HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2009 Cuma - 00:00

Metro kavgasında son raunt!

AK Parti İl Başkanı Kabak, ’“Beceremiyoruz desinler, hükümet nezdinde girişim yapalım’” dedi. Başkan Kocaoğlu, ’“İzmir halkına sözümüz var, bitireceğiz’” diye yanıt verdi. ’

Metro kavgasında son raunt!


 
İZMİR ’– Kentin bitmek bilmeyen polemiğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’’ın İzmir ziyareti sırasında yeni bir pencere açılmıştı. Erdoğan, Büyükşehir’’in metroyu yapamaması durumunda hükümet olarak işi üstlenebileceklerini açıklamış, Başkan Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Teşkilatı’’ndan ’‘nazik’’ ancak net bir ’‘hayır’’ yanıtı gelmişti.


Metro kavgasında AKP cephesinden bir hükümet göndermesi daha geldi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yıllardan beri metro çalışmalarını tamamlayamamasını eleştirerek, ''Büyükşehir Belediyesi 'Metroyu yapamıyorum, bunu beceremedim' diye ilan ederse, çalışmaların bitmesi için hükümet nezdinde girişimde bulunuruz'' dedi.
    
Metronun Evka 3-Bornova hattında yapımı şu anda duran tünel önünde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kabak, yıllardır süren metro çalışmalarının ''başarısızlık, beceriksizlik, iş yapmamaktan'' dolayı bir türlü sona ermediğini savundu.
    
Büyükşehir Belediyesinin bazı hatlarda fizibilite çalışmaları yapmadan, altyapı hazırlamadan çalışmalara girdiği için çeşitli sorunların yaşandığını belirten Kabak, ''İzmir'deki metro çalışmaları binbir gece masallarına döndü. Ne yazık ki İzmir çok mağdur edildi. Çalışmalarda çok büyük başarısızlık var. Şu anda da bir başarısızlık örneğinin önünde duruyoruz. Belediyenin altyapısını hazırlamadan fizibilite çalışmalarını yapmadan tamamen popülizm kokan çalışması iflasla noktalandı'' dedi.
   
Bu hattın ihalesinin geçen yıllarda yapıldığını ve çalışmaların 2008'de bitmesi gerektiğini ancak bitirilemediğini, yerel seçimlerden önce 2009'da bitirilmesinin taahhüt edildiği halde çalışmaların yine tamamlanamadığını ifade eden Kabak şöyle konuştu: ''Şu anda hiçbir şey yok. Burası bitmedi. Sözleşmeler iptal edildi. Binaların yıkılma tehlikesi altında olduğundan dolayı proje mahkeme kararıyla durdu. Neden, çünkü projesi hatalıydı. Tünelin çok daha aşağılardan yerin altından gitmesi gerekiyordu. Et kalınlığı dediğimiz kalınlığı yeteri kadar yüksek tutmadılar. O nedenle binalarda çatlaklar meydana geldi. Bornova'ya kadar olan bölüm son ihalede iptal edildi. A'dan Z'ye bir yanlışlıklar zinciri devam ediyor. İzmir mağdur oluyor.''
    
Evka-3'teki çalışmalardan dolayı buraya giden yolun trafiğe kapatıldığını ve insanların mağdur edildiğini sözlerine ekleyen Kabak, ''Çalışmalar durdu, Bornova hattı iptal edildi. Evka-3 yolunu açmadılar. Niye bu yol şu anda açılmıyor'' dedi.
    
'BECEREMEDİM DİYE İLAN EDERSE ÇALIŞMADA BULUNURUZ'
Şehir içi ulaşım ve metronun tek başına büyükşehir belediyesinin yetkisinde ve görevinde olduğunu, merkezi hükümetin normal olarak bu işlere karışmadığını dile getiren Kabak, ''Büyükşehir Belediyesi 'Metroyu yapamıyorum, başaramıyorum, bunu beceremedim' diye ilan ederse, çalışmaların bitmesi için hükümet nezdinde çalışmada bulunuruz. Böyle bir beyanda bulunursa, hükümetimiz tabi ki yardım edecektir. Sayın Başbakanımız da Ulaştırma Bakanımız da bunu defalarca dile getirdiler. 'İzmir için her şeyi yaparız, hükümet nezdinde girişimde bulunuruz' diyoruz. Aynı UNIVERSIADE'de olduğu gibi, Aliağa Menderes hafif raylı sistemde olduğu gibi.''
    
Kabak, belediyenin AK Partili olması halinde, metro çalışmalarının yıllar öncesinden tamamlanmış olacağını da savundu.
    

 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KOCAOĞLU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki metro çalışmalarının taahhüt edilen tarihlerde tamamlanamamasına ilişkin olarak, İzmir'de 80 kilometrelik metro çalışması yürüttüklerini, büyük projelerde takvimlerin değişebildiğini hatırlattı. Kocaoğlu, ''Bizim İzmir halkına sözümüz var, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu metroyu bitireceğiz'' dedi.
    
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Şube Müdürlüğü yetkilileri de, Evka 3 ile Bornova merkez arasında yapımına başlanan ve Ocak 2009'da tamamlanması planlanan metro hattının çalışmalarının, bölgede zeminin binalar için risk oluşturması nedeniyle durdurulduğunu kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’in otomotiv deviyle dev yatırım flörtü!
Çin’’in dev otomotiv firması DFM’’nin Türkiye’’ye yapacağı 250 milyon ...
İzmir’’de şimdi de jimnastik zamanı
Balkanlılar Halk Dansları Festivali’’ni başarıyla tamamlayan İzmir Büyükşehir ...
Balıkların katilleri kaçak vidanjörler!
Aliağa ilçesindeki Güzelhisar çayında yaklaşık bir aydır devam eden balık ...
 
Karşıyaka ve Konak, Buca'ya omuz verdi...
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ...
İZSU 4 ilçeyi yağmur suyu kanalıyla donatıyor!
Buca, Narlıdere, Gaziemir ve Konak’’ta döşenecek 18 kilometre uzunluğundaki ...
İzmir’’in yeni çöplük alanı neresi olacak?
Harmandalı’’yı kapatmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Menemen’’in ...
 
Karşıyaka’’da okul öncesi eğitim bedava!
Karşıyaka Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocukları için ücretsiz anaokulu açtı.’
Harmandalı çöplerden 2 yıl sonra kurtuluyor
Başkan Kocaoğlu, çöp bertaraf tesisi yerinin henüz belli olmadığını söylerken, ...
Narlıdere Belediyesi'nin kasası bomboş
İller Bankası paylarının düşmesi ile ekonomik açıdan sıkıntılı günler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva