HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2023 Pazartesi - 16:07

Meslek Fabrikası binası devredilecekti... Mahkeme ne karar verdi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Tarım Lisesi’ yapılmak amacıyla Adıgüzel Vakfına devredilen ancak AK Partili isimlerin açtığı dava sonrası tahsisi iptal edilen Meslek Fabrikası ile ilgili, Büyükşehir hukukçuları İstinaf’a ‘iptal’ dilekçesi vermişti. Dilekçeyi inceleyen 7'nci Dava İdare Dairesi Mahkemesi’nden ise Büyükşehir’i üzecek bir karar çıktı.

Meslek Fabrikası binası devredilecekti... Mahkeme ne karar verdi?

EGEDESONSÖZ – İzmir gündemine geçtiğimiz yıl Ekim ayında düşen ve yoğun tartışmalara neden olan 'tarım liseleri' ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İzmir’de tarımı geliştirmek ve tarım eğitimi vermek gerekçesi Adıgüzel Eğitim, Kültür, Araştırma, Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı’na ‘Meslek Fabrikası’ olarak bilinen alanın tahsisi geçtiğimiz yıl meclis gündemine gelmişti.

AK Partili isimlerin yoğun tepki gösterdiği ve Millet İttifakı paydaşı İYİ Parti'nin AK Parti ve MHP ile birlikte ‘ret’ oyu kullandığı gündem maddesi mecliste tartışmalara neden olmuştu. CHP'li meclis üyelerinin kabul oyu sonrası meclisten onay alan ve tahsisi yapılması beklenen alan ile ilgili AK Partili isimler itirazda bulunmuş ve  İzmir 2. İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ^'İzmir Tarım ve Teknoloji Üniversitesi' kurulması için bedelsiz yapılan tahsise "dur" demişti.

BÜYÜKŞEHİR İSTİNAFA TAŞIMIŞTI
Karar sonrası harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi hukukçuları iptaline karar veren İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin 14/12/2022 gün ve E:2022/293, K:2022/2129 sayılı kararını istinafa taşıdı.

7'nci Dava İdare Dairesi'ne sunulan yazıda, “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin davaya konu 25.11.2021 tarih, 1358 sayılı kararı ile onaylanan Protokol ile; yüzölçümünün %28'inin tarım alanlarından oluşan ve ülkemizin en önemli üretim havzalarından üçünü sınırları dahilinde bulunduran ve gerek kadim ürünlere gerekse kadim üretim yöntemlerine beşiklik yapmış İzmir'de bitkisel üretim ve hayvansal üretim konularının ağırlıklı yer alacağı "Tarım ve Teknoloji Üniversitesi" adıyla Belediye ve Vakıf katkılarıyla bir Vakıf Yükseköğretim Kurumu kurulması ve geliştirilmesinin hedeflendiği, bu hedefler doğrultusunda hazırlanan eğitim/işbirliği protokolü ile; İzmir Büyükşehir sınırları içerisinde ana teması tarım, gıda ve bunlara dayalı teknolojileri olan "İzmir Tarım ve Teknoloji Üniversitesi" adıyla Belediye ve Vakıf işbirliği ile kente bir yüksek eğitim kurumu kazandırılmasına imkan yaratmak, kentlilerin bu alanda meslek ve beceri kazanmasına yönelik verilecek eğitimler ve uygulamalı atölye çalışmaları ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin yerel hizmetlerine katkı sağlamak. Tarım ve tarımsal teknolojileri alanında yapılacak bilimsel araştırmalar ile elde edilecek veriler ve danışmanlıklarla İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu alandaki yerel hizmetlerine ve arşivine bilimsel dayanaklar ile katkı sunmak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin uygulamalarından bilimsel araştırmalarda yararlanmak ve İzmir'in tarım ve tarım teknolojisinin gelişimine katkı sağlanmasının hedeflendiği” gerekçesi ile bahse konu binanın halen Meslek Fabrikası olarak kullanıldığı ve burada meslek eğitimleri verildiği ileri sürülerek, istinaf yolu ile incelenerek kaldırılması ve davanın reddine karar verilmesi talebin mahkemeye iletti.

MAHKEMEDEN TALEBE VETO
Talebi inceleyen  7'nci Dava İdare Dairesi, İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı onayarak Büyükşehir’in talebini reddetti. İstinaf Mahkemesi’nden alınan kararda şu ifadelere yer verildi;

14/12/2022 gün ve E:2022/293, K:2022/2129 sayılı kararının dayandığı gerekçe usul ve yasaya uygun olup, kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle; istinaf başvurusunun reddine, aşağıda dökümü yapılan yargılama giderlerinin başvuran üzerinde bırakılmasına, posta gideri avansından artan miktarın istem bulunmadığı takdirde hükmün kesinleşmesinden sonra mahkemesince başvurana iadesine, 2577 sayılı Yasanın 45. maddesinin 6. fikrası kapsamında bulunmayan karara karşı tebliğini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde Danıştay'a temyiz yolu açık olmak üzere, 04/10/2023 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.”

 
3 göçmen kaçakçısı tutuklandı!
 
Bakanlık’tan DSİ’ye veto!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Canan 9 Ekim 2023 Pazartesi 22:07

Güzel bir şeyin Chp tarafından yapılmasinı akplilerin kabul edileceğini düşünmek bile saçma .

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den kardeşlik vurgusu: Ticareti, sanatı, turizmi geliştirebiliriz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi ...
Yorumlarda ‘Özel’ tartışma ve ‘sadakat’ çıkışı: Ülkeyi yakmayı reddediyorum!
CHP içerisinde yaşanan değişim tartışmalarında tavrını Genel Başkan adayı ...
Çiğli’de 'Hayvan Dostu' eğitim protokolü imzalandı
Çiğli Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Çiğli ...
 
CHP 'haciz geldi' dedi, Başkan Demirezen ateş püskürdü: Bayındır karıştı!
Bayındır Belediyesi’nin mallarına haciz konulduğu iddiasını yalanlayan ...
Kemalpaşa'da en tatlı festival
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu yıl 8’incisi düzenlenen ...
Karşıyaka'da hayvanseverlere eğitim!
Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarıyla ...
 
Bergama Kültür Merkezi’nde perdeler açıldı
Bergama Belediyesi, vatandaşlarını Ekim ayında da kültür – sanat etkinlikleriyle buluşturuyor.
Çeşme'de Windsurf coşkusu!
Çeşme Belediyesi destekleriyle 4-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen ...
Gelinlik Tasarım Yarışması’nda finalistler belli oldu
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva