan'da katılacakmış orada görüşürüz herhalde" diye konuştu.

 
Dezenformasyonla Mücadele taslağı tamamlandı
 
Altay kazanmak zorunda
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 21 Nisan 2022 Perşembe 20:15

sıra inşallah basmane dtm inşaatının yapımı...birileri kuduracak, olsun. İzmir yeni vizyonuna kavuşacak.

Yorumu oyla      3      3  
brate 21 Nisan 2022 Perşembe 14:57

Peki Yeni Belediye sarayı nerde yapılcak Tunç bey ? depremin üzerinden 2 sene geçti sadece yıkmak üzerine konuşuluyor biz İzmirliler yeni bina ile ilgili hiç değilse planlarınızı bilmek istiyoruz ?

Yorumu oyla      7      5  
21 Nisan 2022 Perşembe 14:55

Peki sayın oda başkanı sürekli belediyeyi Belediye başkanını (konu ne olursa olsun) eleştirmek mahkemeye vermekle tehdit etmek ZAFER gösterisimi Bırakın artık her işe engel olmayı ha bire fikir beyan ediyorsunuz samimi iseniz gidin Belediye çalışanlarıyla bir görüşün bakalım o binada çalışmak istiyorlarmı Bir fikir alın ve boş boş konuşmayın artık lütfen ...

Yorumu oyla      6      6  
Gecekondu Şehri İzmir 21 Nisan 2022 Perşembe 13:18

Halkapınar leş kokuyor, bunlar bu ucube yıkılmasın derdinde.

Yorumu oyla      6      6  
vatandaş 21 Nisan 2022 Perşembe 12:28

Peki sayın oda başkanı sürekli belediyeyi Belediye başkanını (konu ne olursa olsun) eleştirmek mahkemeye vermekle tehdit etmek ZAFER gösterisimi Bırakın artık her işe engel olmayı ha bire fikir beyan ediyorsunuz samimi iseniz gidin Belediye çalışanlarıyla bir görüşün bakalım o binada çalışmak istiyorlarmı Bir fikir alın ve boş boş konuşmayın artık lütfen ...

Yorumu oyla      8      5  
21 Nisan 2022 Perşembe 12:26

Belediye kendi binasını yıkacak, beyefendi yıkamazsınız diyor. Ne binamış yahu! Sıradan, vasat, kopya bir bina. Basmane Çukuruna belediyenin de ihtiyacını karşılayacak, sembol bir bina yapılmalıdır. Bu sorun 10 yıl önce çözülmesi gerekirdi ama İzmir'de iş yapmak, deveye hendek atlatmaktan zor. Gökdelen bölgesine de yıllarca itiraz edildi, şimdi bölge bir şeye benzemeye başladı. Yıllarca harabe şeklindeydi.

Yorumu oyla      7      6  
VfV 21 Nisan 2022 Perşembe 12:23

Yıkmak zafer gösterisi değil, insan hayatını kurtarmak İlker Bey bunu hala kabul edemiyorsunuz. Neyin ısrarı bu? Üniversitenin raporunu okudunuz mu? O raporu simitçi, çaycı hazırlamadı. Bu kadar ısrarınız sonunda şu soru akla geliyor: Tarihi, kültürel falan hiç bir değeri olmayan bu binanın neden yıkılmasına karşısınız?

Yorumu oyla      6      7  
bayram 21 Nisan 2022 Perşembe 12:14

o binayı yıkın yerine kavak ağacı dikin inan daha estetik ve faydalı olur. Bu iğrenç binanın nesini saklamak istiyorsunuz.

Yorumu oyla      10      6  
flaneur 21 Nisan 2022 Perşembe 12:11

Yıkım çok hatalı bir karar. Keşke bazı siyasetçiler "yönetmeye çalıştıkları" kentlerin kendi malları olmadığını, sadece bir emanet olduğunu idrak edebilseler.

Yorumu oyla      8      14  
Öğrenci 21 Nisan 2022 Perşembe 11:56

Oda itiraz etmenin yanında İnşaat Mühendisleri Odasının da işine karışır olmuş valla pes artık. Odanın adı Her şeyi Bilenler ve Sürekli İtiraz Edenler Odası olarak değiştirilsin

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dezenformasyonla Mücadele taslağı tamamlandı
AK Parti'nin 8 aydır üzerinde çalıştığı 'Dezenformasyonla Mücadele Yasa ...
TÜGVA binasının yanında patlama
İstanbul Gaziosmanpaşa'da, ilk iki katında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ...
Herkes kazayı saklamıştı... Doktorun dikkati ortaya çıkardı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, yürürken düştüğü gerekçesiyle yaralı olarak ...
 
2 bin kişilik vurgun: Yöntemleri deşifre oldu
Araç kiralama şirketlerinin internet sitesini kopyalayarak 2 bin kişiyi ...
Süt ve krema ihracatı için yeni karar
Tarım ve Orman Bakanlığı, süt ve krema kati ihracatında dönemsel düzenlemeler ...
Antik kent için sevindiren karar!
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları’nın Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı ...
 
DEÜ 11 kategoride ilk 500’de
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), üniversitelerin sıralamasını araştırma, ...
Türkgözü Sınır Kapısı kapatıldı
Türkiye ile Gürcistan arasında geçişin sağlandığı Türkgözü Sınır Kapısı'nda ...
Pazarcılar isyan bayraklarını astı: Fiyatlar düşer diye beklemeyin!
Patlıcanın, kabağın 12 liraya, salatalığın 7 liraya düştüğünü, domatesin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva