HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ocak 2024 Cuma - 19:53

Menemen'de Başkanvekili Pehlivan'ı kızdıran soru: O paralar nereye gitti?

CHP'li Meclis üyeleri Deniz Karakurt ve Çağlar Gülez'in "O kadar yer satıldı, 4 milyar 700 milyonluk bütçe yapıldı, o paralar nereye gitti? Biten bir tane bile projeniz yok" çıkışı, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan ve AK Partilileri kızdırdı. Pehlivan, CHP'lileri kurdele kesimine davet etti, "Menemen Belediyesini borçsuz bir belediye haline getirdik" yanıtını verdi.

Menemen de Başkanvekili Pehlivan ı kızdıran soru: O paralar nereye gitti?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi'nin 2024 yılı Ocak ayının ilk oturumu, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi. Başkanlıktan gelen önergelerin çoğu, oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edilirken, Seyrek'te mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın belediye şirketi MENAŞ'a 10 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi ve Tematik Çocuk Köyü'nün üst kullanım hakkının MENAS'a verilmesiyle ilgili gündem maddeleri, oy çokluğuyla meclisten geçirildi.  Üniversitede ara sınıflarda okuyan öğrencilere de 5 bin lira destek verilmesi maddesi ise komisyona gönderildi.

DENETİM KOMİSYON BELLİ OLDU
Menemen Belediye Meclisi'nde 3 kişilik denetim komisyonu gizli oyla belirlendi. 20 oy alan CHP'li Mehmet Karabiniş, 19'ar oy alan AK Partili Selahattin Yeşilkaya ve Bağımsız üye Ali Aydın, Denetim Komisyonu'nu oluşturdu. Meclisin ağustos ayında tatil yapması da karara bağlandı.

Komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Belediye şirketi MENAŞ Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin sermaye artırımı, Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarından oy çokluğuyla geçmişti. Komisyonlardan gelen sermaye artışına izin veren karar, mecliste 14 ret oyuna karşın 16 kabul oyuyla geçti. MENAŞ'ın sermayesi 150 milyon liraya çıkarıldı.

AKBULUT: SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÖNLEM ALINMALI
Dilek ve temenniler, her zaman olduğu gibi yine Menemen Belediye Meclisi'nin en uzun mesai harcadığı gündem maddesi oldu. CHP'li Meclis üyesi Gürkan Develi, 10 bin kişinin işe alındığına dair duyumlar aldıklarını, bu insanların nerede istihdam edildiğini sordu. CHP'li Meclis üyesi İhsan Perçim, sosyal tesislerdeki tiyatro inşaatını yapan müteahhidin işçilerin parasını ödemediği yönünde duyum aldıklarını, bu konuda bilgi istediklerini söyledi. İYİ Parti Grup Başkanı Halil Akbulut, şehir içindeki trafik keşmekeşine çözüm bulunmasını, sokak hayvanlarıyla ilgili önlem alınmasını, barınaklarda rehabilite edilmelerini istedi.

KARAKURT: O KADAR YER SATILDI, O PARALAR NEREYE GİTTİ?
CHP'li meclis üyesi Deniz Karakurt, "65 milyon lira kredi çekildi. Villakent'te 1,5 milyon metrekare yer satıldı. Seyrek'te yerler satıldı. Maltepe'deki araziler satışa sunuldu. 12'sinde Emiralem satılıyor. Sata sata doymadınız. Bu satışlardan elde edilen gelirler nereye gitti?" diye sordu ve şunları söyledi:

"Çiçeğe böceğe yatırım yapıyoruz. Çiçekler dikiyoruz, kuruyor yeniden dikiyoruz. Pek çok kişinin firmanın zenginleşmesine sebep olduk. öğrencilerimiz, halkımız çok zor durumda. Bu satışlara son vermek zorundayız. İlçe örgütü olarak bir eylem yapacağız. Mallarımızın talan edilmesine izin veremeyiz Sevgi yolunda Uğur Mumcu heykelini kaldırdık. Heykel nerede bilemiyoruz. O heykeli yeniden dikelim, anma günü gelmeden. İşçi paraları hala ödenmedi. İşçiler, o kadar yer satıldı, biz alacaklarımızı neden alamıyoruz, diye soruyorlar. Emiralem ve Ulukent'e tak yapılıyor. Diğer sınır yerimize neden yapılmıyor?"

Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, Deniz Karakurt'un sözünü keserek, "Üç ayrı giriş noktasına tak yapıyoruz. Sizi de bekliyorum açılışa. Gelin, kurdeleyi beraber keselim, özel davetlimsiniz" dedi.

GÜLEZ: O PARAYLA 15 TANE O TESİSTEN KURULABİLİRDİ
CHP'li Meclis üyesi Çağlar Gülez, bütçeye değindi:

"2023 yılı bütçesi 4 milyar 700 milyon lira. Türkiye'de 1300 ilçe belediyenin bütçesi arasında en büyük bütçe. Türkiye tarihinin en büyük arsa satışıyla, 2 bin dönüme yakın arsa satış yapıldı. Bütçe bu satışlarla oluşturuldu. Hangi projeyi bitirdiniz? Biten tek projeniz yok. Büyükşehir Bayındır'a bir tesis açtı. Köylüden süt alınıyor, üreticinin ürünü değerlendiriyor. 2023'te bitti ve bu fabrikanın maliyeti 300 milyon lira... 4 milyar 700 milyon lira ile bu projeden 15 tane yapılırdı. Sizin konserlere harcadığınız parayla iki fabrika kurulurdu. Projeleri bitirmek için ne kadar daha yer satmak istiyorsunuz?"

PEHLİVAN: BURAYA GELİYORSUNUZ, BELGESİZ, BİLGİSİZ SALLIYORSUNUZ!
Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, gergin bir şekilde, Çağlar'ın da sözünü bitirmesine fırsat vermeden araya girdi, şunları söyledi:

"22 temizlik aracını komşu belediyemiz 44 milyon liraya kiralamış. Biz satın almayı tercih ettik. 151 araç satın alma yaptık. Yıllardır ödenmemiş borçlar, emekçinin ödenmeyen parası vardı. Çizme alamadı bu Menemen belediyesi... Yapmış olduğunuz yolsuzlukları neden konuşmuyorsunuz? Yapmadığınız yolsuzluk kalmadı hala konuşuyorsunuz. 15 gün sonra sahalardayız. Her şey ortaya dökülecek.Bu meclis, Menemenli hemşehrilerimizle alay edeceğiniz bir yer değildir. Burada demogoji yapmayın. Buraya geliyorsunuz, belgesiz, bilgisiz, sallıyorsunuz.  Menemen belediyesini gırtlağa kadar borca soktunuz. O projeler 2024 Mart'ında hayata geçirilecek. Hepinizi açılışa bekliyoruz. Yalandan korkuyorum, iftiradan korkuyorum. Yalan söylüyorsunuz."

MENEMEN, ÜÇ YIL İÇİNDE İZMİR'İN EN YAŞANILIR KENTİ OLACAK
Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, eleştirilere şu sözlerle yanıt verdi:

"Menemen'de acayip acayip projeler görüyorlarmış. O projeler çok beğeniliyor, vatandaş memnun, mutlu. Bunları görmeye devam edeceğiz. Çocuklarımız zor durumdaymış. Oysa ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 1000'er liralık kırtasiye yardımı yaptığımızı herkes biliyor, siz hariç. Üniversiteyi kazanan çocuklarımıza ve mezun olan gençlerimize 5'er bin lira veriyorduk. Şimdi de ara sınıflarda okuyanlara aynı katkıyı sağlamak üzere bir önerge hazırladık, plan bütçe komisyonuna gönderdik. Ama CHP Grubu, bu projemize hayır oyu verecekmiş. Eğitime büyük katkı sağlıyoruz. Benim 697 kilometrekare alanda yaşayan tüm vatandaşlarımızın mutlu bir yaşam sürmesi için mücadele edeceğiz. Siz öğrencileri mutlu edecek çalışmalarımıza ret oyu verirken, biz onlara daha çok yardım edebilmek için çabalıyoruz. 4 milyon 700 bin liralık bütçeye ulaşmış büyük bir belediyeyiz. Güçlü bir kurumuz. Hiç kimse bu kapıdan geri çevrilmez, istediği yardım yapılır. Yurttaşlarımıza sesleniyorum; neye ihtiyacınız varsa, kapısını çalacağınız bir kurumunuz, belediyeniz var. Menemen Belediyesi borç batağından kurtarılmıştır. Yapıcı bir eleştirinizi dahi duyamadık maalesef.  Üç yıl içerisinde İzmir'in en yaşanılır ilçesi yapacağız. Menemen'i Türkiye konuşuyor. Menemen'e hizmet getirmeye devam edeceğiz. İzlediğiniz fragmandır. Film henüz başlamadı. 2,5 yılda yaptığımız işler ortada. Aliağa, Manisa ve İzmir girişlerinde tak yapacağız. Çok da güzel bir şey olacak. Günlük 1 milyon lira borç yüküyle yaşıyorduk. Menemen belediyesi, ekilebilir, dikilebilir bir karış yer satmadı. Hizmetleri ötelemek gibi bir lüksümüz yok. Uğur Mumcu heykelini, Uğur mumcu mahallesindeki parka taşıyacağız."

 
Ayhan Bora Kaplan soruşturması tamamlandı!
 
Bakan Uraloğlu: Yıllık 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Ocak 2024 Cumartesi 13:32

En son Gökçek kapı yapmıştı, hepsi dökülüyor; şimdi de burasi. Bu kapı merakı nereden geliyor? Kesin köşe yazılarında bu da övülür.

Yorumu oyla      1      1  
gazo 6 Ocak 2024 Cumartesi 07:57

Tomabalacılardan ne beklenir.Türkiye satıldı menemende satılır.

Yorumu oyla      2      2  
konser mi 6 Ocak 2024 Cumartesi 00:06

doğru hangi belediye başkanı hatırlayamadım gülşen denilen sanatçı Hakaretten dolayı ceza almış ve izmir'e konser vermeye gelmese de konser vermiş gibi sayılıp vokalistlerin sahneye çıkıp playback yapıp halkın paralarını gülşen'in cebine aktaran başkan kimdi?

Yorumu oyla      4      2  
yazık 5 Ocak 2024 Cuma 23:09

gasp edilen ilçede durumlar bu yazık sadece konser merkezi oldu

Yorumu oyla      3      2  
5 Ocak 2024 Cuma 20:53

Menemen'i Türkiye mi konuşuyor! O konuşulan soğanlı mı soğansız mı olan menemen olmasın?

Yorumu oyla      3      2  
İzmir'li 5 Ocak 2024 Cuma 20:43

Almanya Münih'te Siegostor(Zafer Kapısı-Zafer Takı)var.Onlarda bir,bizde üç,yine kıskandıracağız-yine çatlatacağız Almanları.

Yorumu oyla      3      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Belediyesi'nde spor kulübü kararı!
Çiğli Belediyesi, Çiğli Gençlik ve Spor Kulübü'nün "Çiğli Belediyespor ...
Karşıyaka’da 90 milyonluk borçlanma talebine oy çokluğu!
Karşıyaka Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu ...
Ödemiş'te belediye pansiyon açtı
Ödemiş Belediyesi, 2024 yılının ilk açılışını dünyanın en iyi turizm köyü ...
 
İZSU'dan 2023 raporu: Altyapıya 1,5 milyarlık yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in altyapısını ...
ESHOT’tan 690 milyonluk talep!
Yeni yılda otobüs almak için düğmeye basma kararı alan İzmir Büyükşehir ...
Başkan Soyer: Fethi Sekin Türkiye Cumhuriyeti’nin onurudur
7 yıl önce İzmir Adliyesi önünde yapılan terör saldırısında şehit düşen ...
 
Başkan Tugay’dan Karşıyakalı çınara ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’da yaşayan 98 yaşındaki ...
Bornova’da parklar yenilendi
Bornova Belediyesi ‘Daha Yeşil Bornova’ yaratma hedefiyle imza attığı ...
Karakılçık buğdayından Ata ekmeğine!
Karakılçık buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva