HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2009 Pazartesi - 00:00

Valilikten kentin proje raporu!

Vali Yardımcısı Kara, il genelindeki 1064 projeden 472’’sinin tamamlandığını ve bu projeler için bugüne kadar 5 milyar 647 milyon lira harcandığını söyledi.’

Valilikten kentin proje raporu!


 
İZMİR - İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, ulaştırma, eğitim ve sağlık yatırımları başta olmak üzere il genelindeki 1064 projeden 472'sinin bitirildiğini, proje bedelleri 8 milyar 476 milyon lira olan projeler için bugüne kadar 5 milyar 647 milyon lira harcandığını ve bu yılki ödenekler toplamının da 584 milyon 718 bin lira olduğunu söyledi.
    
İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Vilayet Toplantı Salonu'nda yapıldı. Vali Yardımcısı Şükrü Kara başkanlığında yapılan, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, belediye başkanları ve kaymakamların katıldığı toplantıda kurum temsilcileri projeler hakkında bilgi verdi.
    
Toplantının başında konuşan Vali Yardımcısı Kara, bu yıl yatırım programında yer alan 1064 projeden 473'ünün bitirildiğini, 333 projede çalışmaların devam ettiğini, 117 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 142 projedeyse çeşitli nedenlerle çalışmalara başlanmadığını bildirdi. Projelerin sektörel dağılımları incelendiğinde, diğer kamu hizmetleri sektörünün yüzde 29.88'lik payla ilk sırada yer aldığını belirten Kara, ulaştırma sektörünün yüzde 21.11'lik payla ikinci, eğitim sektörünün yüzde 19.91'lik payla üçüncü, sağlık sektörünün yüzde 13.15'lik payla dördüncü, enerji sektörünün yüzde 8.22'lik payla beşinci, tarım sektörünün de yüzde 6.67'lik payla altıncı sırada yer aldığını kaydetti.
    
Bu yıl sonu itibariyle ulaştırma sektöründe 86.8 milyon lira, diğer kamu hizmetleri sektöründe 70 milyon lira, eğitim sektöründe 38.7 milyon lira, enerji sektöründe 31.6 milyon lira, tarım sektöründe 26.9 ve sağlık sektöründe de 26.4 milyon lira harcama yapıldığını belirten Kara, eğitim sektöründe 253, enerji sektöründe 147, ulaştırma sektöründe 53, tarım sektöründe 44, sağlık sektöründe de 40 proje üzerinde çalışıldığını vurguladı. Kara, 2009 yılı yatırım programında yer alan projelerin bu yılki ödeneğinin 584 milyon 718 bin lira olduğunu ve bugüne kadar da 280 milyon 40 bin liranın harcandığını sözlerine ekledi.
    
Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, 421 kilometrelik İstanbul-İzmir kara yolunun yap-işlet-devret yöntemiyle ihale edildiğini, yıl başından itibaren inşaat çalışmalarının başlanabileceğini bildirdi. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Sabuncubeli'nden inen yüklü kamyonların Bornova'da kazalara neden olduğunu, bu konuda çalışma olup olmadığını sordu. Erol Altun da Sabuncubeli tepesinde kamyonların polis tarafından kontrol edilmesini sağlamak amacıyla bir cep oluşturulduğunu, yol genişletme çalışmalarının bitirildiğini, ayrıca Bornova Topçu Tugayı yakınlarında kaçış rampası projesi hazırlandığını, askeriyeyle istimlak sorununun çözümünden sonra projeye başlanabileceğini kaydetti.
    
İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi de geçen yıl 63 orman yangınında 1597 hektar alanın zarar gördüğünü, bu yıl ise 77 orman yangını çıktığını, 1522 hektar alanın zarar gördüğünü, aralarında Seferihisar ormanının da bulunduğu yanan orman alanlarında da ağaçlandırma çalışmalarına başlandığını belirtti.
    
İzmir Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Tatar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 8 ve İZSU'nun 4 arıtma tesisinin zamanında bitirilememesi nedeniyle Çevre ve Orman Bakanlığından yasal işlem yapılması istemiyle uyarı geldiğini, ancak basında yer aldığı şekilde belediye ve İZSU'ya ceza kesilmediğini söyledi. Seferihisar orman yangınından sonra ağaçlandırma çalışmalarına başlandığını, 31 Aralık'a kadar yanan alanların ağaçlandırılacağını, hiçbir ormanlık alanın yapılaşmaya açılmayacağını belirten Tatar, Sahil Güvenlik ve Denizcilik Müsteşarlığının kıyıya yakın yerlerde meydana gelen deniz kazaları konusunda müdürlükle bağlantıya geçme konusunda hassas davranmadığını ifade etti. Osman Tatar'ın konuşmasına müdahale eden Vali Yardımcısı Kara, Tatar'ın ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek bu sorunları çözebileceğini, bu toplantının yatırımların değerlendirildiği ve aksaklıkların ele alındığı bir toplantı olduğunu söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartan ’‘estetik’’ öneriler bekliyor
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kent estetiği konusunda öneri beklediklerini bildirdi. ’
Karşıyaka’’da gündem deprem!
Valilik Kriz Masası tarafından hazırlanan ’“Afet bilincini geliştirme ...
Aliağa’’da elektrik kesintisi
İzmir'in Aliağa ilçesinde trafo ve hat bakım çalışmaları sebebiyle ...
 
Karşıyaka’’da ’‘sağlıklı’’ hazırlık!
Karşıyaka Belediyesi, ''Sağlıklı Kentler Birliği''ne üyeliği ...
’“İzmir’’i İzmirliler kalkındıracak’”
Başkan Kocaoğlu, Ahilik Haftası nedeniyle yapılan ’‘mini’’ toplantıda ...
Seferihisar’’da AB gençlik programı
EÜ Avrupa Öğrencileri Topluluğu’’nun organize ettiği ''Bırak Seni ...
 
Ödemiş dört nala!
Ödemiş ilçesine bağlı Çaylı beldesinde yapılan 24. Rahvan At Yarışları ...
Jimnastik festivali rüzgar gibi geçti
8 Ekim’’den bu yana İzmir’’de adeta karnaval havası estiren Uluslararası ...
Dere ıslahlarında ’“bir taşla iki kuş’”
Yunus Emre, Mevlana ve Doğanlar mahallelerinde dere ıslah çalışmaları ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva