HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2009 Salı - 00:00

Meclis’’te otoparka zam ve yangın paniği!

Başkan Kocaoğlu’’nun ’‘İzmir için el ele’’ sloganını yinelediği Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında otopark zammı çıktı. Toplantıda kısa süreli bir yangın paniği yaşandı.’

Meclis’’te otoparka zam ve yangın paniği!



 
İZMİR - Aziz Kocaoğlu başkanlığında yapılan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, il başkanlarına, İzmir'in sorunlarının çözülmesi için güçbirliğini hedefleyen ''İzmir İçin El Ele'' kampanyası ve İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 
Katılımcı yönetim anlayışı ile kenti yönetmek, projelere halkın, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının katkısını sağlamayı istediklerini kaydeden Kocaoğlu, ''Katılımcı yönetim anlayışı  ile kente yaraşır, yerelde kalkınmayı sağlamak için gerekli çalışmaları yapacağız'' dedi.

İzmir'in önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Kocaoğlu, ''Önemli olan bu potansiyeli harekete geçirmek. Birlikte çalışarak kenti kalkındırmalıyız'' diye konuştu.
Kocaoğlu, daha sonra toplantıdan ayrıldı. 

 
Otopark Fiyatlarına Yüzde 28 Zam 
Toplantıda, otopark ücretlerine yapılacak zam da görüşüldü. AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, Belediye Meclisinin Mayıs ayında aldığı zam kararıyla ilgili yargının yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, yeni bir zam kararı için de mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verebileceğini söyledi.
Belediyenin yeni önerge ile 3.5 lira olan açık otopark ücretlerini 4.5 liraya yükselttiğini, bu artışın yüzde 28'lik zamma karşılık geldiğini, abonelik ücretlerine de yüzde 47 oranında zam yapıldığını belirten Çakar, otoparkları işleten İZELMAN'ın kar hedefiyle iş yapan bir kuruluş olarak görülmemesi gerektiği görüşünü dile getirdi. Çakar, grup olarak açık otoparkların 4 lira, abonelik ücretinin de 130 lira olması yönünde yeni bir önerge sunduklarını ifade etti.
Yusuf Kenan Çakar, kendi önergelerinin Meclis iç tüzüğüne göre değerlendirilmesi ve oylanması gerektiğini söyledi, ancak Meclis Başkan Vekili önergeyi gündeme almadı.

CHP Grup Başkan Vekili Sırrı  Aydoğan da komisyonlarda konunun görüşüldüğünü, oy çokluğu ile geçtiğini ve önergenin komisyonlarda geldiği şekilde oylanması gerektiğini söyledi. Hukuk Komisyonu Başkanı Rıfat Özer ise gecikme nedeniyle 2 milyon TL zarar edildiğini belirtti. Yeni otopark ücret tarifesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeni tarifeye göre, açık ve kapalı otoparklar 4.50 liraya yükseltildi. Abonelik ücreti açık otoparklar için 150, kapalı otoparklar için 160 lira oldu. Daha önce açık ve kapalı otopark ücretleri 3.5 liradan 5 liraya yükseltilmiş ancak İzmir İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması kararı vermişti. 

Mecliste Yangın Paniği

Meclis toplantısı sırasında salonun aydınlatmasını sağlayan lambaların elektrik aksamından kaynaklanan ses ve yanık kokusu  kısa süreli paniğe neden oldu. 

Başkan Kocaoğlu’’nun Meclis Başkanlığını yaptığı ekim ayı olağan meclis toplantısı hareketli anlara sahne oldu. Siyasi partilerin il başkanlarının da katılımıyla gerçekleşen olağan meclis toplantısında salonunda aydınlatma lambalarından gelen ses ve ardını kaplayan yanık kokusu kısa süreli paniğe neden oldu. Görevliler yangın tüpleriyle önlem alırken, salondaki bazı lambalar söndürüldü. Yanık kokusu bir süre sonra dağıldı. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’“Bahri Baba Parkı lanetli!’”
AKP İzmir Milletvekili Yemişçi yaptığı şok açıklamayla kentin gündemine ...
Selçuk’’a 11.5 km’’lik yeni şebeke
Büyükşehir Belediyesi, Selçuk ilçesindeki toplu konutların bulunduğu yerleşim ...
Karşıyaka’’da pil toplama zamanı!
Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tükendikten sonra ...
 
Tatar’’dan Kocaoğlu’’na mektup var!
Başbakan Erdoğan’’ın görüşme teklifini reddeden CHP Lideri Baykal’’a yazdığı ...
Valilikten kentin proje raporu!
Vali Yardımcısı Kara, il genelindeki 1064 projeden 472’’sinin tamamlandığını ...
Tartan ’‘estetik’’ öneriler bekliyor
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kent estetiği konusunda öneri beklediklerini bildirdi. ’
 
Karşıyaka’’da gündem deprem!
Valilik Kriz Masası tarafından hazırlanan ’“Afet bilincini geliştirme ...
Aliağa’’da elektrik kesintisi
İzmir'in Aliağa ilçesinde trafo ve hat bakım çalışmaları sebebiyle ...
Karşıyaka’’da ’‘sağlıklı’’ hazırlık!
Karşıyaka Belediyesi, ''Sağlıklı Kentler Birliği''ne üyeliği ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva