HABERLER>GÜNCEL
13 Ocak 2012 Cuma - 09:53

Milli Eğitim'de Ege'ye muhteşem müdürler!

İzmir'den Manisa'ya, Çanakkale'den Aydın'a kadar bölgedeki illere başarılı çalışmaları ve farklı projeleriyle dikkat çeken müdürler atandı

Milli Eğitim de Ege ye muhteşem müdürler!

İZMİR - Boksörün yerini basketbol ve voleybol ustası alacak. İzmir'de birçok çalışmaya imza atan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ragıp Üye'nin yerine Çanakkale'de aynı görevi sürdüren Vefa Bardakçı geliyor. Bakanlıkta müşavirlik görevi yürütecek olan eski milli boksör Üye, bu özelliğiyle ön plana çıkarken Bardakçı da basketbol ve voleybol merakıyla tanınıyor. İzmir'de başarılı işler yapmak istediğini dile getiren Bardakçı, her iki spor dalında da iddialı olduğunu belirtti. Bardakçı, İzmir'e geldiğinde öğrencilerle birlikte maç yapacağını söyledi. Yıllarca sporla yakından ilgilendiğini belirten Bardakçı, bilgisayar ve yabancı dil konusunda da başarılı olduğunu söyledi. İzmir'deki eğitimi, Türkiye'nin markası haline getireceğini belirten Bardakçı, "Bu konuda iddialıyım. İzmir, eğitim konusunda pilot il olacak. Herkes İzmir'i örnek alacak. Hayal ettiğim projeleri, İzmir'de uygulayacağım. Ben hızlı koşarım ve yorulmam, yeter ki ekibim bana ayak uydursun" dedi. İzmir'de uzun yıllar öğretmenlik yaptığını, Buca Ali Rıza Efendi İlköğretim Okulu'nda görev yaptıktan sonra 1 yıl boyunca İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'nı üstlendiğini belirten Bardakçı, "İzmir eğitiminin yabancısı değilim. Sorunlarının neler olduğunu ve çözümleri biliyorum. İzmirliler bana güvensin" diye konuştu.
 
Töre, obeziteyle savaşa Aydın'da devam edecek
Geçtiğimiz yıl İzmir Fen Lisesi Müdürü olarak görev yapan ve başarısıyla dikkat çeken Hülya Ertürk Koç, ilk kadın il milli eğitim müdürü olarak Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmıştı. Koç'un ardından İzmir Kız Lisesi Müdürü Pervin Töre de, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı. Töre, Koç'un ardından il milli eğitim müdürlüğüne atanan ikinci kadın olma başarısını gösterdi. Daha önce İzmir Namık Kemal Lisesi'nde müdür yardımcılığı görevinde bulunan Töre, yaptığı denetimlerde sigara içtiği anlaşılan 2'si kız 7 öğrenciye, kanserli hastaları konu alan bir belgesel hazırlama cezası vererek Türkiye'nin gündemine oturmuştu.
 
KİLO VERDİRECEKTİ
Bununla yetinmeyen Töre, "Sağlıklı Beslenme, Hareketli Yaşam" sloganıyla obeziteye karşı mücadele kampanyası düzenlemişti. Töre, çıkardığı Türkiye güzelleriyle tanınan İzmir Kız Lisesi'nde obeziteye karşı savaş başlatmış ve ilk önce kendisinin kilo vereceğini açıklamıştı. Öğrencilerini motive edebilmek için zayıflama sözü veren Töre, "Ben de yanlış beslenmeden kaynaklı çok kilo aldım. Böyle bir projeye girdik ama ilk önce benim kilo vermem gerekiyor. Kilo verip sağlıklı yaşama 'merhaba' dedikçe hem özgüvenleri hem de başarıları artacak" demişti. Yeni görevini başarıyla sürdüreceğini belirten Töre, "Projelerim gittiğim yerde de devam ettirceğim. İzmir Kız Lisesi'nde yeni başlattığım projeyi de takip edeceğim. Ben diyetimi bozmadım, 2 kilo verdim. Kilo vermeye devam edeceğim. Mezun olduğum ve yönetici olarak görev yaptığım İzmir Kız Lisesi ile gönül bağım devam edecek" dedi.
 
Çetin, Burdur'da görevlendirildi
İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Çetin, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirildi. Çetin, bilgi ve becerisini Burdur'a aktaracağını belirterek, "Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olduktan sonra Uşak ve İzmir'de uzun yıllar öğretmenlik ve idarecilik yaptım. 7 yıldır da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bel kemiği olan yönetici atama ve basın halkla ilişkilerin koordinatörlüğünü üstlendim. Yeni görev yerimde de çalışmalarımı başarılı bir şekilde yürüteceğime inanıyorum" dedi.
 
Özel kalem Akgül Denizli'ye atandı
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müşavirliği görevinden Denizli'ye atanan Sebahattin Akgül, kente güzel hizmetler sunacağını söyledi. 2003- 2011 yılları arasında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüttüğünü aktaran Akgül, "Öğretmen ve müfettiş kökenli bir eğitimciyim. Sahalarda öğrencilerle haşır neşir olmak, eğitim camiasıyla birlikte kente hizmet etmek bana daha mutluluk veriyor" dedi. Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'un bakanlık bünyesinde Ankara'da görev yapacağı öğrenildi.
 
Manisa'ya siyaset kökenli isim geldi
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy'un hastalığı nedeniyle yerine 6 ay önce Fehmi Rasim Çelik atanmıştı. Çelik'in yerine de bu kez İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Altınsoy getirildi. Merkeze çekilen Çelik, "Manisa için çok önemli plan ve projelerim vardı. Ama gerçekleştiremedim. Bunun için zamanım olmadı. Makamlar kalıcı, kişiler geçicidir. Verilen görev nerede olursa olsun yaparız" dedi. Yeni müdür Altınsoy'un ise son yapılan genel seçimlerde İstanbul'dan AK Parti milletvekili adayı olduğu öğrenildi.
 
Bulut, Uşak'a hizmet verecek
Ömer Bulut, Manisa'daki müdür yardımcılığı görevinden komşu Uşak'ın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı. Bulut, "Ayyıldızlı Türk bayrağının dalgalandığı vatanın her bölgesinde çalışmaya hazırım. Kaldı ki Hakkari gibi bir ilde görev yaparak oradaki eğitim düzeyini belli bir seviyeye getirdim. Uşak'ta görev yapacak olmaktan da onur duyarım" diye konuştu.
 
Aydın: Balıkesir'i zaten iyi tanıyorum
Bursa Orhangazi'den Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan İbrahim Aydın, daha önce Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak çalıştığı Balıkesir'i iyi tanıdığını söyledi. Aydın, "Bu atama beni mutlu etti. Balıkesir bildiğim ve tanıdığım bir yer. İnsanı sıcak. Benim genel felsefem 'Mazeret yok hizmete devam'. Bu felsefe ile çalışmalarımı yapmayı düşünüyorum" dedi.
 
'Çanakkale için çok çalışacağım'
Çanakkale İl Müdürü Müdürü Vefa Bardakçı'nın İzmir'e atanmasının ardından bu göreve Şaban Karataş getirildi. Daha önce İstanbul Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü olan, Çanakkale'nin yeni Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, şehitler diyarı Çanakkale'de gecesini gündüzüne katıp çalışacağını söyledi.
 
Dindar, Muğla'da görevlendirildi

Mustafa Aksan'ın emekli olması sonrası uzun süredir vekaleten yürütülen Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Aydın Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar atandı. Dindar, Aydın'ın yanı sıra daha önce Yozgat ve Manisa'da da görev yapmıştı. (Yeni Asır – Şirvan Bektaş)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hilmi Özkök: Başbuğ'a terörist denmesine üzüldüm
Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, tutuklanan emekli Orgeneral İlker ...
Balbay: Bizi terörün parçası haline getirmeyin
Ergenekon davasında tutuklu yargılanan CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci ...
Eski cumhurbaşkanlarına Köşk yolu kapandı
Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısı, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi.
 
Astsubay ve 2 terör suçlusunun hırsızlık şebekesine darbe
Seferihisar’da bir sitenin önünde uzun süre bekleyen otomobilden şüphelenen ...
Eski Genel Sekreter'den Kocaoğlu'na suç duyurusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Sait Ersu Hızır, aynı ...
İzmir’de profesöre türban soruşturması
Ege Üniversitesi öğrencisi F.G., türbanlı olarak derslere girmesini engellediği, ...
 
Herkes istediği alan adı uzantısını alabilecek
Bugünden itibaren web adresi son eki olarak neredeyse her kelimeyi almak ...
EDP'liler 12 Eylül davasına müdahil olmaya hazırlanıyor
Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) İzmir İl Örgütü, "12 Eylül darbesi ...
İhtiyaç gidermek için durdu, uçuruma düşüp öldü
İzmir'e yer fıstığı pazarlamak üzere gelen Osmaniye'nin önde gelen işadamlarından ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva