HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2012 Perşembe - 15:47

Milli Eğitim'den çok tartışılacak 19 Mayıs isteği

19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ankara dışındaki illerde sadece okullarda kutlanacak.

Milli Eğitim den çok tartışılacak 19 Mayıs isteği

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesini, kutlamaların sadece okullarda yapılmasını istedi.
 
Müsteşar Emin Zararsız’ın, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer adına İl Milli Eğitim müdürlüklerine dün gönderdiği yazıda, 1 Ekim 1981 tarihli ’Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği’ hükümlerinde, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın Başkent Ankara ve diğer illerde nasıl kutlanacağı, gösterilerin nasıl yapılacağının belirtildiği hatırlatıldı. Kutlamaların kanun ve yönetmelikte yer almayan bazı içeriklerle gerçekleştirildiğinin görüldüğü ifade edilen yazıda, yine kanun ve yönetmelikte, kutlamaların öğrencilerin katılımıyla yapılacağına dair bir hükmün bulunmadığı kaydedildi. Yazıda şöyle denildi:
 
"Kutlama törenlerinin hazırlık döneminin mevsim olarak soğuk bir zamana denk gelmesi nedeniyle sağlık sorunlarına yol açmasına, çalışma süresinin uzun olması nedeniyle öğrencilerin derslere ilgisinin azalmasına, motivasyonlarının düşmesine, gönüllü olmayan öğrenci velilerinin okullarla olan ilişkilerinin bozulmasına sebep olduğu yönünde duyumlar alınmaktadır."
 
ANKARA DIŞINDAKİ İLLERDE OKULLARDA KUTLANACAK
Yazıda, il ve ilçelerde yapılacak Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin, yönetmelik hükümlerine aykırı olmamak kaydıyla ve eğitim öğretimin aksatılmamasını teminen, mevzuatında belirtildiği gibi tüm gençliğin dahil edileceği bir formatta gerçekleştirilmesinin uygun görüldüğü belirtildi. Yazıda, şu ifadelere yer verildi:
 
"Bununla birlikte, günün anlam ve önemi ile uygun kutlamaların okullarımızda ve öğrencilerimizin katılımıyla icra edilmesine devam edilecektir. Başkent dışındaki il ve ilçelerimizde yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelik arz eden gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesi, bu kapsamda il ve ilçe kutlama komiteleri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak çalışmaların anılan yönetmelik hükümleri uyarınca yürütülmesi hususunda gereğini rica ederim."
 
EĞİTİM- SEN’DEN TEPKİ
Beden eğitimi öğretmenlerinin ortak kullandığı internet sitesi dahil bazı sitelerde paylaşılan bakanlığın yazısı, tepkilere neden oldu. Eğitim- Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Dalgıç, bütün il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazı ile statlarda yapılan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının kaldırıldığını söyledi. Dalgıç, şöyle konuştu:
 
"Bayram coşkusu bir tek Ankara’da mı yaşanacak? Milli Eğitim Bakanlığı, adım adım eğitimi gericileştiriyor. Milli bayramların kapsamının daraltılmasının altında da bu var. Milli bayramları bu şekilde adım adım unutturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyetin getirdiği yenilikleri yavaş yavaş unutturuyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
baybaş 13 Ocak 2012 Cuma 09:45

23 nisan cocuk bayramı da nedense kamu ve büyükler eşliğinde hep kutlanıyor 19 mayıs genclik bayramı yine kamu ve genc olmayanların önderliğinde kutlanması ne garip bu mutlamalar fasist bir ideoloji cercevesinde yapılması ayrı bir caba deliye hergün bayram .....

Yorumu oyla      12      8  
Işık Dikicigil 13 Ocak 2012 Cuma 08:37

ANAYASA MAHKEMESİNİN, TSK NIN GÖREVİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ İLELEBET KORUMAK KOLLAMAK DEĞİLMİDİR? TSK SADECE SINIRLARIMIZI KORUMAKLA MI YÜKÜMLÜDÜR. İRTİCA VE BÖLÜCÜLÜK SUÇ DEĞİLMİDİR. CUMHURİYET REJİMİNİN NİTELİKLERİNİ DEĞİŞTİRMEK SADECE ANAYASANIN İLK 3 MADDESİNE DOKUNMAKMIDIR? TARİH BUNLARI YAZACAKTIR. SORUMLULUĞU BULUNAN HERKES TARİH ÖNÜNDE VE VİCDANLARDA HESABINI VERECEKTİR.

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 13 Ocak 2012 Cuma 00:17

29 EKİM, 19 MAYIS, ATATÜRK'ÜN ANKARA'YA GİRİŞİ SEYMENLERİN KARŞILAMALARI, HARP OKULUNUN ANKARA DA KOŞUSU, YAKINDA 23 NİSAN'I DA İPTAL EDERSİNİZ. ZATEN GAZİ KOŞUSU DA KUPAYI CUMHURBAŞKANI VERMEDİ. DİL TARİH KURUMUNA DA MÜMTAZER VE İSKENDER PALA GİBİLERİNİ ATIYORSUNUZ. VEKİLLERİNİZ DE ŞİMDİ DE BİZ SİZİ FİŞLİYORUZ DİYOR. VALLAHA SONRA DA LAİKLİK KARŞITI ODAK OLMAKLA SUÇLANINCA . "NE MENEM ŞEY LAİKLİK MİLLET İSTERSE GİDECEK" DİYORSUNUZ. DAYATIYORSUNUZ MEDYA YOLUYLA VE UYGULAMALARLA. SEVSİNLER SİZİ

Yorumu oyla      15      8  
İZMİRLİ... 12 Ocak 2012 Perşembe 21:19

Yavaş yavaş, alıştıra alıştıra, uyuştura uyuştura...

Yorumu oyla      16      6  
AHMET NEVZAT GÜVEN 12 Ocak 2012 Perşembe 19:34

ATATÜRK VE ONUN ESERLERİ TÜRK MİLLETİNİN ONURU VE GURURUDUR.ONUN ESRLERİNİN SAHİBİ MİLLETİMİZDİR.19 MAYIS 1919 DA BAŞLAYAN MİLLİ ŞAHLANIŞ EMPERYALİSTLER VE ONLARIN UŞAKLARINA KARŞI İDİ.ONLAR,Kİ HEPSİNİN KANI BOZUKTUR, CUMHURİYET DEVRİNDE HER FIRSATTA ATATÜRK VE ESERLERİNE SALDIRDILAR.HEYKELLERE BİLE SALDIRDILAR.AMA ATATÜRK'E KİM SALDIRMIŞSA ALLAH ONU BESMELE ÇARPMIŞ ŞEYTANA DÖNDÜRDÜ.HEPSİ ANALARINDAN DOĞDUKLARINA PİŞMAN OLDULAR.YİNE AYNI OLACAKTIR. MİLLET EBEDİYEN ATASINA SAHİP ÇIKACAKTIR.

Yorumu oyla      15      8  
İzmir'e Yazık.. 12 Ocak 2012 Perşembe 17:21

Vaay, Dikicigil kardeşim, özel yorum isteği yaparsın da yorumlamaz mıyım ben? Tüm yorumlar feda olsun sana.. :) Bu konuyla ilgili olarak, benim için stadyumda olmuş, okulda olmuş fark etmez kutlamalar için. Sonuçta insanlar içlerinden geldiği gibi kutlamalılar dini ve milli bayramlarını. Ama öğrenciler zorla kutlamalara görülmemeli, aylarca çalıştırılmamalı. Gönüllü olanlarla olmalı. Vekillerin maaş artışı olayında ise seninle yüzde yüz aynı fikirdeyim, olmayacak işti, ayıptı, ve günahtı..

Yorumu oyla      13      10  
Işık Dikicigil 12 Ocak 2012 Perşembe 16:14

İZMİR'E YAZIK . BU KONUDAKİ YORUMUNUZU ALAYIM. BELKİ CEMAAT YAPILANMASININ ABD ASKERLERİNİN NEDEN CESETLERİN ÜZERİNE İŞEDİKLERİ HAKKINDA. DİREKT İLİŞKİ KURAMAYABİLİRSİN. BAK ŞUNUNLADA İLİŞKİ KURAMAYABİLİRSİN. KIBRIS SAVAŞINDA BÜTÜN DÜNYA BİZE AMBARGO UYGULARKEN. KADDAFİDEN DESTEK ALMIŞTIK. SİZE NE ANLATSAM BOŞ SİSTEMLİ BİR BİÇİMDE KURULU OYUNUN PARÇASI OLMAYI SÜRDÜRÜYORUZ. YETMEZ AMA EVET

Yorumu oyla      18      7  
Işık Dikicigil 12 Ocak 2012 Perşembe 15:58

NE DİYORLARDI "GÜZEL ŞEYLER OLACAK" EVET MİLLİ EĞİTİMDE OLUYOR. ÜMRE'YE ÖĞRENCİLER GİDİYOR. CEMAAT DÜZENİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNE HAKİM KILINMAK İSTENİYOR. GENEL KURMAY BAŞKANI İRTİCA İLE EYLEM PLANINDAN TUTUKLANIP, TERÖRİST OLUYOR. ADLİYEDE İCRA DOSYALARI KABARIYOR. ARABULUCULUK VE KADILIK GETİRİLİYOR. OLAN TEK GÜZEL ŞEY VEKİLLERİN MAAAŞ ARTIŞI. SON OLARAK LİG TV DE PROGRAM YAPAN HAKAN ŞÜKÜR'ÜN İŞ BULMASI. YETMEZ AMA EVET. HAKAN ŞÜKÜR'DE YETMEZ BU MAAŞ DEDİ BEN BİLMEM BÜYÜKLERİM BİLİR.

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbuğ'un tutukluluğuna itiraz edildi
'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı ...
İntihar eden kadın doktor, kızını özlüyormuş
Ege Üniversitesi Hastanesi'nde eline ilaç enjekte ederek yaşamına son ...
'Babam elektrik verecekti, öldürdüm'
Eve geç gelmesine kızan babasını bıçaklayarak öldüren 14 yaşındaki kız, ...
 
Şehit oğlundan ayrı kalmamak için eşinden boşanıyor
2008 yılında eşinin tayininin çıkması nedeniyle geldiği Adana’da, 15 gün ...
2011'in ağır bilançosu: 877 bin İzmirli icralık!
İzmir'de vatandaşlar borçlarını ödeyemeyince, mahkemeler icra dosyalarıyla, ...
İzmir Polis'i 2011'de fuhuşa geçit vermedi
İzmir'de, geçen yıl fuhuşa yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 107 ...
 
'Hukuk rezaleti' sözüne dava açıldı
Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun söylediği iddia edilen "Bu bir hukuk rezaletidir. ...
'Spor Blogları' yarışmasında zafer bir İzmirli'nin
İzmirli serbest dalış ve zıpkınla balık avı sporcusu Gökhan Şenses'in, ...
Romanlar'dan ikinci dergi açılımı
İzmir'de dört yıl önce çıkardıkları 'Hoşgörü' adlı dergiyi maddi imkansızlıklardan ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva