HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2009 Cuma - 00:00

İzmir’’in otomotiv deviyle dev yatırım flörtü!

Çin’’in dev otomotiv firması DFM’’nin Türkiye’’ye yapacağı 250 milyon dolarlık yatırımda İzmir’’i tercih etmesi için temaslar sürüyor’… ’

İzmir’’in otomotiv deviyle dev yatırım flörtü!


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DFM firmasının üretim yaptığı Wuhan kenti ile kardeş şehir olacaklarını açıkladı.
 
İZMİR - Çin’’in 3. büyük otomotiv firması olan DFM’’nin  (Dong Feng Motor) Türkiye’’ye yapacağı 250 milyon dolarlık yatırımı İzmir’’e getirmek için güçbirliği yapan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, firmanın Ege Bölge Yetkili Bayisi Meraller Otomotiv’’i ziyaret etti.

Başkan Aziz Kocaoğlu, tüm oda, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile İzmir’’e yatırım gelmesi için koşullandıklarını belirterek DFM firmasının üretim yaptığı Wuhan kenti ile kardeş şehir olacaklarını belirtti. Pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’’nde Wuhan kenti ile kardeş şehir olma kararını gündeme alacaklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, ’“Önümüzdeki günlerde firmanın Türkiye ortağı MGY Otomotiv’’in bünyesinde bulunduğu Yeşilkaya Topluluğu, bu meclis kararı ile birlikte Çin’’e gidecek. Böylelikle İzmir’’in bu konudaki samimiyetini, içtenliğini göstermiş olacağız’” diye konuştu. İzmir’’de yerelde kalkınmayı sağlamak için çalıştıklarını, kente sermaye girişini ve yatırım yapılmasını sağlamak istediklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, DFM firmasının İzmir’’i tercih etmesi için çabaladıklarını dile getirdi.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç da, bu yatırımın İzmir’’e gelmesini hem Türkiye hem de firma için büyük avantaj sağlayacağını söyleyerek, bunun için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise DFM firmasının Türkiye’’de hangi kente yatırım yapacağını henüz karar vermediğini belirterek, Wuhan kenti belediye başkanı ile görüşmelerin devam ettiğini, 26 Ekim’’de kente Çin’’den geniş bir heyetin geleceğini belirtti. Wuhan Ticaret Odası ile İzmir Ticaret Odası’’nın kardeş olmasının yatırım için İzmir’’i öne çıkardığını belirten Demirtaş, iki şehrin kardeş olmasının da bu anlamda önemli olduğunu vurguladı.
Ziyaret sırasında, Wuhan kentinin Belediye Başkanı Ruan Chengfa’’nın gönderdiği mektup da okundu. Mektupta, Chengfa’’nın DFM’’nin İzmir’’i tercih etmesi için öneride bulunacağı ifadesi yer aldı.

 
Fabrika kuracaklar
Şirket, yıl sonuna kadar ticari araç üretimi için düğmeye basmayı planlıyor. Yer konusu henüz netleşmezken; Konya, Gebze ve İzmir'in adı ön plana çıkıyor Temeli 2010'un ilk çeyreğinde atılması planlanan fabrikada mini pick up, çift kabin LCV ve binek bazlı LCV modelleri üretilecek.

Çin'in otomobil endüstrisinin en önemli şirketlerinden olan DFM 1969'da kuruldu. Merkezi Wuhan şehrinde bulunan DFM'nin kuruluş amacı, tüm ticari araç serileri, binek araçlar, parça ve bileşenleriyle otomobil donanımını üretmek.
Çin ordusu için de araç üreten firma ülkesinde Honda, Nissan, Citroen, Peuget, ve KIA'nın resmi üreticisi konumunda bulunuyor. 2008 yılı sonu itibariyle 12 bin kişi istihdam eden firmanın yıllık cirosu 15 milyar dolar. Varlıklarının değeri 12.7 milyar dolara ulaşan DFM, 40 ülkeye ihracat yapıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’de şimdi de jimnastik zamanı
Balkanlılar Halk Dansları Festivali’’ni başarıyla tamamlayan İzmir Büyükşehir ...
Balıkların katilleri kaçak vidanjörler!
Aliağa ilçesindeki Güzelhisar çayında yaklaşık bir aydır devam eden balık ...
Karşıyaka ve Konak, Buca'ya omuz verdi...
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ...
 
İZSU 4 ilçeyi yağmur suyu kanalıyla donatıyor!
Buca, Narlıdere, Gaziemir ve Konak’’ta döşenecek 18 kilometre uzunluğundaki ...
İzmir’’in yeni çöplük alanı neresi olacak?
Harmandalı’’yı kapatmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Menemen’’in ...
Karşıyaka’’da okul öncesi eğitim bedava!
Karşıyaka Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocukları için ücretsiz anaokulu açtı.’
 
Harmandalı çöplerden 2 yıl sonra kurtuluyor
Başkan Kocaoğlu, çöp bertaraf tesisi yerinin henüz belli olmadığını söylerken, ...
Narlıdere Belediyesi'nin kasası bomboş
İller Bankası paylarının düşmesi ile ekonomik açıdan sıkıntılı günler ...
Büyükşehir araçlarına teknolojik donanım
İzmir Büyükşehir Belediyesi; itfaiye ve ambulans araçlarına navigasyon ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva