HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2009 Pazartesi - 00:00

Tatar’’dan Kocaoğlu’’na mektup var!

Başbakan Erdoğan’’ın görüşme teklifini reddeden CHP Lideri Baykal’’a yazdığı açılım mektubundan sonra İzmir’’de de benzer bir olay yaşandı. ’

Tatar’’dan Kocaoğlu’’na mektup var!


Büyükşehir Belediye Başkanı’’nın demecine alınan Çevre Orman Müdürü Tatar, Kocaoğlu’’na mektup yazdı.
 
EgedeSonSöz/ÖZEL - Başbakan Erdoğan’’ın ’‘Demokratik Açılım’’ konusunda randevu alamadığı Deniz Baykal’’a mektup yazmasıyla Türkiye’’nin gündemine oturan mektuplaşmaya bir örnek de İzmir’’den.
Çevre ve Orman İzmir İl Müdürü Osman Tatar, aralarındaki yanlış anlaşmaları gidermek adına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’na mektup yazdı.
Olay bugün sabah saatlerinde yapılan İzmir İl Koordinasyon Kurulu toplantısında ortaya çıktı. Toplantıda sıra Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’’ne geldiğinde kürsüye çıkan İl Müdürü Osman Tatar, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’’nda yaptığı konuşmaya dikkat çekerek, ’“Sayın Başkan, TMMOB toplantısında inşaatını sürdürdükleri 4 arıtma tesisine ceza yazdığımızı söyledi. Halbu ki böyle bir ceza kesmedik.

 
Ceza değil, uyarı yaptık
Kendisi yanlış bilgilendirilmiş. Bakanlıktan ceza kesmemiz yönünde baskı görmemize rağmen biz Büyükşehir Belediyesi ile sorun yaşamamak adına cezai müeyyide uygulamadık. Sadece şifaen ilgili müdürü (İZSU Müdürü Ahmet Alparslan’’ı) arayıp, ’“Projeyi zamanında tamamlamadığınız için bakanlık baskı yapıyor. Bir an önce bitirmezseniz zorunlu olarak ceza kesmek zorunda kalacağız’” dedik. Sanıyorum bu uyarı Başkan’’a yanlış iletilmiş, ceza yazmadığımız halde ’‘4 tesise ceza yazdılar’’ dediği için açıkçası kırıldım’” dedi. Toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı tarafından, ’“Kurumlar arası sorunu buraya taşımayın’” şeklinde uyarı alan ve konuşmasını burada kesen Çevre Orman İl Müdürü Osman Tatar’’la egesonsoz.com olarak yaptığımız görüşmede Tatar, ilginç gelişmeyi açıkladı.
 
SONSÖZ’’E AÇIKLADI
’“Bu konuda çok alındım, üzüldüm. Resmen iftiraya uğradım’” diyen Tatar, Başkan Aziz Kocaoğlu’’na hitaben bir mektup kaleme aldığını ve yarın elden teslim edeceğini açıkladı.
Tatar’’ın önceki görev döneminden arasının pek de iyi olmadığı, Büyükşehir’’e önceki görev döneminde ’‘kızıl akan dere’’ gibi çeşitli konularda ceza yazacağını açıklamasıyla aralarında gerilim olan, karşılıklı açıklamalarla gerilen ikilinin arasında soğuk rüzgarların estiği bilinirken, ’‘Neden mektup yazdınız, telefon açmadınız?’” sorusuna Çevre Müdürü Osman Tatar şöyle yanıt verdi: ’“Sayın Başkan’’ın sözlerine gerçekten alındım ve çok üzüldüm. Arıtma tesislerine ceza yazmadığımız halde yanlış bilgilendirilmeyle ’‘Çevre Müdürü sağolsun bize ceza yazdılar biz de işi hızlandırdık’” deyince iftiraya uğradığımı hissettim. Oysa ki ben bakanlığın baskılarına göğüs gererek hatta bu konuda ’‘uyarı’’ cezası alıp cezalandırılırken, Başkan’’ın bu konuşmayı yapmasına açıkçası çok içerledim. Bu nedenle görüşmek yerine mektupla derdimi anlatma ihtiyacı hissettim’” diye konuştu.
 
Sadece Bozdağ’’a ceza yazdık
İzmir’’de kurumlar arası gerilim yaratan taraf olmamak için belediye başkanlarına karşı çok müsamahalı bir duruş sergilemeye çalıştıklarını ancak kimseye yaranamadıklarını söyleyen Osman Tatar, ’“Görev sürem boyunca ceza yazdığım tek belediye Bozdağ Belediyesi’’dir. Çöpünü ulu orta döken ve de Salihli’’deki dünyaca ünlü Kurşunlu Kaplıcaları’’nı tehdit eden Bozdağ Belediyesi uyarımıza rağmen çöpünü o bölgeye dökmeye devam etti. Biz  de yetkimizi ilk kez kullanarak ceza yazıp savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Belediye Başkanı 6 ay hüküm giydi. Olay zaten TBMM’’ye de taşındı.
 
Ne İsa’’ya ne Musa’’ya
Ancak İzmir’’de başka bir belediyeye arıtma cezası ya da başka bir çevre cezası kesmedik. Genelde uyarı yöntemiyle olayı, sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. İstesek ve yetkimizi kullansak Büyükşehir Belediyesi’’ne 3 trilyon ceza keseriz. Ama kurumlararası diyalog ortamını ortadan kaldırmamak adına ’‘uyarı’’ ile yetiniyoruz. Bir yandan bakanlıktan ’‘uyarı’’ cezası alıp arıtmalar için süre tanırken diğer yandan haksız yere yargılanmış olmaya çok üzüldüm. Ne İsa’’ya ne de Musa’’ya yaranamadık yani. Başkan’’ın yaptığı o konuşma o toplantıya katılan ya da demeci gazetelerden okuyanlarca ’‘AK Parti bir müdür atamış, CHP’’li başkanın üzerine gidiyor’’ şeklinde algılandı. Bana da bu yönde tepkiler geldi. Üzüldüm ve mektup yazarak yanlış anlaşılmayı gidermeye çalıştım’” diye konuştu.
 
Çevre ve Orman Müdürü Tatar 'Mektubu postayla mı göndereceksiniz?' şeklindeki sorumuza "Hayır, elden göndereceğim. Postaya verirsem 1 ayda ya ulaşır ya ulaşmaz" diye yanıt verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilikten kentin proje raporu!
Vali Yardımcısı Kara, il genelindeki 1064 projeden 472’’sinin tamamlandığını ...
Tartan ’‘estetik’’ öneriler bekliyor
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kent estetiği konusunda öneri beklediklerini bildirdi. ’
Karşıyaka’’da gündem deprem!
Valilik Kriz Masası tarafından hazırlanan ’“Afet bilincini geliştirme ...
 
Aliağa’’da elektrik kesintisi
İzmir'in Aliağa ilçesinde trafo ve hat bakım çalışmaları sebebiyle ...
Karşıyaka’’da ’‘sağlıklı’’ hazırlık!
Karşıyaka Belediyesi, ''Sağlıklı Kentler Birliği''ne üyeliği ...
’“İzmir’’i İzmirliler kalkındıracak’”
Başkan Kocaoğlu, Ahilik Haftası nedeniyle yapılan ’‘mini’’ toplantıda ...
 
Seferihisar’’da AB gençlik programı
EÜ Avrupa Öğrencileri Topluluğu’’nun organize ettiği ''Bırak Seni ...
Ödemiş dört nala!
Ödemiş ilçesine bağlı Çaylı beldesinde yapılan 24. Rahvan At Yarışları ...
Jimnastik festivali rüzgar gibi geçti
8 Ekim’’den bu yana İzmir’’de adeta karnaval havası estiren Uluslararası ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva